NBS Source

Welsh Slate helps bring integrity to a British Museum development

by Welsh Slate

Flooring by Welsh Slate features in a new gallery at the British Museum. Natural slate flooring by Welsh Slate was specified for the refurbishment of a gallery at the British Museum for a multitude of reasons. Some 172m2 of various sizes of Cwt-y- Bugail dark blue grey floor slates from Welsh Slate Ltd were used on the redevelopment of the museum’s “Middle Room”, one of the oldest rooms in Sir Robert Smirke’s Georgian museum. They were specified by Purcell architects, the museum’s conservation architects and lead consultants, based on their working knowledge of the product.

No featured products in this case study

Contact Welsh Slate by clicking the button below to find out which products were used in this case study.

More case studies from Welsh Slate

View all case studies(6)
Welsh Slate heads up Sarah Beeny’s new home

Welsh Slate heads up Sarah Beeny’s new home

Welsh Slate helps give a London landmark a new lease of life

Welsh Slate helps give a London landmark a new lease of life

Welsh Slate tops the menu at Clifton College

Welsh Slate tops the menu at Clifton College

Welsh Slate proves just the topping for Queen's Lace

Welsh Slate proves just the topping for Queen's Lace