NBS Source
List your products

tree

794 results found

Sort by:

Showing 1-36 of 431

Yew Tree Cottage

Johnstone's Trade Paints - a brand of PPG Industries

Set on a large plot of land in Louth, Yew Tree Cottage was a tired-looking building in desperate need of renovation. Having undergone various changes over the years, the exterior of the property featured a variety of mismatched substrates, both new and old. This, coupled with a recent extension to almost double the size of the building presented a daunting task when it came to turning this traditional property into an inviting and modern home.

Cherry Tree Nursery

Gerflor Ltd

In 2018 South Ayrshire Council appointed main contractor Portakabin to build a proposed new state-of-the-art Early Years Centre in Ayr, Scotland. The £2.2 million Cherry Tree Early Years Centre development now provides the largest modular modern learning environment in Scotland. Ensuring that children and staff would have a safe and comfortable environment was at the forefront of the specification process and needed to include the best quality flooring possible. The final choice of products was awarded to international flooring specialist Gerflor, who supplied 300m2 of their Taralay Impression Comfort and award-winning Taralay Impression Control products.

Yew Tree House

Canal Architectural

Canal Architectural were approached to design a bespoke staircase for the homeowner of a luxury apartment in the Liverpool area. The property owner worked closely with the Canal technical sales team to design a contemporary staircase that provided access to the upper balcony area of the apartment. The final result was the design and supply of a minimalist Cantilever staircase. The intelligent piece of engineering anchored in at only one end, allowing the the protruding construction to overhang. Finally, dark stained oak treads were added to the Cantilever structure in line with latest design trends of natural and urban finishes.

Goldhawk Road SUDS Tree Pit

GreenBlue Urban Ltd

The Goldhawk Road scheme is the flagship demonstration of their commitment to the adoption of innovative and enlightened developments in environmental welfare. In the years ahead they, and their local residents will be reaping the benefits of this integrated up-grade of a heavily used transport artery. The scheme designers have achieved improved traffic efficiency and safety plus a much more attractive public realm environment. The planting of trees will contribute to the absorption of pollutants and carbon as well as softening the visual aspects of urban streets.

Eurofold Doors at Mustard Tree Manchester

Bolton Gate Company

Mustard Tree, one of Greater Manchester’s most loved and respected charities for the homeless and disadvantaged operates from a large warehouse in the city which was in a dilapidated state. £1.6 million was raised to refurbish it and OMI Architects were appointed to design the upgrade which included replacing the external folding doors which were manufactured by Bolton Gate Company and despite being over sixty years old, were still operable and providing security. OMI specified new doors of the same type and Bolton Gate were chosen to install three new doors to the main entrance which were powder coated yellow.

Lime Tree Passivhaus, Swaffham, Norfolk

Recticel Insulation

Recticel Insulation's Eurothane GP was used in the floor of Lime Tree Passivhaus. Architect Chris Parsons: “Passivhaus requires high levels of insulation and the avoidance of thermal bridging, which the Recticel product helped to achieve.” Jody Murfit, director at contractor Grocott & Murfit: “The project generally was quite challenging due to the curve but the Recticel insulation was easy to install. We just cut it to size, doubled it up and taped it.” Eurothane GP is a high performance rigid polyisocyanurate (PIR) insulation suitable for ground floor applications and compatible with underfloor heating systems.

Lime Tree Clinic - Cambridge

Trovex

This project was to refurbish this clinic to a high standard for the use of the iCaSH organisation, which demanded exquisite detail into what products were used and how the layout of the clinic was design.

SMARTPLY OSB used for giant tree at Glastonbury 2017

MEDITE SMARTPLY

The Greenpeace Field at Glastonbury festival has long been popular among festival-goers thanks to their free hot showers and delicious veggie food available at their cafe. This year, however, will see a new feature to the field with the addition of a show-stopping 20m giant tree structure. Built from SMARTPLY OSB, the huge tree will come alive at night with a colour changing light show and will feature a DJ booth allowing attendees to party into the early hours.

Bay Tree House Care Home, Wrexham

Richard Burbidge Balustrades

Bay Tree House is a Residential Care Home, situated in a quiet residential area near to the town of Wrexham. Orchard Care Group recently completed a major upgrade and refurbishment plan to transform the building but ultimately keep its homely feel for which it is well-known. Richard Burbidge pre primed round handrails and associated brushed nickel brackets/end caps were used throughout the home to create not only a safety conscious, but beautiful modern finish. Various decorative moulding profiles were also used to create depth and a panelled affect on plain walls.

ASF Bespoke Bronze Tree Grilles, NOMA, Manchester

Architectural Street Furnishings part of WB White Foundry

Drawings of these decorative grilles were supplied to ASF as proposed designs. ASF then specified these up including all manufacturing techniques and grade of bronze. Grilles were waterjet profiled and mounted on ladder frames, with a hidden steel support plate beneath to support the malleable bronze. PB102/EW541K bronze was chosen, a grade of bronze known for high fatigue strength and ductility. The end result is a stunning tree grille that will patina over time, getting better year on year.

The Chameleon Tree, Longleat Safari Park

Karndean Designflooring

Longleat Safari Park was looking to create a new restaurant to reflect its spectacular 9000-acre surroundings and withstand the demands of a popular tourist destination. Space Group was selected to design and fit the new restaurant and coffee bar, opting for Karndean Da Vinci Molten, Opus Carbo and a unique combination of Van Gogh Honey Oak, Van Gogh Distressed Oak and Van Gogh French Oak to create a mix and match pattern reminiscent of the natural colouring of Longleat’s residents.

Tree Root Protection, Woodland Access, Abweb TRP, Center Parcs, Woburn, UK

ABG creative geosynthetic engineering

Part of the planning consent for Centerparcs included a roundabout and the creation of cycle bridleways. The aim to complete the work using a method sympathetic to the environment whilst avoiding damage to the tree roots. ABG Abweb TRP has a three dimensional cellular structure which when filled mitigates the vertical load pressure on the sub soils. The Abweb TRP cells act as a permanent form work to the road surface.In this no dig solution water and nutrients can flow into underlying soil allowing trees to flourish.

Recycled FlexiSet installed around Car Park Tree Islands in the Town Centre of Fordingbridge, Hampshire.

SureSet Permeable Paving

SureSet FlexiSet, made of 50% recycled car tyres, was installed to support the sustainability part of the brief given by New Forest District Council. SureSet resin bound paving improves the drainage and surface water issues in the car park by allowing rainwater to flow through the paving instead of running off onto the car park surface. The benefits of a SureSet resin bound tree pit: Aesthetically pleasing Safer. Permeable Easy to maintain Guaranteed for 21-year. The EcoBatcher will save a project of this size 298 single-use plastic buckets! Read the full case study on our website.

Office Lighting for a Fast Paced Office Fitout. Palm Tree Court, London.

299 Lighting

A property investment company based in a trendy part of London approached Loved Interiors with a request to design and project manage the fitout of their new office. To achieve a bold design scheme, the OKA SUSPENDED was used through the whole scheme in matt black finish. Suspended linear lighting which complemented the clean aesthetics with exposed services that would also work with retro pendants at the same time.

The Winter Garden, Bluewater Shopping Centre

Howe Green

Howe Green designed and supplied made-to-measure tree pit covers for a new social dining experience - The Winter Garden at Bluewater. The bespoke panels and frames facilitate access to the root chamber and make maintenance of the highly valuable trees straightforward. The covers were made from 304-grade stainless steel. Each tree pit was manufactured to individual size requirements and to accommodate light fittings. They were supplied with a double-seal to prevent dirt ingress which also helps protect the tree and keep the soil free from contamination.

Sauchiehall Street, Glasgow

GreenBlue Urban Ltd

Central to the Green Avenues plan was Sauchiehall Street a showcase on how green infrastructure can be used to change human behaviour by challenging the dominance of vehicles in the public realm. Twenty eight specimen trees have been planted in full GreenBlue Urban ArborSystems, providing a strong visual segregation between vehicles and pedestrians/cyclists. The tree pits are linked together, providing maximum rooting space in uncompacted aerated soil, giving the trees the best opportunity of attaining species potential. As well as the aesthetic attractiveness, these trees also provide a measure of pollution absorbance, and help cope with stormwater management

Abbey Road zebra crossing in London

SureSet Permeable Paving

In 2014 the famous Abbey Road studio was granted planning permission for a multi-million-pound expansion project, which included replicating the zebra crossing - most famous for The Beatles posing on it for their album cover. Trees lining Abbey Road are protected, and permission is required from Westminster City Council for tree maintenance. The roots of the tree outside number 5 Abbey Road run under the ramped access to the new gift shop, Westminster City Council required the surface of the ramp to be permeable....read more...

Ruthin Art Trail

Architectural Street Furnishings part of WB White Foundry

ASF were approached by artists Lucy Strachan and Fred Baier who had produced conceptual drawings of laser cut tree grilles. Alongside these drawings was a brief that the guards should fit with invisible fixings into the ASF 303 cast iron tree grille. ASF took these concepts forward and produced a set of tree guards that met the needs of both the artistic concept and the required practical applications. The guards were first laser profiled and then rolled to the desired diameter. The guard halves then had to be hand fettled and blended so the pattern carried perfectly through 360 degrees.

Spectraplan chosen for green sedum roof at British Horse Society

SIG Design & Technology

The British Horse Society headquarters is on a listed deer park with many protected trees. The building’s circular design posed key construction challenges. The single storey office building was constructed in a doughnut shape, to ensure that a mature oak tree on site was preserved. In keeping with its green surroundings Spectraplan SM120 Dark Grey, a polyester reinforced TPE waterproofing system was mechanically fixed to a composite metal deck, ready to receive a sedum blanket.

SuDS Scheme - Keighley West Yorkshire

GreenBlue Urban Ltd

To maximise the value of the tree planting,the pits were used as storm water attenuation and treatment pits, taking water from the carriageway, passing it through a stone layer on the top of the tree pit and then filtering it down through the Arborsoil Hydro soil mix provided for the root growth. The water then transferred through a clean stone layer to an underdrain to a storm water drain. This method of conveyance gives an acceptable level of pollutant removal and slows the water down so that the existing drainage network can cope with the increasingly violent storm events.

Expona LVT creates a simple statement floor in farm shop

Polyflor Ltd

Expona Design luxury vinyl tiles from leading vinyl flooring manufacturer Polyflor were chosen to create a unique design floor at The Balloon Tree Farmshop and Café in York. Natural Brushed Oak and Silvered Driftwood luxury vinyl tiles from the Expona Design collection were installed by Elvington Floorcraft Ltd, with the grey-toned Silvered Driftwood shade creating a large circle in the middle of the shop floor. Owner of The Balloon Tree Farmshop Matthew Machin commented, “We’re delighted with the refurbishment and new floor design which has given our farmshop a modern refresh in time for our busy Christmas period.”

Private house in Taiwan

Oy Lunawood Ltd

An organic private house perching among the trees. Complete with Lunawood thermowood façade and ceiling, this outwardly fascinating design blends in seamlessly with its surrounding nature, offering weatherproof solutions for the best of comforts. Location: Taiwan Year: 2018 Photos: Lunawood

Private villa by Plusarchitects in Finland

Oy Lunawood Ltd

This lakeside villa glistering through the trees signifies simplicity and purity like no other. Bundled with Lunawood exterior profiles, deckings and thermowood composite deckings, this villa offers the perfect nature retreat. Architect: Plusarchitects Ltd Location: Finland Year: 2016 Photos: KUVIO Ltd

Veolia Recycling & Recovery Facility Living Wall, Leeds

Biotecture Limited

This 1,800m2 living wall in Leeds at at recycling & energy recovery facility, is the largest in Europe. It is a vertical forest that incorporates over 100,000 plants including larger shrubs, small trees and over 700 habitat boxes. At 28 metres tall it is also one of Europe’s tallest living walls

The Strada

Bauder Ltd

Situated just 3 miles from the centre of Edinburgh, The Strada is a modern housing development comprising one, two, three and four bedroom apartments, luxury penthouses and stylish townhouses. It incorporates several striking seven-storey buildings, featuring floor to ceiling windows, all arranged around attractive courtyards, tree-lined boulevards and large green open spaces.

Rockliffe Hall Five Star Hotel & Spa

Trex by Arbor Forest Products

Rockcliffe Hall blends indoor and outdoor areas to create a luxurious spa experience. Xsite Architecture specified Trex Contour® composite deck boards in Sand Brown in the Spa Garden outdoor area around the two hot pools: the infinity edge pool and the warm Jacuzzi, and also for the relaxing lounging area surrounded by landscaped gardens. Trex Contour® was selected for its non-slip properties – essential for a poolside setting. The fact that Trex Contour® is low maintenance and fade and stain resistant make is an excellent choice. Easy installation of the product meant that disruption was kept to a minimum.

Beaufort Park, North West London

Alfresco Floors Ltd

Beaufort Park is one of North West London’s newest and most desirable residential developments. Alfresco Floors supplied Ebema concrete tiles for use across the tree-lined boulevards and landscaped parkland. The Alfresco Floors range from Ebema is a very design conscious collection and features three surfaces, Carreau, Rockstone and Megasmooth, with a large range of standard colours, and tile sizes all the way up to 1200mm long and 80mm deep. Bespoke colours and sizes can be supplied for orders of just 500 SqM or more.

Transport For London

ANS Group Global

The scheme included removing a car lane and making it a wide pavement with a rain garden in the centre. Even the paving on the pavement includes a special compound to absorb harmful particles from the air. Trees and grass was added in the rain garden to further improve things and ANS Living Walls have been installed along the face of ‘The Mall’ shopping centre on the other side of the road. The road itself has had speed ramps added and a bus stop.

Bowcliffe Hall Conference Centre, West Yorkshire

Silent Gliss Ltd

Bowcliffe Hall is a stately home now hosting large events. the Blackburn Wing is a 2000sq ft tree house conference and event venue shaped like an airplane wing and nestled in ancient woodland at the heart of the estate. The challenge for Silent Gliss was to specify and discreetly fit products to work perfectly on sloping ceilings with an open plan design objective. the solution was found using the Silent Gliss motorised roller blinds System 4960 and 4880.

Morley hospital

TRC Windows

The redevelopment of Atkinson Morley, a former hospital in Wimbledon in the London Borough of Merton. The site is located within the Copse Hill Conservation Area and includes the locally listed hospital building set among mature trees. The hospital was opened in 1869 as a convalescent hospital and it retained this use until WWII, when it became an internationally recognized neuroscience center. After it was closed in 2003, the building remained vacant until the site was acquired by Berkeley Homes in 2010.

Acoustic fencing protects residents from noise at new retail complex

Jacksons Fencing

Located on the outer perimeter of Tonbridge is a new retail complex featuring several large retailers such as Marks and Spencer and Halfords. The site is located close to existing residential properties at neighbouring roads with a row of trees and bushes and a mesh fence previously separating the site loading depot and local residents. To alleviate noise disturbances and light pollution to local residents, the decision was made to replace the existing mesh fence with an acoustic fence on the northern boundary located nearest to the residential properties.

Decking - The Waterwheel Inn

Gripsure (UK) Ltd

The Waterwheel Inn have transformed a wild and over grown garden into a fantastic outdoor space for their guests to enjoy. They have created a tranquil and safe environment with decked walkways leading around ponds and a waterfall feature, surrounded by tropical plants and tree ferns. There is also a large five-by-eighteen-metre decked terrace to enable guest of the B&B and restaurant to dine outdoors. Because the garden sits in a shaded valley the option of timber decking was initially ruled out until they contacted Gripsure.

Showing 1-36 of 431

Feedback