NBS Source

"reception"

111 results found

Sort by:

Showing 1-32 of 32

Concrete Reception Desks

Concrete Reception Desks

LIVING CONCRETE LTD

Project: Design and manufacture of 2 reception desks and browser in GRC cast and sprayed concrete with brass finishes for ROMO GROUP. Materials used: Hand cast and sprayed GRFC concrete in Silk Mist finished with brass detailing. For Romo’s flagship store in London’s Chelsea Design Centre, the Living Concrete team were faced with the challenge of converting complicated geometrical designs into two precast reception desks and a browser. The single casts were made offsite, with each being over four meters long. They were treated and sealed to make them stain proof.
K2 Space Concrete Reception Desk

K2 Space Concrete Reception Desk

LIVING CONCRETE LTD

Project: Bespoke concrete-cladded reception desk for a workspace in South London. Client: K2 SPACE / Glenstone Materials: Large BTX Concrete 3D panels (overlays) in Mist colour and Smooth finish. The panels were cladded over a hard wood carcass. To create an impressive raw industrial look, we used special large format BTX concrete precast 3D panels that were made to K2 Space’s specific design and carefully assembled and finished by our team on site. The results speak for themselves in this stylish modern office space where this stunning 6m long and 1.2 m tall reception desk takes centre stage.
Largescale Slatted Timber Beams in Striking Reception Area

Largescale Slatted Timber Beams in Striking Reception Area

Vtec Group

Vtec’s MAXIBEAM is specified in the renovation designs of this popular hotel chain, across many sites in the UK and Europe. This recent installation project features MAXIBEAM in a Warm Oak Supalami finish. Ceiling rafts and vertical beams combine to create a fantastic flow throughout the space whilst maintaining effective zoning. The project showcases shaped ceiling rafts and different suspension methods within a very technical design. The design involved hundreds of bespoke, angled ends - all individually cut to size and factory-finished to fit around central supports and existing features and fixtures.
Bespoke 3D and MaxiBeam design create striking reception area

Bespoke 3D and MaxiBeam design create striking reception area

Vtec Group

Vtec 3D panels and MaxiBeam System were both specified in this premium residential development in Edinburgh. We worked closely with the designers to create a bespoke 3D design, finished in Gloss Metallic Anthracite to front face and edges, incorporating the logo. MaxiBeam in a beautiful oak veneer created impact in the staggered beam design, the light colour working well with the dark wall and 3D. Our Technical team took care of all the details to make this a breeze for first time installers.
Secondary Glazing receives a warm reception in top London PR office

Secondary Glazing receives a warm reception in top London PR office

Selectaglaze Ltd

Premier PR, located in a 19th Century former warehouse had had thermal and acoustic secondary glazing installed by Selectaglaze to help produce a more amenable working environment for office staff. Selectaglaze installed 115 windows across the ground, first, second and third floors. A wide range of products were combined for the specification, the majority of which were two and three pane horizontal sliders. The Series 30 lift-out unit was specified for one particular opening to allow easy access for cleaning. Another primary window was fitted with a single side hung casement, designed to suit the existing fenestration.
Abode Hotel Manchester

Abode Hotel Manchester

Atkinson & Kirby

The Parquet Collection was selected to enhance character and style to the reception area of the Abode Hotel Manchester. Nikki, Sales Manager for the Abode Hotel Manchester said: “We are thrilled with the completed look and feel of our reception and restaurant areas. The Atkinson & Kirby flooring supplied for the reception space has been a great addition and helped to add to the sense of luxury and quality that we are focused on achieving.”
Golden Square interior Living Wall

Golden Square interior Living Wall

Scotscape Smartscape Ltd

Stunning Living Wall in the interior reception area of this property in Golden Square London. Fytotextile supports excellent plant health
Boon Edam | Devon House St Katherine Docks | London

Boon Edam | Devon House St Katherine Docks | London

Boon Edam Limited

Devon House underwent a full refurbishment internally and externally that included a brand-new reception space and terrace with prime views over River Thames. The new reception area encapsulates that of a social space almost mimicking a coffee house with a relaxed atmosphere. A refurbishment by Blackstone, demanded distinctive design features including warm brown with gold tones standing out in this project which are symbolic to Blackstone’s previous refurbishments.
A New Angle in Entrance Matting Design at Landmark, Manchester

A New Angle in Entrance Matting Design at Landmark, Manchester

INTRAsystems

To complement the atrium’s strong linear aesthetic the architect specified INTRAform DM Low Profile entrance matting in silver finish. In a striking design statement, the entrance mat is rotated from square, creating an angular extension of matting towards the reception desk. This unique positioning helps to both guide visitors towards reception whilst simultaneously orientating itself towards the main traffic flow of the building.
The Bower, Stockley Park

The Bower, Stockley Park

Washroom Washroom Ltd

The reception area had to set the tone for the rest of the building so we designed the bespoke Corian reception desk to mirror the angular lines of the unique feature staircases in the building’s central atrium. The new washrooms feature our full height Alto toilet cubicles, specified with a real wood walnut veneer finish. We designed the bespoke white Corian trough-style vanity units with an integral handbag shelf, back-painted glass splashbacks and Tego hinged mirror units. In the basement staff shower and changing area, our SGL Forza lockers provide staff with a durable, secure storage facility.
Sutton Sports Village

Sutton Sports Village

Washroom Washroom Ltd

Washroom designed, manufactured and installed new washrooms and fitted out the reception area for the new Trampoline and Play Park at Sutton Sports Village. The team specified a vivid shade of orange throughout the centre including on the Forte SGL cubicles, Concerto SGL duct panels, SGL vanities and HPL reception desk. With accessibility a key consideration, Washroom installed two different sized washroom cubicles; one with half-height doors for younger children, disabled toilets with outwards opening doors and ensured the pilasters provided a colour contrast to the cubicle doors to assist any partially sighted visitors to the centre.
Polyflor flooring chosen for Country Buddies Childcare Centre

Polyflor flooring chosen for Country Buddies Childcare Centre

Polyflor Ltd

Professional Colour Consultant and Interior Designer Lynne Mewett of Creative Ambience specified Polyflor flooring throughout Country Buddies Childcare Centre and designed all the shapes set into the floors, including the waterjet design featuring a stork carrying a child in reception. The flooring was installed by Bigger Floorworld. Lynne chose Classic Mystique and Pearlazzo homogeneous flooring in a range of colours for the play rooms, corridors and reception area. Polysafe Astral and Polysafe Verona were used for areas where sustainable wet slip resistance was required, such as the kitchens, the laundry and children’s toilets.
Living Wall Jubilee Hall Gym

Living Wall Jubilee Hall Gym

Scotscape Smartscape Ltd

14.5m2 of Interior Living Wall for the Jubilee Hall Gym in Covent Garden, helps to improve air quality for building users, The Fytotextile system curves around the reception area here, with a tv monitor installed at the centre.
King’s Cross – The Tapestry

King’s Cross – The Tapestry

The Safety Letterbox Company

The Tapestry project is a high-end residential development located in the heart of King’s Cross, London. Our mailboxes were designed to blend into the background of the reception lobby area with a clean elegant finish, configured into a visually interesting layout staggering each vertical column of mailboxes. The mailboxes are located in the reception lobby area of the project where residents will walk through to access their apartments. The model of mailbox used in the project was chosen for its minimalistic and flexible design proven on other notable projects in London such as the Fitzroy Place building.
Stonebridge Golf Club

Stonebridge Golf Club

Amtico International

The Stonebridge Golf Club in Coventry is home to an impressive 27-hole course and a multi-functional venue, which features a conference room, bar, function suite and reception area.
ONE DRUMMOND GATE

ONE DRUMMOND GATE

INTRAsystems

Occupying a prime position on the corner of Drummond Gate and Vauxhall Bridge Road, One Drummond Gate is a landmark office building totalling over 100,000 sq ft. Developed in 1983, the imposing building by Chapman Taylor was lauded for its harmonious integration with the classical architecture of the famous English architect, Thomas Cubitt. The newly refurbished reception area is key to attracting and retaining tenants and is a key sales feature for the building owner. Following consultation, INTRAshape XS rectangle tiles and black INTRAlux Select fibre inserts were chosen to echo the reception’s statement wall cladding.
ONE DRUMMOND GATE

ONE DRUMMOND GATE

INTRAsystems

Occupying a prime position on the corner of Drummond Gate and Vauxhall Bridge Road, One Drummond Gate is a landmark office building totalling over 100,000 sq ft. Developed in 1983, the imposing building by Chapman Taylor was lauded for its harmonious integration with the classical architecture of the famous English architect, Thomas Cubitt. The newly refurbished reception area is key to attracting and retaining tenants and is a key sales feature for the building owner. Following consultation, INTRAshape XS rectangle tiles and black INTRAlux Select fibre inserts were chosen to echo the reception’s statement wall cladding.
Eastwood Health Centre

Eastwood Health Centre

WorkSpace Design

WorkSpace has completed the FF&E fit-out at the new Eastwood Health Center in Glasgow in conjunction with Morgan Sindall. Some of the products that we manufactured & installed included fitted furniture, seating and reception counters.
Bank Raiffeisen

Bank Raiffeisen

Acoustics Agency

Installation of Freestanding Acoustic Screens and Furniture to the bank's reception area to provide acoustic comfort, and a semi formal space for customers to wait on appointments.Manufactured from 100% wool felt to conform with SKA project rating.
Lancaster Road Primary School, Morecambe

Lancaster Road Primary School, Morecambe

Twinfix Limited

A 36 metre long mono-pitched Twinfix canopy installed at Lancaster Road Primary School in Morecambe has added considerably to the education of their 90 reception children. The new canopy is adjacent to the classrooms, thus ensuring easy free-flow of indoor/outdoor provision.
Promega HQ, Southampton Science Park

Promega HQ, Southampton Science Park

AAS Projects & Design Ltd

AAS Projects & Design were appointed by Amiri Construction to design, survey and install the acoustic timber panelling to the ceilings and walls and beneath the reception roof lantern. We also provided the stretched fabric feature walls. For the acoustic slatted ceiling and walls we installed solid steamed beech timber slats with a Camira fabric backing.
SX-1254 Reeded Glass Film Installed at a Real Estate Investment Offices in London, UK

SX-1254 Reeded Glass Film Installed at a Real Estate Investment Offices in London, UK

Glass Films Europe

Glass Films worked alongside Peach Design to supply our SX-1254 Reeded Glass Film to a Real Estate Investment Office located in Islington, London, UK. Our stunning decorative glass film was used in the office's breakout areas and reception.
GROSVENOR HOUSE HOTEL

GROSVENOR HOUSE HOTEL

Mapei (UK) Ltd

Over 700m2 of marble tiling with approximately 2 miles of brass inlay has been fitted using Mapei’s high quality products to the foyer and reception areas at the prestigious Grosvenor House Hotel, Mayfair. The refurbishment project took place over nine months. Image Credit: Richard Waite
Samuel Alexander Building, Manchester University

Samuel Alexander Building, Manchester University

Saint-Gobain Ecophon

The neoclassical Grade II listed Samuel Alexander building was opened in 1919 and is part of the University of Manchester’s South Campus. Following recent significant investment, the building’s academic offices and teaching spaces have been refurbished and breakout areas created, and the reception and café have been remodelled. The building houses the University’s School of Arts, Languages and Cultures.
Westside

Westside

Solus Ceramics Ltd

Westside was initially developed in 1990 as a landmark headquarters building providing 175,000 sq ft of office accommodation together with three full height reception areas, a security building and 730 car parking spaces. Solus Ceramics were excited to work alongside the architects to supply more than 1800m2 of tiles to the project.
Drury House

Drury House

Solus Ceramics Ltd

Solus Ceramics worked with the team at Hale Brown Architects to supply a variety of bespoke, water jet cut tiles to an office refurbishment project in London. The geometric theme flows throughout the space and is reflected in the floor tiles featured in the reception, bathrooms and shower areas.
Jazzercise

Jazzercise

Gerflor Flooring UK Limited

When Jazzercise Studio Owner Sarah Sydney-Sheppard moved her business into its own purpose-built facility in the Southernhay area of Exeter she turned to international flooring specialist Gerflor to provide 200m2 of their world-renowned Taraflex® Multi-Use vinyl sports flooring for both the main studio and reception areas.
Old Trafford, Manchester

Old Trafford, Manchester

Geocel

DOWSIL 993 sealant was used to create a new structurally glazed main entrance / atrium at Old Trafford, home of the world’s biggest football club, Manchester United. As well as making an impressive statement to fans and visitors, the new entrance also had to provide a reception area and office space for staff at the ‘Theatre of Dreams’.
MicroConcrete Installation, HKR Hoxton, London

MicroConcrete Installation, HKR Hoxton, London

LIVING CONCRETE LTD

Project: Large scale MicroConcrete installation to the reception walls at HKR Hoxton apartment block in London.Client: Tolent ConstructionMaterials used:  Grey colour MicroConcrete coating was hand trowelled in layers to a final thickness between 2 and 3mm and wax polished to achieve a satin finish.This was a large scale renovation project by Tolent Construction of a brand new residential building located on Hackney Road. The MicroConcrete Grey coating was hand applied to the walls in reception area of approx. 160m2.MicroConcrete is a great alternative to traditional polished concrete, and at a minimal thickness and weight it produces a seamless, continuous finish. Like MicroCement it can be applied to interior and exterior surfaces, without the need for joins. It can also be applied over existing surfaces. MicroConcrete is a smoother finish and is more slip-resistant than MicroCement.
Distinctive INTRAtech Entrance Mat Design at 77 Coleman.

Distinctive INTRAtech Entrance Mat Design at 77 Coleman.

INTRAsystems

Visitors to 77 Coleman are welcomed into a spacious 4-metre high reception space with a distinctive entrance mat design created using the INTRAtech entrance matting system. Extending beyond the main recessed matwell, a further 600 individual INTRAtech matting squares are cut directly into the terrazzo flooring in 5×5 blocks.
Varde

Varde

Optima

The HQ of Varde Partners Europe is now full to the brim with our stylish, modern partitions with our anodised-effect bronze frame finish. This follows an ambitious fit-out boasting the addition of multiple meeting rooms, a fresh, vibrant reception area and a new roof terrace which looks over some of the most iconic buildings in London.
Alder Castle

Alder Castle

Meesons A I Ltd

Alder Castle has recently undergone an extensive refurbishment, to provide 30,850 sq ft of high quality Grade A office space to the City of London. With its striking views across to St Paul’s Cathedral and great transport links, Alder Castle is a standout office development.The building is approached via the refurbished link bridge to a double height reception with glass façade which is a key focal point of the redevelopment that gives occupants and visitors a stunning welcome. As well as providing high quality office space, the building offers terraces on the third and fifth floors and green spaces for staff to relax and admire the views across the city. A bespoke light feature with bronze panelling creates a stunning reception entrance for which a modern and innovative entrance control solution was required.

Showing 1-32 of 32

Feedback