NBS Source

The Crystal, London

by EFFISUS

The project was developed by Wilkinson Eyre Architects, and its glazed structure has created a new independent global hub for debate on sustainable urban living. Its design intends to both reflect the building´s context and at the same time having a degree of transparency to help connect the building with its surroundings. In this project was used insulated glass materials with varying levels of transparency, allowing spaces to be naturally lit whilst controlling solar gain. Effisus Ecofacade system was applied as an integrated solution to ensure water and air tightness of all facade elements connections.

Products featured in this case study

View all products (9)
Effisus Ecofacade System

Effisus Ecofacade System

More case studies from EFFISUS

View all case studies(46)
Redmond Building (University of Liverpool)

Redmond Building (University of Liverpool)

Royal Wharf

Royal Wharf

Birmingham New Street Station

Birmingham New Street Station

Southbank Place

Southbank Place