This site uses cookies to store information on your computer. Learn more about these cookies, and how to opt out of them. Find out more

NBS Source

Symons House - Leeds | Banks of Freestanding Mailboxes

OVERVIEW

THE PROJECT


Symons House is a unique student amenities project nestled within the Symons House student accommodation building in Leeds. London and Scottish Student Housing (LSSH) joined forces with award-winning interior design company, 74, to create something truly special.


The interior design of Symons House reflects the architecture of the building, with an overarching 1930s theme including brushed brickwork and bronzed metal framework. Created with students firmly in mind, the full amenity space includes a study lounge, library, cinema, games room, communal kitchen, bathroom, gym, and private dining room.


The brief for this project was to create a sophisticated, grown-up space which is a stylish change from the traditionally bright and primary-colour-saturated student buildings found elsewhere.



THE MAILBOXES


The Symons House project features two banks of freestanding, standard steel H1 mailboxes in the spacious lobby of the building.


One bank contains 120 mailboxes, 10 high x 12 wide, and the other bank contains 240 mailboxes which are also 10 high x 12 wide but are back-to-back. This bank acts as a focal point in the heart of the reception lobby area.


The mailboxes are in front / out front horizontal products that are freestanding and rest on table supports. These supports ensure that the mailboxes do not need to be mounted or recessed into a wall.


As always, we offer a range of options to ensure that the table supports meet the customer needs. They can be polyester powder coated to match the design of the mailboxes or can be clad to create a feature point.


The table supports for Symons House were specifically designed to suit the sophisticated theme. The industrial, boxy, aluminium welded legs were powder coated to match the matt black cladding of the mailboxes, creating an overall sleek finish.


Working with the stylish interior design theme, the mailboxes have bronze powder-coated doors in a high-end IGP finish which are encapsulated within the matt black body of the mailbox.

No featured products in this case study

Contact The Safety Letterbox Company by clicking the button below to find out which products were used in this case study.

More case studies from The Safety Letterbox Company

View all case studies (75)
The Plimsoll Building

The Plimsoll Building

The Colour Inspiration Project

The Colour Inspiration Project

The 3 Point Project

The 3 Point Project

Get Living - Victory Plaza | Intelligent myRENZbox Parcel Delivery Boxes

Get Living - Victory Plaza | Intelligent myRENZbox Parcel Delivery Boxes