NBS Source
List your products

elevator

612 results found

Did you mean?

elevation
Sort by:

Showing 1-36 of 201

Elevating the Retail Experience at Sports Direct Watford

IVC Commercial

Sports Direct’s new 35,000ft2 Watford store represents the model of the retailer’s next generation environment. Bringing sports brands including Nike, Adidas and Puma, along with urban fashion labels through the USC streetwear and fashion outlet; the store delivers an enhanced shopping experience. Throughout the store, Luxury Vinyl Tiles and Heterogeneous Vinyl floors from IVC have been used. Employing a mix of high-performance Moduleo 55, Moduleo 55 Expressive and Concept 70 compact sheet vinyl; The One Off, the creative agency behind the immersive retail design, has used flooring to help elevate the brand.

Magply Render Board : Prime Folio are the designers of an apartment development on an elevated site specify a highly weather resistant render finish to the elevations, applied across Magply boards.

IPP Ltd

Graham Wakeman a Director of Wakes Construction Ltd., commented: “Old Street in Chatham is a prominent building, potentially exposed to severe weather where getting the exterior finishes right is critical. As the architects, Prime Folio identified the Baumit render system as the best for the situation, then through conversation with Baumit and the installer, it was a matter of matching it with a compatible substrate board: with Magply being chosen.” Despite offering good adhesion for the decorative render system, Magply boards are very moisture stable thanks to their modified MgO formulation that also represents an environmentally friendly alternative.

Contemporary elegance and consistency for award-winning TrägerHAUS

Rundum Meir (UK) Ltd

TrägerHAUS, an award-winning exclusive new home by HAUS Collective, is designed to take into account every aspect of the external envelope’s design to ensure consistency of form, quality and optimum aesthetic appeal. Whilst the scale and main volume of TrägerHAUS may not be apparent at street level, careful consideration of the materials for the home’s outward-looking elevation and main entrance. Key to this was the decision to utilise an elegant, automated side sliding sectional garage door in manufactured in Siberian Larch by Rundum Meir.

Shedding Light On A Home In The Derbyshire Dales

Liniar

Recently, a long-time Liniar customer was scrolling through Facebook and came across an image of the new Elevate lantern roof. As an owner of two of the original PVCu Liniar lantern roofs, once he saw Elevate, he knew this would be the perfect replacement for his ageing, existing lanterns.

FlexStep in Swedish Church

Liftup A/S

Instead of an old elevator, it was important to the church that a potential new lift solution was well-fitted into the environment and had as little negative impact as possible on the building’s aesthetic appearance. The church in Söderled’s employees had seen the FlexStep lift and contacted our Swedish distributor. A salesman visited the church and one quotation later, the church ordered a FlexStep. After disassembly of existing staircase and elevator, a FlexStep was installed and led to a very satisfied customer.

Paddington New Yard

Cordek Ltd

Cordek were able to assist in providing a formwork solution for the construction of a new 8000m² elevated bus deck which will connect to Westbourne Park Bus Garage.

Luxury Surrey Residence

Ryno Ltd

Ryno complete paving grating support system is used to create an elevated support surface for sandstone paving on the balcony of a premium 5-bedroom residential development.

Beautiful shaped steel windows bring light into one of Harpenden’s best eateries!

Clement Windows Group

Victoria Works was built in 1913, and was originally designed as one of England's first cinemas. It remained the White Palace Cinema until 1934 and since then the building has been occupied by various businesses. The Strada restaurant chain selected the Victoria Works Building for their new Harpenden branch in 2010. Clement’s EB24 steel window range created the stunning feature curved windows for the front elevation. The wall of the front elevation was opened up to insert the new windows that flood the restaurant with masses of natural light.

Island Point Apartments, London

Ryno Ltd

New development featuring 173 residential properties. MidiTerrace decking support system with Classic composite decking in the shade 'Slate' was used on the surface and soffits of each elevated terrace space.

Edinburgh Sculpture Workshop: Terra-34 grating panels as a wall cladding screen. The ESW provides studios, work space and professional development opportunities to sculptors.

Lang+Fulton

Over 266m2 of framed panels of Terra-34, which is a grating which conforms to anti-climb guidelines, were made to cover the south, east and west elevations. These were fabricated in 16 different sizes up to 2.5m high and 1m wide and fixed to the structural framework with custom welded plates. Access through the east elevation was provided by a very large double-leaf gate to allow for the removal of large sculptures and installations. The gate was made out of six separate panels within each leaf for an overall size of 4.6x5.3m (hxw).

Accoya cladding for the first ever two-storey KFC company store

Accoya

This development includes large areas of external elevations & soffits cladded in Accoya. Accoya was also used for the Brise Soleil canopy detailing on the drive-through lane & the double height curtain walling pictured on the front elevations. For this natural aesthetic the pre-finished Accoya profiles were given one (natural plus-ctec) base coat & three top (sansin translucent) coats. As one of the most durable products on the market, Accoya is the ideal material for projects such as this. Accoya is 75% less likely to shrink & swell in variable weather, allowing it to retain its structural integrity.

Dakota

Signbox Ltd

Signbox’s powerful signage solution at the Dakota Building in Weybridge was designed to reflect the area’s aviation heritage. Inside, Signbox installed a backlit, painted glass reception directory with polished aluminium frame. For the exterior, Signbox constructed and fitted skyline signage for the top of the entrance portico and to each elevation while, at street level, a fabricated perimeter sign and car park entrance monolith was installed. The side elevation signage was manufactured from the same powder-coated, stainless steel as the portico cladding it was mounted on and a highlight LED strip was applied to lettering edges to provide halo illumination.

Nielsen – Bespoke Two Tier Shelter

The Bike Storage Company

Global information & data company Nielsen’s latest newest office located within the Oxford Business Park required a variety of street furniture products. At the heart was our bespoke Amazon Shelter housing over 100 Cycle Spaces, using our Two Tier Racks. With the west & south elevations clad in FSC certified timber to appease local planning authorities and north & east elevations clad in high security 358 mesh. The structure offered both an aesthetically please whilst secure cycle storage solution. Also supplied were a variety of benches from our comprehensive range chosen to suit the local environment.

Pier One, NSW

Dyson (Australia)

One of Australia's most iconic hotels is using Dyson technology to elevate well-being, comfort and pleasure. From light levels and air quality to hygiene and cleanliness, the world's best hotels scrutinise every detail to enhance the guest experience.

Conservation Wooden Windows for Hampstead Garden Suburb Trust London with leaded lights

Lomax + Wood Limited

Made-to-order Traditional Leaded Timber casement windows and doors from the Kensington & Chelsea range by Lomax + Wood, an approved supplier and installer of the Hampstead Garden Suburb Trust (HGST). Timber casement windows with traditional single glazed true leaded bars on front elevation Leaded lights and double-glazed timber casement windows to the side and rear elevations Made-to-order with 18mm 4/10/4 Krypton gas-filled slim units Custom Designs to replicate the existing windows Luxury Forged Bulb End handles Colour match F&B White Tie Supply and install service 25 casement windows 3 French doors

Ashington Leisure Centre

Hardscape Products Ltd

The Ashington Leisure Centre is a community and leisure facility that sets a high benchmark and precedent for design excellence, marking the beginning of a regeneration for the town centre. Externally the building stands with civic pride facing the town centre. The scale of the large volumes: the triple height entrance foyer and pool elevation are fenestrated with tall glazed panels bringing elegance and emphasis to the entrance area.

Betoatlas Retaining Wall

Grass Concrete Ltd

350 square meters of wall designed, manufactured and installed by Grass Concrete Limited. A large scale hospital redevelopment site with a few added complications saw a need to construct an earth retaining wall but with high level services to one elevation, a pinch point to another and then for good measure the need to include a footbridge.

Former St. Albans Museum

Bulmer Brick Cutting

This project comprises 3 & 4 bedroom dwellings with the road side elevation retaining the old museum façade. Its distinctly Roman influenced appearance included decorative arches and has become synonymous with the city of St Albans. Any development to the site had to be in keeping with this style whilst bringing a contemporary feel to the area.

Luxury apartment lobby fitted with walnut chevron

BIM Flooring (UK)

Regal decorations perfected with walnut chevron flooring - The mezzanine level of a luxury apartment building that features our stunning American walnut chevron flooring. It immediately elevates the entire room to another level of opulence. The walnut and its surrounding marble set the tone for the rest of the building and communicates a high level of quality to both tenants and visitors alike.

Imperial College, White City, London

Kawneer UK Ltd

Kawneer’s unitised AA®201 curtain walling system, AA®720 fixed light casement windows and AA®720 commercial entrance doors feature on the main south elevation of the Molecular Sciences Research Hub (MSRH) in Imperial College’s first new campus in over a century in London’s White City.

Rehearsal Rooms - Newground Architects

Galvanizers Association

Rising above the tree-topped embankment of North Acton tube station, the building forms part of an emerging neighbourhood and provides 173 flats. The rational plan and the elegant elevations are integral to one another addressing form and function simultaneously, so that the geometry and detail of the distinctive balconies is as much about providing privacy and views as it is about rhythm, articulation and visual interest. Views through open-plan layouts emphasise space and light and allow connections from inside to the generous balconies.

Met Office

Briggs Amasco Ltd

In September 2003, the Met Office moved its headquarters from Berkshire to the purpose-built £80 million structure designed, built and managed by a G4S-led consortium. When a number of louvres on the east and west elevations of the 57,000m2 headquarters began to show signs of failure, G4S appointed BriggsAmasco to supply and fit a new system that would combine airflow efficiency and rain defence.

Burj Khalifa

Boon Edam Australia Pty Ltd

The 828m high Burj Khalifa in Dubai is the tallest building in the world, has the greatest number of stories (163), highest occupied floor and the elevator with the longest travel distance. It dwarfs Australia’s highest building, the 322.5m Q1 on the Gold Coast, and is also more than twice the height of the 328m sky tower in Auckland. But it has something in common with both -contending with constant and sometimes vigorous winds.

White Collar Factory, Old Street Yard EC1

Bulmer Brick Cutting

The redevelopment of a corner site at Old Street / Silicon Roundabout included a tower and low-rise buildings. The end elevations carried large steel ventilation ducts which were to be clad in brickwork to replicate the appearance of the wet laid facades. To ensure safety and retention of the cladding over the building design life, the ducts were clad in the SafeSecure® system using slips cut from the same brick type.

Apex (Ibis Styles) Hotel, Ealing

Aluprof UK

On a leafy street with shops and eateries, this modern hotel with a striking facade is a 9-minute walk from West Ealing tube station and 4 miles from events at Wembley Stadium. Incorporating an asymmetrical curtain wall design the Aluprof MB-TT50 curtain wall system provides the design aesthetic and performance required to meet the architectural intent with Aluprof MB-59S windows to the side and rear elevations.

A perfect trio of Clement steel door screens

Clement Windows Group

Bygga Construction extended this magnificent London family home to include a master suite and guest wing. As part of the project the basement was dug out to create a massive family room, complete with wine cellar. Three Clement double steel door sets were included in the design for the rear elevation. Not only do these create a stunning feature but they allow plenty of natural light into the increased family living space.

Delivering elegance through biophilic design

ACO Technologies plc

Tasked with designing a residential extension that blurred the distinction between inside and out, One-World Design embraced the challenge to deliver a multi-award-winning project in the heart of Wandsworth. Here, we take a look at how biophilic design and using rainwater as part of the solution resulted in a visually-striking home extension.

TIMELESS REVOLVING ENTRANCE FOR ELEGANT HOTEL

TORMAX United Kingdom Ltd

As part of a significant redevelopment programme, TORMAX has installed a contemporary, 3-wing automatic revolving door to the refurbished reception at the DoubleTree by Hilton Hotel and Spa, Chester. Providing a prestigious access solution that blends seamlessly with the original 18th Century Manor House and the modern 79-bedroom extension wing, the revolving door is powered by the TORMAX 5201 operator, ensuring ongoing safe and reliable access, even on the busiest of day. For a comprehensive solution, a TORMAX 1201 automatic swing door was installed to one side.

SSE Hydro Arena, Glasgow

Kalzip Ltd

Elliptical on plan and angled in profile, The SSE Hydro’s domed roof required over 12,750 sqm of naturally curved tapered Kalzip® sheets in lengths of up to 25 metres installed in six concentric, almost circular bands. The façade of this amphitheatre-inspired building is 15 metres high at the rear rising to 33 metres at the south-facing front elevation with the central apex of the roof being 45 metres above ground level.

SentryGlas® delivers clarity, strength and safety at Shum Yip Upperhills - Shenzhen in China.

Kuraray – Trosifol®

Class A Office & Luxury Hotel Complex - creates an imposing sight on the skyline of Shenzhen in China. The development features two towers, a ballroom pavilion and a large elevated pedestrian park with walkways that connect the site’s park with two of the city’s existing parks - Lotus Hill and Beacon Hill. What is immediately obvious is the development’s application of glass, which enables to create an ultrasmooth skin on the skyscrapers thanks to a façade design that uses as few mullions as possible.

Rooftop Hub Decked Out In Sadolin Classic

Sadolin, product of Crown Paints Ltd

Terracing at an apartment complex in Birmingham has been restored to its former glory with Sadolin Classic. The elevated deck serves as a community hub and meeting place for residents from surrounding apartments in the Digbeth area. Its location, on the rooftop of a multi-storey carpark, leaves the terrace exposed to varying weather conditions and Optima Community Association - part of WM Housing Group – called on Crown Paints Specification Services to find a solution to preserve and protect the space.

Cedar Barn

Marley Ltd

A barn conversion in the picturesque village of Witham Friary, near Bath, was completed using 10,000 Acme Natural Orange Double Camber clay plain tiles and plain angle clay ridges. The Natural Orange colour was selected to contrast with the local stonework and the traditional cedar shingles used on the vertical elevations and the central atrium between the two buildings. The unique double camber format of the clay plain tiles also adds a subtle texture and character to the roof with accentuated light and shade.

Spectus flush tilt & turn windows fitted in high profile social housing development

Spectus Window Systems

Spectus Flush Tilt & Turn Windows specified in the construction of 22 houses and 22 flats in Crawley. A former depot in Southgate Crawley was the site of a development of 44 high quality social housing units for Crawley Borough Council. The high profile location next to a popular park meant the aesthetics of the development was vital. Architecturally, a contemporary interpretation of the Crawley ‘new town’ style was specified, with mainly brick elevations, using a palette of three colours, and windows with reconstituted stone surrounds on the buildings at the entrance to the site.

Showing 1-36 of 201

Feedback