NBS Source
List your products

Bailey - Total Building Envelope

Leading specialist in manufacture & supply of building envelope materials

+44 (0)800 849 8558 www.bailey-uk.com

Sort by:

Showing 1-19 of 19

Aluminium eaves system supplied to cricket ground

SUSSEX COUNTY CRICKET CLUB he project involved the redevelopment of the Sussex County Cricket Ground which provided a new 1,700-seater stand that replaced the current terraced seating in the south-west corner of the ground Sussex County Cricket Club – Hove Bailey Aerofoil Cassette System allows designers to bring distinctiveness and individuality to a wide range of modern leisure facilities

Bailey Unitised Feature fins used on socials housing and community redevelopment project

When PRP required a solution for a feature on the façade of the building at the Myatts Field social community redevelopment, they called upon the technical team at Bailey Total Building Envelope. The concept for the building was a series of window features fixed to the front of the building. When After visiting site, Bailey recommended creating the fins from an engineered aluminium bespoke system, where the fins would be installed using a secret fix system so aesthetics are not compromised. Complementing the specified Bailey façade system, Bailey fabricated the fins offsite to minimise the risk of damage.

Bailey Waterproofing building envelope solution for O2 base camp.

The specification for ‘Base Camp’ at the O2 presented some technical challenges in waterproofing the building while delivering the aesthetics required by bblurr Architecture. Bailey worked with the architect and specialist sub-contractor to deliver bespoke detailing in order to achieve the correct interface between the building envelope elements. The rainscreen cladding was installed using the Bailey secret fix system. The panels were horizontal on one elevation and vertical on the next which made the wall interfaces difficult to install, these issues were designed out by Bailey. For the waterproofing layer Bailey Atlantic sustainable single ply membrane was utilized.

Cavendish Place - Rainscreen Cladding

CAVENDISH PLACE is a new five-story luxury mixed-use development in the centre of Clapham Common, achieved using Bailey’s Platinum Rainscreen Cladding. The £8m development is part of Clapham Park’s major regeneration project to transform the area into the exemplar of residential space in London. The building comprises of 8000 sq ft of grade A office accommodation and 40 luxury apartments across six levels. The flats were designed to provide residents with the highest quality of life.

Deptford Project London

RISE is a new eye-catching mixed-use development in the centre of Deptford in London, achieved using a combination of Bailey’s standard and bespoke building envelope products. Designed by Rogers Stirk Harbour + Partners, KDS Associates and Ash Sakula Architects, the contemporary, colourful eight-storey building, intended to reflect the modern vision for Deptford, provides a mix of studios, apartments and commercial space. Bailey worked with main contractor Ardmore Construction to deliver a range of durable fascias, soffits and rainscreen cladding for the project, alongside the multi-coloured privacy panels between the 115 balconied apartments.

Distinct Double-Curved Roof for the Velodrome

Olympic Velodrome, London, which features a distinct double-curved roof. The 6,000 seat stadium incorporated 13,000 sqm of Kalzip Standing Seam roof, eight 100m long roof lights, 420lm of bullnose to the perimeter and 22 movement joints. The Velodrome is the most sustainable venue on the Olympic Park in terms of design and construction. Meeting the architect’s vision to create a bullnose perimeter that flowed and wrapped over the roof , a support system was designed to enable the ‘build’ tolerances to be overcome in all directions avoiding having visible fixings ensured the smooth, curved appearance was maximised

Eco green roof supplied to primary school

The new Bolnore Village Primary School, designed by Re-format, was selected as the overall winner of the 2012 Mid Sussex Design Awards. The school is the UK’s first and only parent-promoted and self-governing primary school in the country. Bailey supplied an extensive Eco-Roof green roof together with Bailey Atlantic sustainable waterproofing layer,creating a roof which is both environmentally responsible and beneficial. The school is surrounded by ancient woodland; therefore Bailey Eco-Roof was the perfect solution, helping the building blend in with the surroundings, camouflaging from above and appearing attractive rather than unsightly

Factory 2050 - bespoke eaves system

BAILEY BRINGS FUTURISTIC FACTORY VISION TO LIFE At the heart of the University of Sheffield’s Advanced Manufacturing Campus, Factory 2050 is the UK’s first fully reconfigurable assembly and component manufacturing facility. Designed by award-winning Bond Bryan Architects, the building’s impressive bespoke eaves system was manufactured and supplied by Bailey Total Building Envelope.

Fully curved soffit and bullnose system installed at the Amex Stadium

As a pioneer of the secret-fix bespoke eaves system, Bailey has become acutely aware of the need for a more modular approach for building construction in the interests of reducing site time for both safety and economic reasons. Bailey’s expertise was unveiled in the fully curved soffit and bullnose system installed at the Amex Stadium for Brighton & Hove Albion Football Club. This £93 million stadium, has since won Best New Venue over other shortlisted venues. In addition to this, it has also won a Structural Steel Design Award and is receiving much attention nationally for its striking design.

Heathrow Underground Station

A major upgrade of Heathrow Terminals 1, 2, 3 Tube station on the Piccadilly line was completed for the 2012 London Olympics providing better access and a more welcoming station and ticket hall, both for visitors and regular passengers. Bailey curved fascia profile was designed in conjunction with Tube line taking into account reduced space and on site tolerance issues. Bailey V-Joint soffit was incorporated into the design as it was supplied in standard lengths and could be installed in large amounts in a minimum time slot.

Hilton London Bankside

A stunning new build in the heart of London, the £115m Hilton Bankside represents the next generation of design-led Hilton Hotels. The contemporary, industrial look of the building combines brick, glass and a striking bronze coloured Bailey Rainscreen Cladding System. The eight-storey hotel’s unique construction, designed by Dexter Moren Associates, comprises tall and low-rise buildings, layering various materials to create a juxtaposition of old and new. Bailey was chosen to supply metal cladding for the project thanks to its team’s expert technical knowledge and its ability to fulfil the bespoke aesthetic requirements of the architect.

Horizon House

USING 600 PLATINUM RAINSCREEN CLADDING PANELS An outdated 1960s commercial building has been transformed into 56 modern residential units by leading architects Corstorphine + Wright, using 600 Platinum Rainscreen Cladding panels supplied by Bailey. Horizon House – in Swanley, Kent – previously operated as serviced offices, catering for small and medium-sized businesses. Bailey’s Rainscreen Cladding was used to give the building a sleek, modern look with a ‘secret fix’ modular design to give the building a cohesive feel.

London Bridge Project

Bailey has been working closely with Prater to deliver a major element of the complete refurbishment of London Bridge train station, on behalf of Costain for Network Rail. Bailey was trusted by Prater to undertake and advise on one of the challenging areas of the project, from the initial design stages, developing how the fascia and soffits would work, and then by harnessing the latest software to ensure the manufacture and delivery to a challenging programme, and ensure finishes were to the highest possible standard.

McLaren Production Facility, Woking

Like the McLaren Technology Centre, the MPC has been carefully designed by Foster + Partners to fit perfectly into its environment as efficiently and environmentally sensitive as possible Bailey Bullnose fascia/soffit secret fix cassette system has the quality of engineering required of this prestige manufacturing plant providing no visible fixings and a profile that is smooth and rigid. Eaves are one of the key features of the buildings architecture, providing the important line that heads the elevation, bringing together visual elements and the junction between walls/roof. Significantly, the eaves with its projecting profile also acts as protection and shading.

ST ANDREWS LINKS GOLF CLUB

GREEN ROOF SOLUTION FOR BARREL ROOF AT THE WORLD FAMOUS ST ANDREWS LINKS GOLF CLUB The £2million development has been designed as a state of the art facility providing storage and office facilities. The stunning building features a green barrel roof to help the building settle into the natural environment around it. This was an important aspect to meet planning considerations and also achieve the sustainability credentials required. A special mix of sedum was specified to retain the local blend of vegetation and tolerate the exposed location of the St Andrews Gold Club at the edge of the North Sea.

Tech Hub

EBI’s Technical Hub in Cambridgeshire is a state-of-the-art facility for computer based Genome research.s. The complex façade design and construction was a key element of the project. The design of the building was by Abell Nepp, with the working drawings by Barber Casanova Ruffles, included anodised curved rainscreen panels for the façade of EBI’s Technical Hub. This design required a truly bespoke solution. Bailey Total Envelope was approached to help find a way to make the design a reality.

The University of Birmingham Library

The construction of the external envelope was an important part of the library’s transformation. The building has a contemporary aesthetic, which houses innovative learning tools alongside traditional resources for studying in the 21st Century and beyond. Bailey Rainscreen Cladding was fitted to the front of the library and adds vibrancy to the building, which sits at the heart of the University campus. Associated Architects chose Bailey to supply the metal cladding for the project due to its team’s expert technical knowledge and ability to respond creatively to a brief.

Waitrose Bagshot - Bespoke Bullnose Eaves

A £14 million 25,000sq ft. food store, the eco-friendly Waitrose in Bagshot, Surrey, boasts stunning contemporary design. Offering an outstanding shopping experience, the building was designed by Phillips Tracey Architects to minimise impact on the surrounding rural environment. Bailey’s products were key to meeting a complex design brief, where aesthetics and performance were crucial. Bailey’s bullnose eaves were specified by Forum Architecture, construction project architect and lead consultant for the retail development. Due to the technical challenges associated with the double-curved eaves systems, Forum knew that Bailey was the only company up to the job.

WYTHENSHAWE TRANSPORT INTERCHANGE

At times, travelling can be a stressful affair, which is why it is important to provide pleasant facilities at stations. With this in mind, transit hubs are increasingly being built to serve as desirable places to encourage the use of public transport. As such, Manchester City Council decided to invest in Wythenshawe Transport Interchange as part of the city’s wider regeneration plans, which boasts a stunning Bailey Secret Fix Cassette Eaves system. The £6 million project was recently completed, providing customers with a high quality gateway to the town centre with improved safety and security for the public

Showing 1-19 of 19