NBS Source
List your products

vegetation

73 results found

Sort by:

Showing 1-10 of 10

Vegetated Retaining Wall, Cutting Stabilisation, Webwall,Saundersfoot, UK

ABG creative geosynthetic engineering

The local council was tasked with constructing a footpath within a restricted area allowing safer access to a busy health centre. It was important to maintain the natural green appearance. A retaining wall was required and had to be quick and easy to erect with minimal disruption. ABG Webwall was chosen as the solution. The Webwall was quickly constructed using 4m x 1m panels which were filled with soil from the excavation and cutting. The wall was replanted to restore an naturally green appearance. Webwall was built in a quick cost effective way to create an environmentally friendly retaining wall

Fort Dunlop

Bauder Ltd

During the recent regeneration in and around Birmingham, innovation has been a key factor; a theme optimised by the redevelopment of the Dunlop Tyres warehouse which has been transformed into 45,000m² of office space and a 6,000m² hotel. Practical challenges such as the reduction of noise pollution and maximising the building’s lifespan were all met by the Bauder Total Green Roof System with an extensive landscaping of sedum. The planting scheme provided instant coverage as the sedum was laid as pre-cultivated vegetation mats.

Asbestos Roof Coating Project in Hereford using BBA Approved Asbestoseal

Liquasil Ltd

The asbestos cement roof to this industrial unit in Hereford was heavily contaminated with moss and lichen and was leaking in numerous places. The moss and other vegetation was first dampened down, scraped off and placed into designated asbestos waste bags for licensed disposal. The roof was then steam cleaned. All metal fixings were treated with Liquasil's rust primer and sealed with Non-Sag Sealer. Small holes and cracks were sealed with Non-Sag Sealer. The entire roof was then coated with Asbestsoeal 20 and is now resistant to moss growth and water leaks.

ST ANDREWS LINKS GOLF CLUB

Bailey - Total Building Envelope

GREEN ROOF SOLUTION FOR BARREL ROOF AT THE WORLD FAMOUS ST ANDREWS LINKS GOLF CLUB The £2million development has been designed as a state of the art facility providing storage and office facilities. The stunning building features a green barrel roof to help the building settle into the natural environment around it. This was an important aspect to meet planning considerations and also achieve the sustainability credentials required. A special mix of sedum was specified to retain the local blend of vegetation and tolerate the exposed location of the St Andrews Gold Club at the edge of the North Sea.

Domestic retro-fit green roof - Sydenham

Wallbarn Ltd

The client desired a green roof at the back of this beautiful family home. Access was very restricted. The speed and ease of transporting and installing our modular trays meant minimum disruption for the homeowner. Trays were delivered to site on pallets and handballed to the roof. The modules were laid down onto a geotextile fabric. Pebbles were then laid around the perimeter between the trays and any outlets to provide the required firebreak. Vegetation blended quickly creating a seamless green roof and, looking out from the upper floors, a sense of continuity from the house across the garden.

KINGS COURT 34 ROSE ST, COVENT GARDEN

TRC Windows

Covent Garden is a district in London, on the eastern fringes of the West End, between St Martin's Lane and Drury Lane.[1] It is associated with the former fruit-and-vegetable market in the central square, now a popular shopping and tourist site, and with the Royal Opera House. TRC windows has been awarded a 600 K pound project by Sir Robert McAlpine to deliver over 120 Single Glazed Heritage Sash Box windows and over a 100 Traditional Double Glazed Sash Box windows as Secondary Glazing for high-end residences at the new Kings Court development in Covent Garden.

Bespoke seating and planters for redeveloped Westgate Oxford

Furnitubes International Ltd

The £440m redevelopment of Westgate Oxford shopping centre, Furnitubes designers worked with landscape architects LDA Design to develop a series of planting and seating solutions for the rooftop terraces, designed around a kitchen garden concept and creating a series of unique outdoor spaces for 12 bars and restaurants and offering impressive views of the Oxford skyline and the countryside beyond. Themed areas include the sinuous Crinkle Crankle, a Vegetable Garden and the more formal Garden Court as well as the Kitchen Garden itself. Planters were manufactured predominantly in steel, some with additional timber cladding, others with integrated seating and lighting.

The Chef's Table at The Chef's Market London Heathrow Marriott Hotel - Printed and Installed by DIGITAL SPACE - MAIDENHEAD, BERKSHIRE SL6 2LJ

Papergraphics Limited

The Chef's Table at The Chef's Market, London Heathrow Marriott Hotel, is a perfect example of how Digimura 2.1 Wallcovering can be used to completely transform an area. Here, real fruit, vegetables & olive oils, have been used to compliment those within the digitally printed image. In addition, the colourisation of selected elements within the monochrome image, transforms the area into an almost 3D environment; which make the space look much bigger than it really is. The Digimura Wallcovering was expertly printed and installed by Alan & Sasha Edwards from Digital Space in Maidenhead Berkshire. 01628 636513

M-TRAY® TRANSFORMS GARDEN STORAGE

Wallbarn Ltd

A residential customer had a storage unit and wanted improve it by adding a green roof. M-Tray®, being modular in shape and easy to install, was the perfect solution. The green roof had to be walked through the house to access the garden. Traditional roll-out green roofs, with their loose substrate bags and loose sedum blankets were too messy to transport indoors. M-Tray® is self-contained within the walls of the plastic tray and comes with fully established, sustainable vegetation. M-Trays® clip together easily, allowing the sedum to blend together, providing a beautiful, seamless finish.

Erosion Control, Flood Embankment, Erosamat, Greatham, Hartlepool

ABG creative geosynthetic engineering

The Greatham Managed Realignment Scheme was part of the Environment Agencies wider " Tees tidal Flood Risk Management Strategy" which imposed a legal requirement upon the Environment Agency to deliver intertidal habitats as compensation for the impact of flood management projects. The challenge was to construct embankments comprising predominantly of site won material. THe size, scale and nature of the works dictates a tight time scale was maintained to ensure rapid return to its natural state. ABGs Erosamat Type 3 was chose, comprising 3 dimensional structure and entangled filaments. Erosamat forms a permanent composite with the natural vegetative root structure supported.

Showing 1-10 of 10

Feedback