NBS Source
List your products

Able Canopies Ltd

+44 (0)800 389 9072 www.ablecanopies.co.uk

Sort by:

Showing 1-24 of 24

Ark Oval Primary Academy - Wall Mounted Canopy

Ark Oval Primary Academy were in the process of having multiple works completed at their academy in Croydon, London which included a new build, re-surfacing the entire playground and various outside equipment including a new canopy.

BBC Television Centre - Commercial Awning

The BBC Television Centre contacted Able Canopies requesting a site survey to be conducted as they were in need of a covered smoking area for their staff. They were interested in Able Canopies’ Commercial Awnings that they viewed on the website. A site survey was arranged and the Able Canopies surveyor explained the different types of awnings that they currently supply, along with the specifications of each product.

Bowker Motor Group - Tensile Canopy

The Bowker Motor Group is one of the UK’s leading motor groups. Founded in Blackburn in 1919, the Bowker Group has grown rapidly, diversifying in 1984 into the retail motor trade and developing a reputation for the higheset levels of service and an innovative approach to transport needs. They contacted us in June 2015, looking for a shelter solution to make the most of an outdoor sales area for their range of BMW motorbikes (Bowker Motorrad) at their brand new dealership in Preston, Lancashire. We were recommended to them by an architect’s practice in the city.

Capel Manor Primary School - Bespoke Canopy

T & B Contractors Ltd. had been contracted to build a state of the art extension and refurbish a number of existing areas at Capel Manor Primary School in Enfield, Middlesex. Part of the extension included a free standing canopy that would create solar energy for the school and protect the children playing underneath. Colm O’Boyle at T & B Contractors invited us to quote for a timber solar canopy that would sit adjacent to the year 2 classroom that was being revamped. They wanted a system that would let the light through as well as providing solar energy.

Castle Wood School, Shade Sails

Castle Wood School required a number of outside shaded areas for the pupils at their school. A local architecture consultant created a suitable design and colour scheme which met the client’s requirements.

Colchester General Hospital - Entrance Canopy

In November 2013, we were contacted by Stroods Specialist Contractors who were working on a project at Colchester General Hospital and required a canopy over the entrance of the accident and emergency department.

Kent and Canterbury Hospital - Shade Sail Array

Kent and Canterbury Hospital had received funding to complete a new sensory garden that could be used by their patients at the Neuro-Rehabilitation Unit within the hospital. Cardy Construction Ltd. were awarded the project to complete the garden and turn the design created by local garden designer, Christine Patterson into reality. The garden design included a requirement for some shade in part of the garden to offer cover over the new outdoor seating area.

Lidl Supermarket - Wall Mounted Canopy

In September 2011 the Lidl store in Waterlooville, Hampshire underwent a refurbishment to their entrance area. However, since the refurbishment was completed, experienced a number of incidents of customers slipping over due to rain water entering the building and making the floor wet and slippery. This made the entrance area a high hazard that needed to be rectified.

Nottingham Trent University - Cycle Compounds

Nottingham Trent University required a secure cycle parking facility for their campus. The Witton Compound was recommended by Able Canopies, due to it's ability to completely enclose the bicycles inside the compound, for security, with the option to add locking system to provide enhanced security. Initially one compound was installed for the university, however since the first compound, the university were impressed by the product and service provided and 4 more have been ordered and installed for the university.

Oaklands Secondary School - Bespoke Glass and Polycarbonate Canopies

Able Canopies were commissioned by Bouygues (UK) Ltd to produce five bespoke canopies at Oaklands School in Tower Hamlets, London. These canopy installations were part of a major Building Schools for Future (BSF) project managed by Bouygues (UK) Ltd to refurbish parts of the school and construct a new building at the site. The canopies were crucial to bringing the whole look and feel of the refurbished site together and so communication, teamwork and painstaking attention to detail were vitally important to ensure a successful installation.

Our Lady of Pity Catholic Primary School - Shade Sail Array

Our Lady of Pity Catholic Primary School required a shade structure to protect their pupils from the sun in their school playground in Wirral, Merseyside. They had researched different shade products and felt that shade sails would be ideal for their project because they offer high UV protection and would create a vibrant array of colour in the playground.

Princes Plain Clinic & Willows Clinic - Shelter

The Architect from Ashley Hose Plc. contacted us because they were working on a project for two medical clinics in Bromley, Kent and as part of the project they were looking to add a buggy shelter to each of the clinics to provide a safe and sheltered place for parents and carers to leave their prams and buggies whilst visiting the surgeries.

Prior Weston Primary School - Bespoke Solar Canopy

Prior Weston Primary, located in the City of London, required a large south facing free standing canopy that would create solar energy for their school whilst also protecting their pupils from the elements. Able Canopies designed and installed a variation on the Kensington Dual Pitch, incorporating IPV (Integrated Photovoltaic) solar glazing panels into the roof panel design to provide a solar power facility for the school.

Prior Weston Primary School - Free Standing Canopy

Prior Weston Primary, located in the City of London, required a large south facing free standing canopy that would create solar energy for their school whilst also protecting their pupils from the elements. David Everett, the school’s Business Manager contacted Able Canopies for a free site survey and quotation as he had seen a Shade Sail array that we had installed at Richard Cloudesley Special School which is situated on the same site as Prior Weston Primary School.

Redriff Primary School - Timber Canopy

Redriff Primary School is a large school in Southwark, London that teaches children from the age of 3 to 11. In July 2013, they contacted us because they required a wall mounted timber canopy to be installed in their playground that would enable their children to play and learn outside all year round.

Roding Primary School - Wall Mounted Canopy

Jerram Falkus contacted us as they were working on a project for Roding Primary School in Dagenham, Essex. The school, which is set to be one of the biggest primary schools in the country, was having a new extension built onto its new site and required a number of new canopies to provide shade and shelter for various parts of the school site, including a covered walkway between buildings.

Solihull Hospital - Wall Mounted Canopy

Solihull Hospital in Solihull, West Midlands, required a canopy to cover their outside ramp area that houses their waste bins, laundry bins and recycling compacters. They were in need of a structure that would be fixed to the building with a water tight seal and that would block the rain from entering the area, keeping their staff dry whilst also preventing ice from building up on the ramp which currently creates a slip hazard.

St Joseph's Catholic Primary School - Timber Canopy

Speltham Contacts Ltd. contacted us because they were working on a project at St Joseph’s Catholic Primary School in Haywards Heath, West Sussex. They were undergoing a big extension to allow them to cater for 105 extra children. Morgan Carn Partnership Architects who were also working on the project, specified a curved free standing timber canopy with a polycarbonate roof system and aluminium guttering.

Stables Market - Commercial Awnings

Adcrest Ltd. is an electrical contracting company that was working on a new refurbishment project for Stables Market in Camden, London. Stables Market was in need of a number of new awnings to provide weather protection to the entrances of their shops. They had existing awnings in place that had been there for a number of years and were no longer fit for purpose and therefore needed replacing.

Station Square - Shelter

Blaenau Gwent County Borough Council were working on a multi-million pound regeneration project called The Works. This exciting project would transform the ruins of the old steel works land in Ebbw Vale into a vibrant and distinctive area that would bring long-term benefits to the local community, creating an exciting place to live, learn, work and play.

Thomas Ferens Academy - Shelters

Thomas Ferens Academy required a large amount of sheltered cycle storage at their academy in Hull, East Yorkshire. This academy was built on the former Princess Elizabeth Playing Fields and opened in September 2012. It is one of the 19 new or refurbished schools delivered by Hull Esteem Consortium, the organisation appointed by Hull City Council to carry out the city’s Building Schools for the Future programme. To accommodate their cycle storage needs they required three large compounds for secure cycle parking and a large number of additional cycle racks.

Thundersley Primary School - Walkway Canopy

The staff at Thundersley Primary School required a large, versatile walkway at their school to create a covered pathway between two of the school's buildings. This covered walkway would allow pupils and staff to travel easily between the two buildings whilst providing shade from the sun and shelter from the rain. Due to the location of the two buildings, the walkway needed to incorporate two corners in order to link the buildings effectively.

Wexham Hospital Case Study - Entrance Canopy

Wexham Hospital in Slough, Berkshire required a freestanding entrance canopy installed at the entrance to their A&E department. This canopy would provide cover to those entering and exiting the building, ensuring the internal floors were kept as dry as possible. The hospital staff were also finding that stone chippings were being brought into the building and flicking up into the mechanism of the electronic doors, resulting in the motors burning out and so a solution was also needed to solve this issue.

White Spire School - Freestanding Canopy

White Spire School is a special school for all ages in Milton Keynes, Buckinghamshire. Mr Wilson, the Assistant Head Teacher called in with an enquiry for a large canopy. He was looking to create a large covered area in their playground that they could use as an outside gym all year round.

Showing 1-24 of 24