NBS Source

"chimney"

20 results found

Sort by:

Showing 1-13 of 13

Kings Hill Primary School is an early 19th Century building. The old roof slates were flaking due to frost damage with many slipped / lost slates needing replacing.

Kings Hill Primary School is an early 19th Century building. The old roof slates were flaking due to frost damage with many slipped / lost slates needing replacing.

IKO PLC

IKOslate was chosen by the client (Walsall MBC) as a low weight, cost effective alternative. The products CO2 credentials were also a key factor. During the installation IKO Rubershield Pro and IKO Armourvent were also installed to provide cross flow ventilation, and IKO’s lead substitute IKOflash was installed in the valleys and for flashing the chimneys. The steep pitch of the roof provided the contractor with a challenge particularly with the cold damp Autumn mornings.
SCCC Llanfrechfa Grange - Cwmbran

SCCC Llanfrechfa Grange - Cwmbran

BTS Fabrications Limited

Working in partnership with The Expanded Metal Company we were delighted to secure the first project where we could utilise our CWCT tested Vantage EMSA Site assembled expanded mesh system. The expanded mesh system featured Athens expanded mesh, our Vantage® EMSA support system and was used to shroud four Chimney stacks on the SCCC development in Llanfrechfa Grange, just outside Cwmbran.
Vila Mir | Award-winning new-build home with stunning views - Abergavenny, Wales

Vila Mir | Award-winning new-build home with stunning views - Abergavenny, Wales

IDSystems

Architects: Loyn + Co Set in a stunning location in the heart of the Welsh rolling countryside and valleys, Vila Mir is a contemporary new-build home that features large sliding doors and windows to maximise light and to breakdown the boundaries between the house and its surroundings. Designed by the award-winning Loyn + Co the project was shortlisted for the Wales Gold Medal for Architecture 2018 and sits within mature gardens on a sloping site. A central rendered chimney helps divide the structure of the house with the ground floor of the property built into the side of the slope.
Red beach house

Red beach house

Accoya

Accoya weatherboards have been realised on a private residence designed by Architecture 37 Limited, at Red Beach, Auckland, NZ. Accoya was chosen for its durability and stability benefits which are required for coastal settings. Profiled to Bevel Back profile with 158mm cover, the Accoya was band sawn face finish and painted with a colour called Bokara Grey (LRV 8). The coastal tradition of the Accoya weatherboards is observed with stone anchor points at entry and chimneys either end. A living wall softens the road facade, while louvered elements filter sun and privacy.
Kendrick Homes selects energy-efficient DRU gas fires for development of executive homes in West Midlands commuter village

Kendrick Homes selects energy-efficient DRU gas fires for development of executive homes in West Midlands commuter village

DRU Fires

Kendrick Homes has selected DRU gas fires for ‘The Ridings’, a development of nine executive properties in the commuter village of Balsall Common, near Coventry. DRU Metro 100XT frameless gas fires are situated in six of the properties, with the other three having DRU Global 70XT models in fire surrounds. Both fires are balanced flue models, which do not require a chimney and are installed into a false chimneybreast. The fires have heat outputs of 7 kW, enough for a large living room. They feature realistic log fire displays and are operated by remote control.
Bioethanol fires light up kitchen and bedroom of Bury family

Bioethanol fires light up kitchen and bedroom of Bury family

DRU Fires

Bioethanol fires require no chimney or flue, give off no harmful emissions and are 95% energy efficient. They are available in a large selection of designs for living rooms, kitchens, bedrooms, bathrooms and gardens. A good example is the home of Bury resident Anthony Norman, who chose an Italian kitchen and a British made bedroom from local dealer Icon, both featuring table-top bioethanol fires. Anthony and his family were convinced that they would make exciting additions to their new kitchen and master bedroom. Ebios bioethanol fires are made in Germany and distributed by DRU in the UK.
DRU Maestro gas fire completes transformation of classic Camden town house

DRU Maestro gas fire completes transformation of classic Camden town house

DRU Fires

Architect Tamas Deilinger and his wife chose a DRU Maestro 75 contemporary gas fire to be the main focal point in the living room of their classic town house It was installed by London fireplace specialists Acquisitions. They adapted the existing chimney, creating a larger opening for the fire and inserting the balanced flue all the way up to the roof. The Maestro 75 has the exclusive DRU Dynamic log burner, which generates high, dense, realistic flames underpinned by a comforting glow. The flame picture can be controlled with a smartphone or tablet using the unique DRU Eco Wave app.
DRU Metro designer gas fires are centrepiece of luxury north London town houses

DRU Metro designer gas fires are centrepiece of luxury north London town houses

DRU Fires

O1A Architects oversaw the conversion of a former Gordon Ramsay restaurant in Islington into two luxury town houses with roof gardens and many unique features. O1A chose DRU Metro 100XT/2 corner gas fires for the main living areas in the properties. They utilise the balanced flue system to be flexibly located anywhere in the building without the need for a chimney. False chimneybreasts have been created in each property to house the impressive log-effect fireplaces. They also accommodate the flat screen TVs making perfect focal points and conceal the concentric flues, which exit the building through the roof.
BATTERSEA POWER STATION

BATTERSEA POWER STATION

Tata Steel

Standing derelict on the south bank of the River Thames, Battersea Power Station renowned for its four chimneys and art deco design is undergoing a massive phased transformation in a multi-billion redevelopment programme.A ComFlor® composite floor system throughout was chosen for a number of reasons including its ability to provide a solution that is strong and robust and one that was capable of achieving the load and long span requirements. It has a low floor self-weight, obtains good load optimisation and offers fast build times.Prodeck Fixing installed over 135,000m2 of our ComFlor® floor decks on this project which will support the flooring system for the whole project using a mix of ComFlor® profiles
Langley Prep School

Langley Prep School

Spanish Slate Quarries UK Ltd

Langley Prep School is located at Taverham Hall in the village of Taverham not far from Norwich in the Norfolk countryside. Completed in 1858, the hall was originally planned as the home for the family of Rev’d John Nathaniel Micklethwait. In 1921, the hall was sold and became a boy’s preparatory school. It was briefly requisitioned during the Second World War before returning to its use as an educational establishment.Set amongst 100 acres of green open space, Taverham Hall is a breathtaking neo-Jacobian building with stunning period architecture to match its idyllic setting. The large chimney stacks and red brick frontage create an attractive aesthetic with the subtle grey roofing slates accentuating the property’s distinctive beauty.
Maggie's Centre

Maggie's Centre

dline

The Maggie's Centre in Cardiff, Wales was designed by Dow Jones Architects. The building was inspired by the shape of the local mountains, and you can also find elements of welsh architecture within the building, such as the cwtch. The cwtch is a room lit space inspired by the simnau fawr, which means big chimneys. The building has a strong bond to nature, and the beautiful courtyard is an exceptional space for relaxation and comfort. Throughout the building, d line products from the Knud Holscher collection was used on the doors. Director of Dow Jones Architects, Alun Jones, said "We chose d line because we like the timeless design and the quality of the solid stainless steel ironmongery. The coupe handle is nice and compact and feels good in the hand".
Concrete Wall Cladding - Basement Media Room

Concrete Wall Cladding - Basement Media Room

LIVING CONCRETE LTD

Project: Manufacture and installation of bespoke concrete cladding in a high-tech media room. The design comprised of floating 3D concrete seat wrapped around the fire place and individually sized concrete panels for chimney breast, wall, floor and ceiling. All panels were fitted using mechanical and chemical fixings.Client: Tigg & Coll Architects  Materials used: Large format Plain and GAP GRC panels in Rough Mist finish and sealed with hydrophobic agent and clear sealant.On this challenging project we worked closely with Tigg & Coll Architects to manufacture and supply bespoke concrete cladding for new multipurpose media room.The large format bespoke Plain and GAP concrete panels were cast to the client’s individual and unique specifications using our BTX Ultra High Performance Concrete mix with a hydrophobic agent to limit moisture absorption. The panels were cut to fit around the fireplace, floor, walls and ceiling and then treated and sealed to make them stain proof.The finished effect is a modern, industrial look that complements client’s design style and creates a truly unique and highly relaxing space.
Battersea Power Station - lighting controls for one of Europe’s largest regeneration projects

Battersea Power Station - lighting controls for one of Europe’s largest regeneration projects

Delmatic

Battersea Power Station is at the heart of London’s largest and most visionary new development, transforming over 42 acres of former industrial brownfield site into a vibrant mixed-use destination.Delmatic’s latest IP, DALI-2 and DMX systems provide smart, site-wide lighting management and monitoring, holistically designed for seamless application across the project.Delmatic’s state-of-the-art DALI-2 system delivers total flexibility and control of normal, specialist and emergency lighting across the project. Powerful, modular DALI-2 Buswire controllers, with between one to five DALI universe capsules dependent on the area they control, provide the ideal solution for the complex nature of the project, while also being economical and energy-efficient.Energy-efficiency is optimised through DALI-2 presence detectors and multisensors which adjust lighting to changing conditions of occupancy and daylight detection, while Delmatic’s custom-configured touchscreens offer local control of scene setting within specialist areas.Battersea Power Station’s four chimneys, world-famous icons on the London skyline, are ringed by DMX colour changing floodlights, configured and coordinated to create dramatic light shows for special occasions and events. DMX lighting extends across the Sky Lounge and roof top gardens with all lighting scenes and scenarios configured through graphical visualisation software across the IP backbone. Delmatic’s advanced Lightscape software delivers unmatched real-time visibility and analysis of site-wide lighting, as well as emergency light testing and battery monitoring across the site, within a comprehensive package.

Showing 1-13 of 13

Feedback