NBS Source

Maple use new easy-to-install Pluto system for rooftop screening on Woking Retirement Home

by Maple Sunscreening Ltd

A new project in Woking showcases the many benefits of Maple’s new Pluto louvred screening system.

Designed to hide unsightly HVAC machinery on the roof of a new four-storey independent living development, the system is lighter and easier to install than traditional systems.  

 

It’s perfect for the rooftop location. Seen from the ground, it’s a sleek bank of aluminium louvres – but the modular system also means that installation is safer, with time spent working at height kept to a minimum. 

 

Maple’s Pluto system fixes easily to the building sub-frame using galvanised steel brackets, while an advanced sub-structure of posts, mullions and rails in high grade aluminium will provide hidden support for the 100mm louvre blades. 

 

Despite a practical function of hiding equipment, pipes and ducting, the screening will not detract from the clean lines of the building, which are complemented by a bank of curved louvres (also supplied and installed by Maple) on the west elevation of the building. 

 

The project is a collaboration between Maple, Willmott Dixon, HNW Architects and Woking Borough Council. When complete, the four-storey development will provide a mix of 48 one- and two-bed flats, which will provide independent (but supported) living.

Products featured in this case study

View all products (19)
Pluto Screening Louvre

Pluto Screening Louvre

More case studies from Maple Sunscreening Ltd

View all case studies(3)
Collaboration is the key to success on
brise soleil project at Oxford Science Park

Collaboration is the key to success on brise soleil project at Oxford Science Park

Maple’s architectural façade creates intriguing design on 12-storey Liverpool car park

Maple’s architectural façade creates intriguing design on 12-storey Liverpool car park