NBS Source

The New BBVA Headquarters - Madrid

by EFFISUS

The new BBVA Headquarters is located in the northern outskirts of Madrid. The complex comprises an intricate network of buildings, patios and gardens. The buildings were designed to optimize the use of natural light and provide visualization of green areas within the work environment. The main building is easily recognizable by its geometrically shaped brise-soleil and its rounded silhouette central tower. The Effisus Ecofacade membranes were used to seal the connections of the glass elements to the facade, guaranteeing water and air tightness, optimizing the energy efficiency of the building.

Products featured in this case study

View all products (9)
Effisus Ecofacade System

Effisus Ecofacade System

More case studies from EFFISUS

View all case studies(46)
SSE Hydro Arena

SSE Hydro Arena

Southbank Place

Southbank Place

Redmond Building (University of Liverpool)

Redmond Building (University of Liverpool)

Birmingham New Street Station

Birmingham New Street Station