NBS Source

De Montfort University

by Marshalls plc

The award winning new Vijay Patel building is the bold centerpiece of DMU’s £136million campus transformation project. The tower houses all of the university’s art and design faculties under one roof – so it’s only fitting that the surrounding landscaping should reflect the creative nature of the students using it.


The project was made up of three main areas which had multi-uses – the Arts Tower development, the Design Wing and the Food Court. Other changes include open parkland along Mill Lane leading to the edge of the River Soar, creating a new gateway connecting the city’s West End to the city centre. One of the main advantages of the new campus is that it brings all the different areas, under one roof, making it a lot more accessible and convenient for the for the students.


Designer Plincke Manchester blended a range of Marshalls paving products to create different textures within the landscape, which help to delineate multi-use spaces.


Different sizes of the new Modal paving, part of the internationally recognised La Linia range have been juxtaposed, with long flag units used to complement the lines of the central tower and smaller Conservation X Setts to designate walkways.

No featured products in this case study

Contact Marshalls plc by clicking the button below to find out which products were used in this case study.

More case studies from Marshalls plc

View all case studies(21)
Victoria Gate Shopping Centre, Leeds

Victoria Gate Shopping Centre, Leeds

Met Office, Exeter Science Park

Met Office, Exeter Science Park

Heartlands, Cornwall

Heartlands, Cornwall

Letchworth Garden City

Letchworth Garden City