NBS Source
List your products

stone cladding

3,878 results found

Sort by:

Showing 1-36 of 741

Stone Cladding - The Engine Yard, Edinburgh - Sandstone

AlterEgo Facades (Stone Cladding & GRC Cladding Specialists)

Stone Cladding: Buff sandstone - natural stone rainscreen cladding on this apartment development on what was once the city’s historic tram depot on Leith Walk, Edinburgh. ARCHITECT: Cooper Cromar MAIN CONTRACTOR: Allenbuild INSTALLER: Entec Design Services PRODUCT: AlterStone Buff Sandstone CLADDING AREA: 1200m2 START ON SITE: January 2018 COMPLETION: September 2018

Stone Cladding - Baxter Gate, Loughborough - Limestone

AlterEgo Facades (Stone Cladding & GRC Cladding Specialists)

Stone Cladding: Moca Crème Limestone - natural stone rainscreen cladding with a slate plinth. Family-orientated leisure development at the former hospital site at Baxter Gate, Loughborough. ARCHITECT: Aros Architects MAIN CONTRACTOR: Gilbert Ash INSTALLER: Entec Design Services PRODUCT: AlterStone Moca Crème Limestone Black Slate CLADDING AREA: 1,200m2 START ON SITE: August 2015 COMPLETION: April 2016

Stone Cladding & Granite Cladding - 8 Salisbury Square, London - Limestone & Granite

AlterEgo Facades (Stone Cladding & GRC Cladding Specialists)

Stone Cladding: Moleanos Crème Limestone & Giallo Veneziano Granite natural stone rainscreen cladding (Unitised). tp bennett was asked to refurbish the building to Grade A office standard. PROJECT: 8 SALISBURY SQUARE LONDON ARCHITECT: TP Bennett MAIN CONTRACTOR: BAM Construct UK INSTALLER: English Architectural Glazing & PAYE PRODUCT: AlterStone Unitised Moleanos Crème Limestone & Giallo Veneziano Granite CLADDING AREA: 800m2 COMPLETION: June 2016

Stone Cladding - 30 Lombard St, London - Limestone (Unitised)

AlterEgo Facades (Stone Cladding & GRC Cladding Specialists)

Stone Cladding: Moleanos Crème Limestone - natural stone rainscreen cladding (Unitised). Lombard Street is a striking new office building in the midst of a Conservation Area and surrounded by listed buildings. PROJECT: 30 Lombard Street, London ARCHITECT: TP Bennett MAIN CONTRACTOR: ISG Construction INSTALLER: EAG PRODUCT: AlterStone Unitised Moleanos Crème Limestone CLADDING AREA: 1000m2 COMPLETION: August 2018

Stone Cladding - Brodick Ferry Terminal, Isle of Arran - Sandstone

AlterEgo Facades (Stone Cladding & GRC Cladding Specialists)

Stone Cladding: Red Sandstone - natural stone rainscreen cladding. The new Brodick Ferry Terminal opened April 2018 following completion of the £30 million infrastructure upgrade project, which has transformed the harbour area. ARCHITECT: NORR MAIN CONTRACTOR: George Leslie INSTALLER: Entec Design Services PRODUCT: AlterStone Red Sandstone CLADDING AREA: 1,150m2 START ON SITE: August 2016 COMPLETION: November 2016

Stone Cladding - St Lukes View, Liverpool - Jura Limestone

AlterEgo Facades (Stone Cladding & GRC Cladding Specialists)

Stone Cladding: Jura Beige Sandblasted Limestone - natural stone rainscreen cladding. Student Accommodation in Liverpool bounded by two key conservation areas on a site that was formerly used as a multi-storey car park. ARCHITECT: Rio Architects MAIN CONTRACTOR: Bowmer & Kirkland INSTALLER: FK Facades PRODUCT: AlterStone Jura Limestone Sandblasted CLADDING AREA: 350m2 START ON SITE: January 2017 COMPLETION: March 2017

Cedar cladding for Powers House

Vastern Timber

Powers House in Devon features cedar cladding, Brimstone ash decking along with stone walling and a pitched Zinc roof. Camillin Denny Design chose Canadian Red cedar from for the external cladding; specifically 95mm x 20mm boards with half lap detail. For the extensive decking around the building they chose Brimstone ash. As Mark Camillin explains “We’ve used cedar previously because we love the way it looks and the way it gradually fades. We wanted the building to be fully clad and we chose a narrower 95mm half-lap board to give us the texture of the shadow gap."

Replacement of old stone architectural features with cast stone replicas

Procter Cast Stone

As part of the renovation of this attractive period property, we supplied cast stone copings and corbel blocks to replace the original natural stone features which had suffered deterioration over time. There were several challenges to this project, including the need for very accurate colour matching, plus the need to include 'cast-in' lifting inserts to the some of the products due to their considerable weight.

Cast Stone for New Majestic Wine Retails Unit

Procter Cast Stone

A new build retail premises for Majestic Wine, which used cast stone walling, quoins and copings, and these to contrast with red brick to create a striking and contemporary piece of architecture. Some of the cast stone products were rebated to create a shadow-gap effect. Working together, Procter Cast Stone and the architect developed a scheme that achieved the desired distinctive visual appearance alongside brickwork and glass, but with cast stone units that were as economical to manufacture as possible. This enabled the architect to meet the client's brief while maintaining tight control over budgets.

Cast Stone Cills New Premier Inn Hotel

Procter Cast Stone

Procter has supplied cast stone cills and band course for the construction of a new hotel in central London. Over 50 tonnes of cast stone cills and band course products were supplied, with Procter working closely with the architect and attending site meetings to ensure that the bespoke units were manufactured as economically as possible, and that the quality was not compromised though careless site handling and installation. In addition to advising on the manufacturability of the design features, Procter Cast Stone worked closely with the architect to ensure that the cast stone units mounted correctly on the support bracketry.

Replicates of post office stone on new house build

Procter Cast Stone

We originally got the inquiry for cast stone product for this new property through an exhibition stand we had at the National Self Build and Renovation Centre in Swindon, and were then subsequently commissioned to go ahead with the project in August 2010. The client required window surrounds, quoins, ashlar walling blocks, copings and a dentil course around the top of the building. One special requirement was that the stone had to replicate that of an post office in Whitney, Oxfordshire, which the architectural design of the new building would also broadly follow.

Procter Manufacture and Installation of Cast Stone Replica Balustrade to Grade 1 Listed Hous

Procter Cast Stone

This was a relatively simply project for us replacing the original, but time-worn balustrade with cast stone replicas on this important grade 1 listed building. As can be seen in the photos, the cast stone replicas do look overly 'new'. However, and in the same way as they would if more expensive natural stone had been used, they will soon weather and take on a similar appearance to the adjacent originals.

Marble bathrooms & washrooms in luxury hotel

stoneCIRCLE

stoneCIRCLE was commissioned to fabricate the stone for the most prestigious suite as well as the public washrooms in one of London's top hotels. The fittings included intricate dados and moulding to the vanity fronts and marble door and drawer knobs. They also clad the drawers and doors and made curved corner pilasters. Combinations of different marbles were used in each of the bathrooms and the stones used included Sivec marble, Giallo Siena, Grey St Anne's and Statuary marble. The public washrooms were fitted out in natural stone.

Brimstone cladding at Sylva Centre Grain Store

Vastern Timber

The Grain Store was transformed with Brimstone cladding and joinery. The renovation of an old grain store at the Sylva Centre provides a vast new workspace for woodworking businesses and skills training. The front elevation is clad in Brimstone, Vastern Timber’s innovative range of thermally modified British hardwoods, made of poplar, ash and sycamore. This is the first commercial project incorporating Brimstone joinery. Windows & doors made of Brimstone Ash were produced by George Barnsdale. Vastern Timber's aim to promote under- utilised British timber aligns perfectly with the Sylva Centre goal of ‘helping trees and people grow together’.

Accoya selected for the Bradford Royal Infirmary

Accoya

Accoya was chosen as the project required a striking facade which complimented the existing traditional stone Temple Bank House. Accoya was also selected due to the fact it is low maintenance & provides warmth & natural textures. 15 mm planks were chosen for the cladding to ensure minimum wastage in the manufacturing making it as cost effective as possible. The client was very impressed with how well the cladding cloaks, shields and invites, addressing the road facing elevations and drawing the occupants around the building to its entrance which sits in relief.

The Nicolson Institute in Stornoway, Na h-Eileanan an Iar

T.I. Dynamic Facades

The original school was designed and built around an impressive Clock Tower which played an important part in the new design ensuring the specification of the lightweight natural stone facade was in keeping with its traditions laid down 140 years earlier. Architects 3D Reid in Edinburgh were entrusted with the design and a joint-venture of building contractors of Farrans Construction, H&J Martin and David Patton & Sons took on the implementation of TI Aerolite stone cladding suitable to be supported by a lightweight backing wall whilst still robust to withstand a possible blast load from the nearby gas installation.

Port Glasgow Shared Campus - Port Glasgow

Dryvit UK Ltd

Dryvit Outsulation external wall insulation (EWI) system incorporating Dryvit's cost effective metal effect speciality finish, Reflectit, was utilised to clad to large feature pods within atrium spaces in the Port Glasgow High School and St Stephens’s High School. Completed in 2013. Outsulation was used in place of the originally specified zinc cladding which proved to difficult and costly to install. Dryvit speciality finishes often provide cost alternatives to metal, stone, brick or wood facade systems while delivering energy efficient walls compositions.

The NEW Fusion Mailbox | Turning your vision into reality

The Safety Letterbox Company Ltd.

The NEW Fusion mailbox is the essence of innovation; this luxury development is in the heart of London and offers the ultimate elegance and style for its’ residents. SLB created a truly unique, high-end, brand new product for this luxury development in central London. Incorporating multi-point opening, anodised materials, exceptional engraving detail and Italian stone cladding, SLB was delighted to create such a beautiful and visually exciting arrangement, turning the client’s vision into reality.

Clement steel windows, doors and screens used throughout this fabulous new build

Clement Windows Group

Just at the edge of Somerton in Somerset you will find The Long House, a 350 sq m concrete frame, new build house designed by Neil Choudhury Architects. Clement bespoke steel windows and doors were chosen for their beautifully slim frames, in keeping with the design of the building. All the new fenestration was coated with Signal Black polyester powder paint in a matt finish which perfectly complements the blue lias stone walls, charred timber cladding and dark grey zinc roof.

Bliss Blakeney | Sustainable North Norfolk new-build with a stunning view - Blakeney, Norfolk

IDSystems

Architect: Waugh Thistleton Architects. Maximising the location and view in an Area of Outstanding Natural Beauty was key to this redevelopment and new-build on the North Norfolk coast. The site contained a 1950s houses and outbuildings that were out of keeping with the area, and so in its place the owners were granted permission to build a sustainable, low-energy new-build family home, clad in locally sourced timber and stone, and including IDSystems' theEDGE2.0 ultra-slim sliding doors to make the most of the stunning view over the salt marshes and estuary.

GDF Suez Headquarters, Aberdeen

T.I. Dynamic Facades

TI Aerolite® natural granite system was specified by Halliday Fraser Munro for the new GDF Suez headquarters in Aberdeen. This prestigious project is part of the ongoing regeneration of the North Dee Business Quarter overlooking the banks of the River Dee. The natural granite facade creates a striking appearance balanced with the elegance and durability that only natural stone cladding can deliver; along with its strong sustainability ethos this new 40,700 sq.ft. office building is the first in Aberdeen to achieve the BREEAM Excellent rating under the 2011 scheme.

Ikea Sheffield

Procter Cast Stone

We manufactured and delivered wall copings that complimented the natural stone walling. We had a three week window to manufacture and deliver the stone from receiving the order. All the stone had to be installed before the grand opening of the store. The order comprised of a mixture of straight and radius copings. We provided various colour samples to choose the suitable match. The order was fast tracked through the drawing department, the units were manufactured and delivered to site on time. The cast stone copings provide both a functional and aesthetically pleasing entrance for Ikea Sheffield.

Accoya cladding for the first ever two-storey KFC company store

Accoya

This development includes large areas of external elevations & soffits cladded in Accoya. Accoya was also used for the Brise Soleil canopy detailing on the drive-through lane & the double height curtain walling pictured on the front elevations. For this natural aesthetic the pre-finished Accoya profiles were given one (natural plus-ctec) base coat & three top (sansin translucent) coats. As one of the most durable products on the market, Accoya is the ideal material for projects such as this. Accoya is 75% less likely to shrink & swell in variable weather, allowing it to retain its structural integrity.

Plant Trellis – Green Park Station

Lang+Fulton

Green Park Station provides access to the Jubilee, Piccadilly and Victoria Lines. The £60 million refurbishment to achieve step-free access included a copper canopy, a Portland stone entrance and a ramp from the ticket hall into the Park featuring green wall screening. Lang+Fulton designed and supplied 300sqm of panels to clad the raked inner facade of both retaining walls and the tapered wall-heads, which would support the green wall planting. The panels were made to custom sizes from Terra-34 grating and fixed with varying lengths of bracket to accommodate the stepped areas in the walls.

Low Maintenance Peace of Mind for the Retired Homeowners

Swish Building Products

Roofline, cladding and Tudor board from Swish Building Products have been used to complete Wellington Court, a McCarthy & Stone Retirement Living development. Located in Epsom, the new complex comprises of 32 one and two bedroom apartments for the over 60’s. Swish exceeded the demands of the specification, to construct a low maintenance, high performance exterior, supplying proven and appropriate products. Designed to complement local buildings in the town, mock Tudor board was used along with fascia and soffit in black foil creating a light-weight and low maintenance roofline with the Tudor board adding interest to the façade.

Showing 1-36 of 741

Feedback