NBS Source
List your products

Biotecture Limited

Living Walls & Green Infrastructure - Transforming Urban Landscapes

+44 (0) 1243 572118 www.biotecture.uk.com

Sort by:

Showing 1-16 of 16

Bell Court Shopping Centre Car Park Living Wall, Stratford-upon-Avon

The living wall at the newly renovated Bell Court Shopping Centre in Stratford-upon-Avon is part of a large refurbishment project to improve the existing town centre location including the associated NCP car park. The living wall overlooks a courtyard area with cafe seating creating a pleasant public realm space.

Biotecture Highway Living Wall, southampton

Biotecture worked with Balfour Beatty Living Places and Southampton City Council to create a magnificent and welcoming feature on the Millbrook roundabout, a key gateway to the city. The UK's first highways living walls are also helping improve air qualityin Southampton. The ten freestanding living wall structures are situated below the Millbrook fly over, one of the city's busiest roads.

Birmingham New Street Train Station Living Wall

The 77 metre long living wall on the link bridge at New Street Station in Birmingham welcomes travellers from all over the country to the centre of the city. The living wall creates a pleasant promenade of calming, green infrastructure amongst this built urban environment with the addition of 16,600 plants.

Centrica Offices Living Wall, Oxford

Biotecture’s impressive 93m2 green wall for the atrium of British Gas owner, Centrica’s new Oxford headquarters was an integrated element of the ambitious sustainability aims for the building; the green wall, which reaches three storeys up, contributed to the building’s BREEAM rating of 'Excellent', acting as acoustic buffer and a natural filter to improve air quality.

Court No.1, Wimbledon Living Wall

In 2013, The All England Lawn Tennis Club (AELTC) announced plans for a multi-million pound refurbishment of the No.1 Court, famous as the second largest Show Court used for The Championships, Wimbledon. Included in the plans was the installation of two living walls, one each side of the Big Screen facing Aorangi Terrace, commonly known as ‘the Hill’. To achieve this landscape vision Biotecture was appointed to work with the AELTC on the design, planting, installation and maintenance of the living walls.

Covent Garden Living Wall

This vertical park living green wall at the gateway to Covent Garden is formed of over 8,000 plants from 21 different varieties and provides a real wow factor to the area, and it's in keeping with the history of Covent Garden.

Heathrow Airport, Terminal 3, Gate 25 Living Walls

A customer satisfaction survey highlighted Gate 25 in Terminal 3 at Heathrow airport, as one of the lowest scoring at the airport for ‘look and feel’. Heathrow had the idea of creating “the Garden Gate” – the concept being an English garden within the airport. By designing bespoke, freestanding, self-contained living wall units we were able to help that vision come to life. You can visit our case study to learn about how passenger experience has improved since the living wall was installed.

INTU car park living walls and green infrastructure, Milton Keynes

INTU worked with Makers Construction on a full car park refurbishment for the main car park at their Milton Keynes location. As well as improving traffic flow through the car park, creating larger spaces and better way finding, intu was keen to install several areas of living wall and car park green infrastructure to provide a stunning visual welcome to all visitors.

Lord's Cricket Ground Living Wall, St John's Wood

As part of the new Warner Stand at Lord’s Cricket Ground in St John's Wood, the living walls help to provide a stunning backdrop to the concourse and prestigious hospitality suites that they adorn.

MTV Studios Living Wall, Camden

This living green wall in the heart of Camden provides real colour and interest to match the MTV brand. The detail around the windows is a triumph of coordinated design.

New Street Square Urban Greening Living Wall, Holborn

This living wall is one of five different living walls that we have now installed and still maintain for Land Securities. It is on the management suite building at the heart of New Street Square and, especially during the winter months, it is the only bit of urban greening in the area.

smeg Flagship Store Living Wall, Regent Street

A stunning sustainable living feature, in a retail setting that combines technology with style. In the heart of London, the St James Market flagship store provides a perfect foundation to showcase this biophilic system, which is designed with air quality and wellbeing in mind.

The Postal Museum courtyard living wall, London

The living wall at the new Postal Museum in London demonstrates ground-breaking living wall technology with the integration of 5 post boxes within a 21m × 3m elevation consisting of 3,468 plants in the freestanding vertical garden structure.

Veolia Recycling & Recovery Facility Living Wall, Leeds

This 1,800m2 living wall in Leeds at at recycling & energy recovery facility, is the largest in Europe. It is a vertical forest that incorporates over 100,000 plants including larger shrubs, small trees and over 700 habitat boxes. At 28 metres tall it is also one of Europe’s tallest living walls

Winston Way Academy Living Wall, Illford

The double sided living wall on the road boundary of Winston Way Academy was designed specifically to capture road related pollution and improve air quality in the school grounds. It has the added benefit of creating an attractive entrance to the school.

Showing 1-16 of 16