NBS Source
List your products

North East Futures University Technical College

by VELUX Commercial

  Favourite

Optimised levels of natural light and ventilation have transformed a Grade II Listed Building into a highly productive learning space The main challenge for Newcastle-based Xsite Architecture was to refurbish the Hawthorne building so that it created a space where students wanted to congregate in the communal areas beneath, yet still satisfied Listed Buildings’ requirements and maintained the feel of the industrial heritage of the site. A key requirement was high levels of natural light and ventilation and the architects took their lead from the mounting body of research that shows how these elements can increase learning capacity.

Read more

No featured products in this case study

Contact VELUX Commercial by clicking the button below to find out which products were used in this case study.

More case studies from VELUX Commercial

View all case studies from VELUX Commercial (8)