NBS Source
I'm a manufacturer

Pole d'Echange Serra

OVERVIEW

The Pôle d`Échange Serra is located directly opposite the Luxexpo exhibition and congress centre in Kirchberg, Luxembourg. The area combines a new bus terminal regional buses and city buses, a Park & Ride car park with around 600 parking spaces and two office buildings with a total area of approx. 8,000 m². With the help of charging points for electric cars, a small kiosk and high security measures at the bus station, the project aims to make the switch from car to public transport more attractive. Lindner Group was involved in the development of the office space. The original

contract covered the floor and partition trades, including the installation of the NORTEC raised floor with fitted carpet and the use of timber and glass partitions. These were complemented by matching door systems and wooden wall claddings. Due to the

customer's high level of satisfaction with Lindner's services, the order was quickly extended during the interior fit-out work: As a result, Lindner realised impressive Ecophon acoustic baffles for the meeting rooms. In addition, mobile partition walls should now find their way into the 4th and 7th floors. The room height of over 5 m on the 7th floor made the installation challenging: However, thanks to the static design and subsequent execution of a steel construction clad with plaster, the connection of the 4m high partition wall could be carried out without any problems. Another highlight of the interior fit-out are the wall absorbers in the meeting rooms, which also serve as acoustic pictures. The perforated CPL panel was created in cooperation with Topakustik using a new production method. The perforation pattern corresponds to a Morse code, which stands for the Luxembourg national anthem.

Products featured in this case study

View all products (27)
NORTEC L 30 x M - Raised Access Flooring

NORTEC L 30 x M - Raised Access Flooring

NORTEC L 38 x M - Raised Access Floor Panel

NORTEC L 38 x M - Raised Access Floor Panel

More case studies from Lindner Group

View all case studies (18)
Projektreport Allerhuset Denmark

Projektreport Allerhuset Denmark

Maxwell Centre, University of Cambridge

Maxwell Centre, University of Cambridge

John Lewis Oxford Street

John Lewis Oxford Street

Wembley Stadium

Wembley Stadium

More case studies from Raised access floor systems

View all case studies (19)
Gresham Apartments, Raised Acoustic Floor - Nottingham UK

Gresham Apartments, Raised Acoustic Floor - Nottingham UK

SubFloor Acoustic Raised Floor, Renovating 12 Apartments in Nottingham

SubFloor Acoustic Raised Floor, Renovating 12 Apartments in Nottingham

Transforming a Listed Museum Near Liverpool into a modern Meeting Space using SubFloor

Transforming a Listed Museum Near Liverpool into a modern Meeting Space using SubFloor

Transforming an Attic into an Energy-Efficient Storage Space in South Wales with SubFloor Raised Flooring

Transforming an Attic into an Energy-Efficient Storage Space in South Wales with SubFloor Raised Flooring