NBS Source

"hunter douglas"

18 results found

Sort by:

Showing 1-12 of 12

Natural stone paving using pedestals - Douglas, Isle of Man

Natural stone paving using pedestals - Douglas, Isle of Man

Wallbarn Ltd

This was a large roof terrace on a private domestic project. The area was flooded and had needed to be re-laid with waterproofing and a significant fall constructed into the deck to allow the often considerable amounts of rainwater to escape the roof deck. The contractor asked Wallbarn for a suitable but cost effective solution so we recommended Wallbarn 9mm rubber supports along with levelling shims. The area was re-waterproofed in the inverted waterproofing method, the membrane being covered with rigid insulation boards and a loose laid geotextile fabric to act as a separation layer .
Elk Mill

Elk Mill

Hardscape Products Ltd

Hardscape has helped bring local history to life working with Vector Design Landscape Architects and sculptor Emma Hunter as part of the Elk Mill Shopping Park redevelopment project in Oldham. The landscape architects were commissioned by owners, British Land, to create a scheme marking the legacy of Elk Mill – Oldham’s last working cotton mill, which originally started production in 1928 as the largest in the UK.
Regent Street

Regent Street

Hardscape Products Ltd

Employing precision techniques and careful material selection, Hardscape assisted in the design and production of innovative paving artwork for Regent Street, in the centre of Douglas. The Isle of Man Town and Village Regeneration Scheme was implemented to infuse a new energy into the island’s commercial districts.
Percy Gee Building, University of Leicester

Percy Gee Building, University of Leicester

Senior Architectural Systems Ltd

This £21 Million project involved partial demolition, refurbishment and extension of the existing East Wing of the Student’s Union to create a spacious, modern and accessible mixed-use building. The stunning design by Shepheard Epstein Hunter, features a spectacular façade to the four-storey extension which fronts directly onto the University’s central square. Created using Senior’s thermally enhanced SF52 silicon glazed and fully capped curtain walling, with the innovative patented PURe® aluminium opening vents, the façade gives a light and spacious feeling to all four floors. Curved glazing and perforated panels add to the dramatic appearance.
Sports Centre, University of Stirling

Sports Centre, University of Stirling

Senior Architectural Systems Ltd

An important consideration in the design of the new £20 Million sports centre was the site’s location in the stunning landscape around Airthrey Loch.To minimise environmental impact and make the most of the views, Faulkner Browns Architects proposed a 3-level building with extensive glazing. The eye-catching design features Senior’s SF52 thermally enhanced aluminium curtain walling to three elevations integrated with SPW600 windows and SP501 commercial doors for secure access.The new facilities have cemented Stirling’s status as Scotland’s top university for sporting excellence and are now enjoyed by Olympic athletes, students and the local community.  ‘photography credit Keith Hunter’.
Connswater Greenway

Connswater Greenway

Hardscape Products Ltd

Twelve years ago leaders in the East Belfast community, principle among them Sammy Douglas, then Chair of East Belfast Partnership, had a vision of a walking/cycle/nature way that would link some of the public parks of East Belfast by following the watercourse of the Connswater and Loop Rivers from the Cregagh Glen down to the Connswater’s entry to Belfast Lough.
Royal Clarence Marina

Royal Clarence Marina

TRC Restoration

Thanks to our long-standing relationship with Berkeley Homes, TRC was appointed to undertake a three-year project of refurbishment work to 150 centre pivot sash windows, plus doors. We stripped the existing painted windows and repaired the decayed timber. Due to the listed status, we sought to retain and repair as much of the original timber as possible. Where replacement joinery was necessary, we were able to source matching air-dried Douglas Fir (as stipulated by the conservation officer), which had been reclaimed from another heritage project.
A BONA FINISH FOR A FIR FLOOR

A BONA FINISH FOR A FIR FLOOR

Bona Limited

The restaurant at Edinburgh's Botanic Gardens features a Douglas Fir floor finished with Bona Traffic HD. The area was sanded back to bare wood using Bona’s ‘dust free’ system so no need to ‘tent’ the adjacent mezzanine area. Traffic HD was specified to provide the required level of durability in such a busy area. It's a very low VOC formulation which protects wood floors in highly trafficked areas. Its fast development time means busy commercial floors can be put back into full use just 24 hours after application.
ROSEMOUNT APARTMENT CONVERSION EXCEEDING NEW BUILD STANDARDS!

ROSEMOUNT APARTMENT CONVERSION EXCEEDING NEW BUILD STANDARDS!

Hush Acoustics

Hush Acoustics were called to Douglas, the capital of the Isle of Man and home to a beautiful mid terraced property recently converted into 4 spacious apartments over 4 floors. The apartments are situated very close to the road and after spending time inside, some road traffic as well as public background noise could be heard from inside the property. It was important to ensure appropriate acoustic measures were carried out when converting this existing property into apartments and that the party walls and/or ceilings met the required standards for conversion under the Building Regulations, Approved Document E.
Adur Civic Centre

Adur Civic Centre

Bathgate Flooring Ltd

Modern Office Space Boosts the Local Economy. This new Breeam “Very Good” office space was supplied by Wilmott Dixon for Adur and Worthing Council. The Office Raised Floor System covres 2,242m2 open plan office space and is arranged over three floors with communal dining/tea point areas to accommodate around 300 employees. Bathgate Flooring Ltd were pleased to be a part of this project. The Construction Manager, Rob Douglas commented that; “THE COLLABORATION AND TEAM WORK ON THE PROJECT HAS BEEN BRILLIANT WHICH HAS RESULTED IN AN AWESOME JOURNEY AND FINAL PRODUCT…TOP JOB AND THANK YOU AGAIN!! “
4 Kingdom Street, London

4 Kingdom Street, London

Washroom Washroom Ltd

Washroom's off-site service allowed the design to be carefully fine-tuned prior to installation on site for this prestigious office refurbishment project. Washroom's full height Alto toilet cubicle doors were specified with a real wood veneer finish, stained to match the solid Douglas fir timber panelling in the reception area. The bespoke polished cast concrete vanity units feature integral waste bins and Tego hinged mirror units above. For the new staff shower and changing room area Washroom's full height Alto FENIX shower cubicles were installed along with Z style Forza SGL lockers.
Clement steel windows selected for transformation of Art Deco office block into contemporary work space

Clement steel windows selected for transformation of Art Deco office block into contemporary work space

Clement Windows Group

A great example of 1930s Art Deco architecture, The Douglas Building sits on Great Titchfield Street in London’s West End. Formerly known as The Media Village, Douglas House was acquired by serviced office providers The Office Group (TOG) from landlords The Langham Estate in 2019. TOG together with Note Design Studio transformed the building with a colourful concept that blends the distinctive 1930s features and gives a sense of fluidity, openness and light throughout.As its former name suggests this area of London is a hub for local media and IT businesses operating out of the West End and the brief for the building was to create a flexible workspace where people can feel stimulated by their environment leading to greater productivity. Wellness was also a central focus and the building includes an oxygen room, a parents’ room and a roof terrace which are all integral to enabling and inspiring everyone who enters.Well ventilated and an abundance of natural light have become buzzwords in the COVID era and the more than 300 new steel windows from the Clement EB24 range which were chosen by office fit out and refurbishment contractors Parkeray perfectly facilitate both. Polyester powder coated in Pure White and furnished with Warren handles in a satin chrome finish the windows lend the building a contemporary look on the outside as well as supporting the 21st century ways of working inside.Peter Clement, Chief Executive of Clement Windows Group, commented:“As with all prestigious window replacement projects of this magnitude Clement took part in a competitive tender process. Whilst this was in play we understand that both Parkeray and the client’s team had the opportunity to compare our EB24 steel window to others being considered. We believe it was the quality and overall finish of EB24 combined with an attractive price and fine references that convinced them and the client to proceed with us.”

Showing 1-12 of 12

Feedback