NBS Source
List your products

duct

543 results found

Sort by:

Showing 1-36 of 63

Using Cast Iron Imperial Air Bricks with Metric Ducting

Cast Iron Air Brick Company

Although we have cast iron slotted air bricks in metric sizes to perfectly engage with modern plastic ducting and periscopes, there may come a time when the installation requires imperial old patterned cast iron air bricks. Connecting these can be especially difficult which is why we've introduced these aluminium sleeves known as the metimp adapators (short for metric imperial). They are available in two sizes, single air brick size to connect up to a periscope duct and cavity wall sleeve or the double brick size for connecting to a larger wall sleeve

White Collar Factory, Old Street Yard EC1

Bulmer Brick Cutting

The redevelopment of a corner site at Old Street / Silicon Roundabout included a tower and low-rise buildings. The end elevations carried large steel ventilation ducts which were to be clad in brickwork to replicate the appearance of the wet laid facades. To ensure safety and retention of the cladding over the building design life, the ducts were clad in the SafeSecure® system using slips cut from the same brick type.

Apple Campus - Ribbon

Thrislington Cubicles

We are pleased to annouce that we have again installed our products for Apple inc. This time our Ribbon cubicles and Sentry ducting in their new visitors centre at Apple Campus, California.

The Borderline, Soho

Washroom Washroom Ltd

We installed our Mezzo toilet cubicles, manufactured in white solid grade laminate (SGL) with satin anodised aluminium curved pilasters, at this popular London music venue as part of an extensive refurbishment. The bright white SGL cubicles doors and partitions were designed to highlight the striking, unique artwork on the Concerto duct panels installed behind the wall-hung WC pans in each cubicle. Manufactured from highly durable SGL, the duct panels each feature a different digitally printed graphic. All the graphics were specially designed by the architect to reflect the personality and style of The Borderline.

Heathrow Approach

Washroom Washroom Ltd

We installed new male and female washrooms on four levels and created a new staff shower and changing area in the basement of this recently refurbished office. Our full height, flush front Alto toilet cubicles and Concerto duct panels were finished in the same dark walnut straight grain real wood veneer. The integrated duct panel system is easy-to-clean and allows ease of access for future repairs or maintenance. The crisp white Zodiac stone vanities complete the high specification design. The staff shower and changing area features white Zodiac stone vanities plus our bespoke locker system.

Westfield Stratford City M7, London

Gripple Ltd

Westfield Stratford City M7 is a 13-storey commercial and office development located within a new urban quarter in East London. Gripple supplied Trapeze Plus FR, Universal Bracket, Duct Trapeze and Express No. 2 to the project.

RAF Museum - Ribbon Cubicles

Thrislington Cubicles

The Royal Air Force Museum London, is located on the former Hendon Aerodrome, with five major buildings and hangars dedicated to the history of aviation and the Royal Air Force. We are installing our Ribbon cubicles and Sentry ducting throughout the project.

7 Clarges Street

Washroom Washroom Ltd

The new washrooms created for this sophisticated office development in the heart of Mayfair were designed to blend classic and contemporary styles seamlessly, reflecting the building’s new unique interior design. Washroom's full height Alto toilet cubicles were finished in real wood dark oak veneer and were complemented by the bespoke Corian vanity units with integrated waste bins and bespoke Corian recessed duct bag shelf. Its Concerto integrated duct panelling system was faced with toughened back painted glass. For the staff shower and changing area, Washroom installed its Octave lockers, finished in the same dark oak real wood veneer.

Aga Khan Hospital, Tanzania - Icon Cubicles

Thrislington Cubicles

Established in 1964, the Aga Khan Hospital, Dar es Salaam is a multispecialty hospital offering quality health care for the people of Tanzania. We are installing our Icon cubicles and Sentry ducting system as part of a new $40 Million expansion project.

Kew Gardens - Oasis Full Height

Thrislington Cubicles

We have installed our Oasis Full Height cubicles, Sentry ducting and Solid Surface Vanity units in Kew Gardens. Kew is London's largest UNESCO World Heritage site offering landscapes, vistas and iconic architecture from every stage of the Gardens' history.

Waitrose, Swindon

Gripple Ltd

Waitrose chose the small town of Wichelstowe in Swindon to develop a new store, benefiting the emerging community and bringing confidence to the local economy. To support the installation of mechanical and electrical services in this store, Gripple supplied Y-Fit, Universal Bracket, Duct Trapeze, Standard Hanger and Universal Clamps.

103 Wigmore Street

Washroom Washroom Ltd

This colourful office washroom features mirrored wall panels, full height flush fronted toilet cubicle doors and bespoke vanity units manufactured using LG HI-MACS. The toilet cubicle doors, Concerto integrated duct panels and wall panelling were all manufactured in a high pressure laminate with a gloss, almost mirror-like finish.

Merthyr County Council

Procter Contracts

Merthyr County Borough Council appointed Procter Contracts because of our vast experience and knowledge of installing Gallagher Pulse Monitored Fencing. We installed over 800LM of Pulse Fencing across 3 household recycling sites, including vehicular and pedestrian gates. Making all alterations where necessary to the existing host fencing to allow for the Gallagher install, as well as all civils and ducting work.

Heartlands Hospital - NHS Birmingham

Workspace (Scotland) LLP

WorkSpace was selected by the main contractor, Interserve, to manufacture and install the laboratory fitted work surfaces, cabinets and shelving within this new £8m pathology unit at Heartlands Hospital, Birmingham. This package included the design and manufacture of custom lab benching, support frames and service ducts. The new facility also provides specialist testing across the region for diseases such as Tuberculosis, cervical cancer, HPV, chlamydia and MRSA. Lord Carter of Coles and Trust Chairman, Lord Philip Hunt unveiled a plaque to mark the occassion.

65 London Wall

Washroom Washroom Ltd

We’ve given a Victorian office building a modern makeover by replacing the existing washrooms with a modern new design. Our flush fronted Alto toilet cubicles, which are designed to provide a virtually seamless façade, were finished with an attractive dark wood effect Engineered Veneer to ensure a consistency of colour for each cubicle door. Laminated duct panels were installed behind the toilets and urinals in a soft grey colour and we also designed bespoke white Corian vanity units.

Maxwood goes for gold with luxury washrooms for London’s Broadgate Quarter

Maxwood

Luxurious washrooms by Maxwood, specified in a stunning gold and black colour scheme, are among the premium facilities for the tenants of Broadgate Quarter in the heart of the City of London. The major remodelling project by ISG on behalf of developer Hines provides Grade A office space in one of the capital’s most desirable locations. The new washrooms feature laminated glass with a unique metallic effect from the Swisslamex range. Inlaid with a ‘gold’ coated fabric mesh, the glass creates a shimmering finish to duct panelling and vanity splashbacks that changes with the light and angle of view.

Weston Favell shopping centre

Washroom Washroom Ltd

We've upgraded the washrooms at a busy shopping centre in Northampton featuring Alavo integrated consumable units from Dolphin Dispensers and bespoke Corian vanities. The washrooms also feature our Senza cubicles, which were manufactured in solid grade laminate (SGL) and finished with an attractive walnut veneer to complement the contemporary style. Our Concerto integrated duct panel system, which was also manufactured in SGL with matching walnut veneer finish to complement the cubicles, was installed underneath the vanities and behind the WCs and urinals.

Weston House, High Holborn

Washroom Washroom Ltd

Washroom Washroom designed, manufactured and installed new superloo washroom facilities on each floor along with new staff shower and changing areas in the lower basement of this office. The washrooms feature full height Alto gloss laminate cubicles, bespoke Corian vanities and Concerto duct panels in toughened back-painted glass. In the new basement staff shower facility Washroom installed its Luminoso glass cubicles, back-painted in black, bespoke benching and Tempo solid grade laminate Z style lockers.

Carpenters Hall, London

Washroom Washroom Ltd

The new washrooms at London's historic Carpenters' Hall feature our full height Alto toilet cubicles, finished with a walnut real wood veneer, and bespoke Corian vanity units with inset waste bins and individually inset square sinks plus bespoke mirror units. Real wood veneer under panels, in walnut to match the toilet cubicle doors, were installed underneath the vanities. We also installed our Concerto integrated duct panel system, finished in HPL laminate in a neutral colour.

Plexal City Interior Living Walls

Scotscape Smartscape Ltd

Scotscape worked with Plexal and the building contractors Paragon to develop this unique living wall island structure. The living wall island houses an essential air ducting passage, offering a perfect solution to conceal building services and also doubles up this functionality as a display unit with a hd screen wall. Plexal sought a simple contemporary scheme that would act as an attractive focal point as well provide the busy enterprise space with a welcome boost of oxygen, hence the inclusion of multiple air cleaning plants such as spathiphyllum that are highly effective in trapping and absorbing pollutants in the air.

Fairfield High School

Bushboard Washroom Systems Ltd

Fairfield High School has been a high achieving, fast evolving school for the last 200 years. Now a specialist science college, Fairfield continues to pride itself on providing a high quality education for 980 girls. The quality of the school is evident in the Ofsted report and throughout the buildings. The new school toilet cubicles and washrooms supplied by Bushboard reflect this quality and provide an area the students were invited to help create and can be proud of. Bushboard’s ready-plumbed ducting and Tough Stuff cubicles and vanities were chosen for Fairfield in the colours Arctic and Fern.

The Cutty Sark, London

Howe Green

Over 50 Howe Green 7500 Series access covers were made to order for one of London’s popular tourist attractions - The Cutty Sark, as part of an extensive refurbishment project. The aluminium covers were manufactured with bespoke Z-section supports to provide a safe, reliable route to essential ventilation ducting used to keep air circulating in what is effectively a large void under the historic clipper. The covers were fitted into raised flooring within the new museum facility. The 7500 Series are designed to withstand high levels of pedestrian traffic.

Nationalmuseum, Stockholm, Sweden

Howe Green

Howe Green’s 7500 Series Medium Duty Aluminium Floor Access Covers were supplied for the Nationalmuseum of Art in Stockholm, which is currently undergoing an extensive restoration programme. The premier tourist attraction required an access solution that was visually appealing, secure and of superior quality. The 7500 Series Floor Access Covers were fitted as duct runs in the museum. The majority of covers were infilled with limestone floor tiles while the remaining units have a visible concrete finish. The covers offer safe and easy access to cabling and other services located beneath the flooring.

Wigmore Street, London

Washroom Washroom Ltd

We worked closely with the architectural team to create a bespoke washroom design as part of this refurbishment project. The washrooms feature a full height, fully integrated wall cladding system including wall mounted mirrors with concealed soap and towel dispensers. Our Concerto integrated duct panels were faced with anodised aluminium to provide an exceptionally durable surface. We also installed glass partitions and our full height Alto Kristalla glass toilet cubicles, each manufactured with acid etch mirror to the face. Highly durable Corian was used for the vanities.

DRU gas fires have pride of place in prestigious Berkeley Homes Belgravia development

DRU Fires

DRU has installed 89 gas fires into Ebury Square, a development of luxury 1-4 bedroom apartments and 5 bedroom penthouses by Berkeley Homes in Belgravia, London. The fires were selected for their contemporary design, easy installation and high energy efficiency. They consist of single-sided and double-sided tunnel models. Berkeley Homes selected DRU because of their unique PowerVent® flue system. Due to the configuration of the apartments, the flues had to be extended up to 64 metres throughout the service ducts in the complex, with most of the fires having external PowerVent® terminals on the roof.

balustrade infill panels, open mesh flooring, stair treads and louvred screening at Milton Park: new workspaces for the science & technology sector

Lang+Fulton

Terra-34 balustrade infill panels, open mesh flooring, stair treads and louvred screening have been supplied for escape stairs at Milton Park. Three new buildings have been tailored to provide high-tech laboratories and offices. There were five stairs towers in total, 10.7m and 15m high, also designed to provide access to service facilities. The Italia-80 louvres effectively screen all the service ducting and were supplied with demountable panels with D-handles for inspection points at each landing and ground level. The result was a smart solution in keeping with the high specification of the development.

Kings Cross Underground Station, London

Howe Green

Over 60 of Howe Green’s 7500 Series floor access covers were chosen for the development of a sizable extension of King’s Cross tube station. An access solution was required to provide access to essential under floor services including ventilation ducting, electrics, communication cables and rail services. The specification required a solution that would prevent the passage of fire through service channels. Howe Green’s 7500 Series access covers met requirements with a three hour fire rating. In addition to single covers, Howe Green’s innovative multi-part covers were also used.

The Other Place, Stratford-Upon-Avon

Howe Green

Howe Green access covers were selected for the Royal Shakespeare Company’s studio theatre renovation project ‘The Other Place’, in Stratford-Upon-Avon. The covers were required to provide routine and emergency access to underfloor ducting services throughout the building. Howe Green supplied a number of 7500 Series Medium Duty Floor Access Covers. The access covers are ideal for areas that require heavy loading as they are highly durable. Main contractor, BAM Construction, fitted the panels on a suspended concrete slab. Once installed, they were infilled with K-screed followed by a resin finish.

Torrance Park Golf Club - Scotland

Prospec Ltd

Torrance Park Golf Club is set in the beautiful moorland of North Lanarkshire. A bespoke design was required for the lockers due to the unique size requirements of a golf course and our Marathon Wet Glass Lockers achieve this. Manufactured with 10mm Toughened Glass doors and a robust aluminium carcass, the lockers cater perfectly for the members golf equipment without compromising quality or finish. Our award winning Cabrillant cubicles continued the use of glass into the changing facilities in the form of showers. These are complimented by our Marathon System D WC cubicles, duct panelling, vanity units and bench seating

Leicester office refurbishment

Washroom Washroom Ltd

Our innovative Alto FENIX toilet cubicles, with their unique super matt surface, have been used to create a striking design statement for a leading fashion retailer. Manufactured from FENIX NTM using the latest nanotechnology, the Alto FENIX toilet cubicle is soft to touch, thermally self-healing, impact and scratch resistant, hydro repellent and has enhanced anti-bacterial properties, making it ideal for washrooms where a luxury, high performance finish is required. The new washrooms also feature our Concerto integrated duct panels, finished in Formica high pressure laminate.

Bitterne Park School, Southampton.

Flexi Support Systems from Pump House

Products: Flexi Everyday – H Frame Kits and Flexi-Feet, Flexi Light – Base & Extender frames, Flexi heavy – Modular Frameworks & Custom Frame Services: Cable trays, Ducts, A/C Splits & Air-handling units. Roof build-up: Warm roof design – PIR/PUR insulation with PVC/TPO field membrane. An assortment of products was required to support various services such as cable trays, ductwork, condensers and air-handling units. In addition, due to one of the air-handling units being extremely wider than usual, we also had to manufacture a bespoke custom framework for this item.

Underground Station, UK

Howe Green

Howe Green Ltd supplied over 850 specially designed and manufactured floor access covers for an underground station which required safe, secure and easy access to building services concealed beneath the flooring. Howe Green designed bespoke duct covers based on the 7500 Series Medium-Duty Floor Access Covers. With a 69 mm depth the access covers were manufactured with an extra thick base plate and reinforcements to meet the demands of what will be a highly trafficked area. The access covers were infilled with two different types of flooring dependent upon their location - Conservation Smooth pavings from Marshalls and Granazzo.

Heal's Building, London

Washroom Washroom Ltd

We’ve installed new unisex ‘superloos’ to make the most of the available space on every floor of the iconic Heal’s building in London following an extensive refurbishment programme. The self-contained 'superloo' cubicles each has its own vanity unit and hand drying facilities. Natural stone vanities, featuring inset waste bins, were installed along with wall panelling and our Concerto integrated duct panel system both finished in toughened glass. Our full height Alto toilet cubicle doors, which were metal faced and feature bespoke door handles, specially designed for this project, complete the design.

Showing 1-36 of 63

Feedback