NBS Source
EFFISUS

EFFISUS

Excellence in Weatherproofing

+44 (0) 7918 154 109 effisus.com/en/

Sort by:

Showing 37-46 of 46

Spinnaker Tower, Portsmouth

Spinnaker Tower, Portsmouth

EFFISUS

The tower original name was Portsmouth Millenium Tower, designed as a monument to commemorate the Millennium celebrations in 2000. The project was conceived in 1995, and planned to open in 1999. However, due to political, financial, contractual and constructions problems, the project just began in 2001, and was completed in 2005. The tower was also renamed to Spinnaker Tower, because its construction was not completed for the Millennium as planned. In order to protect the façade elements against moisture, driving rain and wind avoiding corrosion, insulation deterioration and mould growth, Effisus Breather FR System was applied.
SSE Hydro Arena

SSE Hydro Arena

EFFISUS

The Hydro Arena was designed in a way to maximize energy efficiency. The building combines natural ventilation with mechanical ventilation – fresh air enters the building above the entrances, and is ventilated to a higher level. Externally, the Hydro Arena is covered with light translucent panels that emit the effects produced in its interior. All of the building can be lightened, being reflected on the sea, just like a lighthouse.
Stephenson House, London

Stephenson House, London

EFFISUS

This is a mixed-use development, planed by Marks Barfield Architects, creating 17 new homes. The purpose of this project is to promote the wellbeing of people, embracing circadian design principles. The building will include gardens and planting areas alongside office spaces, with a “forest floor” to the atrium spilling into the reception of the building. In this project Effisus Vapour FR Class A2 system was used to prevent the condensation risk, improving the airtightness and consequently the energy efficiency of the building, applying an A1 Vapour FR membrane.
Sways Paris

Sways Paris

EFFISUS

The Sways project, consists on the rehabilitation and two storey upward extension of a building dating from the 90’s, transforming that place into an magnificent office building. The scheme provides for architectural enhancement of the real estate complex, involving modification of vertical circulations (cores), reconfiguration of the interior patios and modification of the existing facade. Effisus Ecofacade Pre-Fab Frames were developed specifically for this project, allowing time savings and reduced largely the possibility of installation errors, maximizing the efficiency of sealing work.
Terminal T2B - Charles de Gaulle Airport - Paris

Terminal T2B - Charles de Gaulle Airport - Paris

EFFISUS

Charles de Gaulle Airport is the largest airport in France and one of the busiest airports in the world. The aim of the project is to extend and modernize the airport facilities to be able to accommodate a larger number of passengers and increase the air traffic to reach the milestone of 80 million passengers per year. Effisus Ecofacade solution was the integrated solution to ensure water and air tightness of façade’s connections in Terminal 2B.
Thames Valley Science Park

Thames Valley Science Park

EFFISUS

This project, forms a significant part of the University of Reading’s efforts to further encourage interaction between business and academia. Once completed, the Science Park will provide 800,000 sq ft of laboratory and office space in a campus style setting designed to foster collaboration between innovative, technology-led companies. It is designed to anticipate change, be flexible and adaptable to suite a new generation of occupiers. For this endeavour, Effisus has contributed with the Effisus Ecofacade P-FIX solution, the most efficient and sustainable solution for weatherproofing facade connections.
The Crystal, London

The Crystal, London

EFFISUS

The project was developed by Wilkinson Eyre Architects, and its glazed structure has created a new independent global hub for debate on sustainable urban living. Its design intends to both reflect the building´s context and at the same time having a degree of transparency to help connect the building with its surroundings. In this project was used insulated glass materials with varying levels of transparency, allowing spaces to be naturally lit whilst controlling solar gain. Effisus Ecofacade system was applied as an integrated solution to ensure water and air tightness of all facade elements connections.
The New BBVA  Headquarters - Madrid

The New BBVA Headquarters - Madrid

EFFISUS

The new BBVA Headquarters is located in the northern outskirts of Madrid. The complex comprises an intricate network of buildings, patios and gardens. The buildings were designed to optimize the use of natural light and provide visualization of green areas within the work environment. The main building is easily recognizable by its geometrically shaped brise-soleil and its rounded silhouette central tower. The Effisus Ecofacade membranes were used to seal the connections of the glass elements to the facade, guaranteeing water and air tightness, optimizing the energy efficiency of the building.
West End Gate, London

West End Gate, London

EFFISUS

This elegant collection of apartments will benefit from far-reaching views towards the City, Regent’s Park and Hyde Park. With architecture by renowned architects Squire & Partners, this development comprises an approved scheme of 672 residential apartments with 24-hour concierge and business lounge, 25m pool, spa, gym, cinema room, entrance lobbies and receptions, private gardens. Servicing and parking for 286 vehicles is arranged over two basement levels. Effisus Vapour FR membrane Class A1 was chosen to protect the insulation and building interior.
White Colar Factory - London

White Colar Factory - London

EFFISUS

In the heart of the London’s Technology District, this projects, is one of the most ambitious projects to be built. It’s a vibrant community of successful start-ups and established digital corporations. Revolutionizing the workplace, the concept of designing new office buildings inside industrial spaces, is based on the principles of reducing lighting, heating and cooling, allowing maximum flexibility and adaptability, allied with excellent decoration and design. In this project, the Effisus Breather+ breathable membrane was chosen in order to assure the façade’s watertightness, whilst also permitting aeration of its components, such as the insulation boards.

Showing 37-46 of 46