NBS Source
List your products

coping

1,086 results found

Sort by:

Showing 1-36 of 339

Moleanos Pool Coping Project

Stoneworld Oxfordshire Ltd

Stoneworld’s involvement in this spectacular landscaping project from its early stages, to its fabulous completion have helped create a stunning garden at this luxury hillside home.Stoneworld products used here include Moleanos limestone pool copings, Raj Sandstone paving, Purbeck walling, Extra Thick Raj Sandstone wall copings. Plus every part of this project features our ability to create bespoke stonework in our masonry factory, eg digital templating for precision water jet cutting of pool copings, terrace copings and steps

Hadnall Village - CORE Path installation

CORE Landscape Products

Our client was Hadnall Parish Council, with Hadnall village having a historic moat locate at its centre with a large open field adjacent to a section of the Shropshire way. The council was determined to provide easy access for all members of the public to view this monument and gain safe passage across the field to the local church and village shop. Part of the pathway passed through the area within the historic moat site, controlled by Historic England which posed several issues regarding excavation given the high probability of ancient artefacts being buried within the grounds.

Guildford - CORE DRIVE Gravel Driveway Installation

CORE Landscape Products

The clients had severe damp issues on the exterior wall of the house. The driveway sloped toward the property and the area had no working drainage system in place. The clients wanted a free draining surface that would not require constant maintenance and could handle the frequent car use that was suitable for a baby stroller along with a solution to the rising damp problems they were experiencing.

Ikea Sheffield

Procter Cast Stone

We manufactured and delivered wall copings that complimented the natural stone walling. We had a three week window to manufacture and deliver the stone from receiving the order. All the stone had to be installed before the grand opening of the store. The order comprised of a mixture of straight and radius copings. We provided various colour samples to choose the suitable match. The order was fast tracked through the drawing department, the units were manufactured and delivered to site on time. The cast stone copings provide both a functional and aesthetically pleasing entrance for Ikea Sheffield.

Dales Balcony Soffit Cladding used on Acton Gardens Regeneration

Dales Fabrications Ltd - Aluminium Eaves Products

Location: Acton, London Project Type: Housing Development Cost: £160m Product: Balcony Soffit Cladding, Meridian Copings, 101.6 Dia & 76.2 Dia Contemporary Rainwater Finish: Interpon YW255F Golden Beach (Balcony Soffits), RAL 7016 Matt (Meridian Copings & Rainwater Pipes) Client: Countryside Properties Plc Architects: A&Q Partnership (London) Limited Main Contractor: Countryside Properties Plc Sub Contractor: Roweaver Developments Ltd

Bingham Methodist Church

Dales Fabrications Ltd - Aluminium Eaves Products

Meridian Coping Curved to 2-Radii: Aluminium Fascia soffit: Monocoque Support : Hidden Gutter & Contempoary Diameter Rainwater Pipe. Location: Bingham, Nottinghamshire Project Type: Eccleasiastical Development Cost: £1.6m Product: Meridian Coping Curved to 2-Radii: Aluminium Fascia Soffit; Monocoque Support System: Hidden Gutter & Contemporay Diameter rainwater Pipe Finish: RAL 7043 Matt Client: Bingham Methodist Church Architect: Allan Joyce Architects Main Contractor

Deganqy Quay, Conwy

Keim Mineral Paints Ltd

This 12 year old, sea-facing property suffered from pink algae growth affecting the textured through-colour render and copings stones. There was a leak to the external staircase and the balcony downspout, which caused staining and what appeared to be salt efflorescence; this area required attention prior to decoration. KEIM Royalan was specified on the sea-facing elevation to protection the property from harsh weather conditions and give a long lasting, colour-fast and decorative matt finish. KEIM Lotexan was applied onto the coping stones to help shed water and reduce algae growth.

The Core, Science Central

Hacel Lighting Ltd

One of the biggest urban regeneration projects started with Science Central, The Core overlooking Newcastle upon Tyne. The award-winning seven storey building provides spaces for events and business networking alongside office space for companies working on a range of future-oriented urban challenges. Being the first step towards Newcastle Science City, The Core has been co-developed by Newcastle University and the local council. The building has been designed with sustainability in mind, featuring a four-storey living wall, bee hotels, planted sedum roofs, rainwater harvesting and energy efficient lighting.

WC Core in office

Mero-Schmidlin (UK) plc

Hollow floor is often used as an alternative to screed it provides a solid subfloor that is suitable for hard coverings. can be used to take up levels and provide a lightweight solution. here large format Porcelain was used over 16 floors of cores and lift lobbies.

Malmaison, Boutique Hotel London

CCL Wetrooms

Malmaison, the luxury boutique hotel in London, required the installation of wet rooms into 97 guest ensuites. The bathrooms needed to be fully waterproofed and appropriate drainage systems installed that would be able to cope with flow rates of up to 29 L/min in the marble monsoon showers. Modular Wet-Floor systems were recommended for each bathroom, allowing a contemporary drain to be situated in almost any position within the shower area. Linear stainless steel grills were installed, capable of coping with the desired flow rates and the bathrooms were waterproofed using RIW Tilesafe and RIW FWM.

Tenpin Bowling London

Amtico International

When Tenpin decided to reconfigure the layout of its leisure complex in Hounslow and embark on a complete refurbishment of the premises, it was in need of practical flooring that could cope with a high level of footfall, and was also available in a vibrant selection of colours.

Stratum, Sanctuary Cove, QLD

Alspec

Embracing views of manicured fairways, this luxurious mansion in Sanctuary Cove combines soaring ceilings with extensive walls of glazed sliding doors to deliver indoor-outdoor living beyond compare.

ALUTEC PROVIDES BESPOKE OUTDOOR SOLUTION

Alutec

Aluminium guttering and drainage system specialist Marley Alutec has produced a bespoke Evoke fascia, soffit and coping system for a customer’s property in Grantham. After working closely with the homeowner and recommending an installer for the work, Marley Alutec delivered a solution for a new outdoor barbeque area.

Aston Villa FC

Amtico International

When Premier League football team, Aston Villa Football Club, decided to transform one of the hospitality lounges at its home ground – Villa Park – it was in need of practical flooring that could cope with a high level of footfall and provide excellent slip resistance – step up Amtico Spacia 36+!

Private residence, Kent

Aggregate Industries - Asphalt

This private residence in rural Kent required an asphalt surfacing material for its large private driveway and parking area. The site was situated at the bottom of a sloped access road and had a narrow entrance. As such it required a material that would be durable enough to cope with vehicles reversing and turning within this tight access space.

Colour Coding System

BROEN-LAB

The media indications on the handle are structured according to the EN13792. This means that laboratory employees immediately are able to recognize the media and can operate the equipment with confidence Zone 1 Indicates the kind of media going through the product. Green for water, yellow for flammable gaseous hydrocarbons, black for tonic gases etc. Zone 2 Indicates the direction to turn the handle in order to increase or decrease volume pressure. Zones 2 and 3 shall be circular. Zone 3 An abbreviation or description of media. The diameter of zone 3 shall be at least 7mm.

The Core, Science Central

Sotech Ltd

Sotech supplied Optima FC secret fix rainscreen panels andoised in Regency Gold 2 finish. The project won awards such as CEEQUAL 'Excellent' award, for being an incredible example of sustainable building, and the legacy sustainability award, from the 2015 constructing excellence in the North East (CENE) awards. The building include horizontal and vertical fins spanning out from each floor, created so that the gold anodised fins on the mid points of the panels hang over the floor creating a picture frame effect. We also saved precious site installation time by fitting the fins onto the panels at our manufacturing facility.

Hambury Bottom, Lulworth Cove

Glazing Vision Ltd

This magnificent seaside cottage, offering 4 storeys of exquisite modern living, occupies a commanding position overlooking the beautiful oyster-shaped Lulworth Cove. Instrumental in ensuring there was adequate ventilation as well as natural daylight in the accommodation that is housed within the void of this window-less thatched roof, were four deluxe rooflights from Glazing Vision. Products ranged from the fixed Flushglaze rooflight to the electrically hinged VisionVent Solo and SkyHatch rooflights, fitted with bespoke black-out blinds.

Flood Alleviation Scheme

Procter Cast Stone

We manufactured robust bespoke wall copings and facing blocks with a textured appearance. Having had previous experience with working on many flood alleviation schemes throughout the UK, we worked closely with the specifiers and our client to ensure that the stone was functional as well as sympathetic to the environment. During the time spent on this project, we supplied over 350,000.00 tonnes of stone for this project that will serve to protect the residents for years to come.

Harrods Case Study

Dart Valley Systems Ltd

DVS recently supplied a large number of taps to Harrods. As one of the world’s most famous luxury department stores, Harrods greets millions of visitors every year. When choosing products for their washroom refit a sleek design aesthetic as well as a product that can cope with high traffic usage was a very important part of the selection criteria.

The Masters Enclave, Sanctuary Cove QLD

Alspec

Architectural design meets form and function when Alspec top hung sliding doors are used to create an expansive glazed connection between the indoor and outdoor living spaces at this Sanctuary Cove home.

Replacement of old stone architectural features with cast stone replicas

Procter Cast Stone

As part of the renovation of this attractive period property, we supplied cast stone copings and corbel blocks to replace the original natural stone features which had suffered deterioration over time. There were several challenges to this project, including the need for very accurate colour matching, plus the need to include 'cast-in' lifting inserts to the some of the products due to their considerable weight.

Radisson Red Hotel, Cape Town

Teckentrup UK Ltd

Tourism booms worldwide, new hotels spring up everywhere and this can be seen on the other side of the world too: in Cape Town, at the port metropolis at the foot of Table Mountain. The Rezidor Hotel Group opened, under the “Radisson Red” label, a high-profile 4-star hotel. It is a building with challenging requirements: many guests in a small space who need to be catered for, yet wish to enjoy peace and quiet and also need to be able to leave the building quickly in case of emergency. This means that doors are particularly important.

Chiswick Business Park, London

Aggregate Industries - Asphalt

The Events Square at Chiswick Business Park was constructed in 2005 for the site's 13,000 employees to enjoy sports, concerts and functions. The clients requirements for an asphalt surfacing material was to be visually attractive and in keeping with a site that has won several industry awards for being a best-practice example of intelligent design. It also had to be durable enough to cope with heavy mobile machinery and as a loading area for heavy goods vehicles.

Stone bathrooms, kitchens, staircases, tiles and swimming pool for residential development

stoneCIRCLE

Monks Lantern is a very upmarket property which was completely refurbished by Royalton Limited with stoneCIRCLE manufacturing and supplying the stone. All floors and staircases were fitted with marble or limestone tiles, the bathrooms were fitted with bookmatched marble panelling and vanity tops, the pool area had limestone tiling, coping and slate tiled walls and the kitchen worksurfaces were a mixture of quartzite and Caesarstone quartz.

ARP Provide Aluminium Roofline and Rainwater Solution for New School

Aluminium Roofline Products Ltd

Birkett House Community Special School has been designed and built to cater for the needs of up to 200 students aged between 5 and 19. The new school building design incorporated a large curved mono pitch roof, bespoke fascia and soffit with double tiered hoppers. The design further included a butterfly roof and a considerable quantity of wall copings, along with downpipes and more hoppers.

NHS Tayside Child and Adolescent Mental Health Unit

Forbo Flooring Systems UK Ltd

Four designs and 8 colourways from Forbo Flooring Systems’ extensive Marmoleum floor collection have created a durable, design-led, resilient surface flooring solution for NHS Tayside’s new Child and Adolescent Mental Health Services (CAMHS) unit. Built in Dundee, the new £8 million facility, will provide round-the-clock care for young people across the north of Scotland coping with mental health conditions.

Liquid gutter lining system by Liquasil

Liquasil Ltd

The metal gutter to this gymnasium in Eastbourne was corroded and leaking. Liquasil's Gutterseal system was specified because it could easily cope with some unusual protrusions present in the gutter. Heaqvy rust was removed and the surfaces treated with SWT Primer - a marine quality corrosion treatment. Joints were sealed using Non-Sag Sealer, which has 1400% elasticity and then the entire gutter was coated with Liquasil One to provide a flexible, seamless and permanent gutter lining.

Prima Pearl, VIC

Classic Architectural Group

Boasting spectacular views that extend as far as the Dandenong ranges as well as the CBD, Albert Park Lake and Port Phillip Bay, this modern building with its spectacular curved glass exterior and chic interior required entrance matting that would enhance the overall look and feel of the building whilst coping with the high foot traffic. The choice of Integra Verse lent its own unique features to this outstanding building, adding just one more level of unique appeal.

Showing 1-36 of 339

Feedback