This site uses cookies to store information on your computer. Learn more about these cookies, and how to opt out of them. Find out more

NBS Source

McArthurGlen Ashford Designer Outlet

OVERVIEW

Biotecture’s statement living walls are integral to the architectural look and feel at the McArthurGlen Ashford Designer Outlet. They were designed to enrich the retail experience and strengthen the outlet’s position as a flagship shopping destination. Working collaboratively with the design team and the main contractor, Biotecture designed and installed over 2,000 sqm of living wall to create a rich vertical garden. The green walls help establish a sense of place, and reflect Kent’s status as ‘The Garden of England’. The project is one of Europe’s largest living walls and demonstrates how living walls can be delivered at scale to enhance the urban environment.

Products featured in this case study

View all products (1)
Biotecture - BioPanel Hydroponic Living Wall System

Biotecture - BioPanel Hydroponic Living Wall System

More case studies from Biotecture Limited

View all case studies (21)
Covent Garden Living Wall

Covent Garden Living Wall

The Postal Museum courtyard living wall, London

The Postal Museum courtyard living wall, London

Veolia Recycling & Recovery Facility Living Wall, Leeds

Veolia Recycling & Recovery Facility Living Wall, Leeds

MTV Studios Living Wall, Camden

MTV Studios Living Wall, Camden