NBS Source

"wardrobe"

27 results found

Sort by:

Showing 1-6 of 6

Private Duplex Penthouse, Central London

Private Duplex Penthouse, Central London

Ironmongery Innovations Limited

When working with the client, architect and sub-contractor on a project where discretion is required, it’s difficult for us to promote the project, especially when we have made bespoke handles, specifically designed for the whole project.This project was over two years work culminating at a difficult time, where restrictions on visiting construction sites was in place.We worked closely with our manufacturing partner to provide bespoke handles, not only for the main swing doors, but also for the wardrobes and inter-connecting doorset.All the products were in a Dark Bronze, consisting of a lever handle on square flush rose, a flush pull for the wardrobes and a solid brass pull for the inter-connecting door.Attention to detail is always paramount on all our projects, with a high polish on the internal doors the finish on the face of the lever handle had to be a perfect sheen, to stand out against the dark door finish. To get this element right you need access to only the best finishers and manufacturers.We pride ourselves in the relationships we have built up over the years, these supply partners always meet the level of detail to which these projects demand, this is why we are asked back again and again to supply the ironmongery by our clients.
Acton Gardens - London UK

Acton Gardens - London UK

Carea Façade

Location: London, United KingdomConstruction type: Installation system: Product: Ardal SMOOTH MATTArchitect: HTA DESIGN LLPContractor: STANMOREActon Gardens is perfectly situated in the heart of Acton. The award-winning urban village boasts vibrant spirit and is surrounded by leafy streets and unique character with Chiswick, Gunnersbury, and Acton on its doorstep. These new homes in Acton provide an integral part of the West London community; a place to be, a place to live, a place to thrive. All homes at Acton Gardens include:Private balcony or terraceUnderfloor heatingAmtico flooringFitted wardrobe to master bedroomSpace to work from homeGreat train links via the Piccadilly, District, Overground and Central lines
A fresh look in EGGER decors for Aberdeen students.

A fresh look in EGGER decors for Aberdeen students.

EGGER (UK) Ltd

The nautical heritage of Aberdeen was the inspiration for Fresh Property Group's student accommodation development Caledon Court, designed using EGGER finishes throughout.U599 ST9 Indigo Blue, H3170 ST12 Natural Kendal Oak and U732 ST9 Dust Grey have been used in study bedrooms, studio apartments and shared living spaces. The neutral colour pallete brings the maritime world in and provides a calm, comfortable environment.Caledon Court is a 199 bed site next to Robert Gordon University, Aberdeen.Designed by HLM Architects and fabricated by Welcome Furniture, students will find their desks, wardrobes, shelving, headboards, drawers, kitchen doors and worktops all feature EGGER laminates.Mhairi-Claire Wilkes of HLM Architects said, “The large variety of contemporary decors by EGGER enhanced our ability to design an exciting and unique space, all within a reasonable budget. The wide range of uses of the product allowed us to create a synergy between spaces and we were able to create a consistent aesthetic throughout.”
ICA Architects choose EGGER for Anchor Line Aparthotel

ICA Architects choose EGGER for Anchor Line Aparthotel

EGGER (UK) Ltd

The Anchor Line Aparthotel, formerly home to the Anchor Line Shipping Company, features EGGER Feelwood materials throughout.A full refurbishment of the upper floors of this Art Deco building has created a luxurious aparthotel. A smoky timber finish was required, and EGGER’s woodgrain decor H3406 ST38 Anthracite Mountain Larch, from the popular Feelwood range, met this brief perfectly.The decor was used to create kitchen doors and end panels, wardrobes, bookcases, and television units. The synchronised deep texture provides a striking surface that is as close as you can get to real wood. Designed by ICA and fabricated by Workspace, the chosen finish has helped to create a relaxing and contemporary interior.Lesley Annison of ICA said, “We frequently specify EGGER products throughout our hotel industry projects as there is always great availability and an extensive variety of products and finishes. We were able to select an EGGER decor for this project that provided our client with the exact look and finish they required.”
Old becomes new...

Old becomes new...

Junckers Ltd

When Hoskins Architects were commissioned to design new headquarters for the National Theatre of Scotland in Glasgow, an ingenious bit of reusing, repurposing and recycling took place. The new office space and social areas were fitted with a previously used Junckers sports floor, complete with the old line marking paint. Named Rockvilla, the new facility brings together departments previously spread across several sites - rehearsal rooms, a learning and community suite, wardrobe department, production workshop, technical store as well as office space and social areas. The building, housed in a redevelopment of a disused warehouse, retains an industrial aesthetic in a nod to the history of the site. The interior features a limited use of materials, of which the reclaimed Beech sports flooring becomes a focal point. For this project, Junckers SylvaSport Beech salvaged was installed. The worn look of the reused floor with its randomly placed line markings in various colours worked perfectly with the rest of the interior and the client decided to leave it as it was. As it’s made in solid hardwood, an old Junckers sports floor can also be sanded and refinished up to ten times without losing its good looks and performance. Reclaimed Junckers sports floors are not for sale through Junckers but can be sourced through our network of specialist Approved Contractors. Please contact us for further information. Photography: Gillian Hayes, Dapple Photography
King's Cross Gasholders Triplets, London

King's Cross Gasholders Triplets, London

The Safety Letterbox Company

THE PROJECTWe start 2018 with a case study that is truly the epitome of ingenuity and design! What a privilege to be involved in Gas Holders.King’s Cross is inextricably linked to London’s industrial past. The telescopic gasholder was invented in 1824 and provided the storage needed to meet the demand of an ever-expanding city.The interlocking gasholder triplets were built and revised between 1860 and 1880 and now, some 150 years later, they are once again responding innovatively to The Capital’s ever increasing population. Architects Wilkinson Eyre have produced a truly stunning and extraordinary development.Luxury apartments designed by Jonathan Tuckey Design have designed internal beauty that benefit from a Regent’s canal waterside location, breath-taking communal roof gardens, and an array of amenities elegantly furnished and dressed by London interior designers No12 Studio. Amenities include spa and gym, residents lounge and a sophisticated entertainment suite including private dining and catering kitchen, a 14 person screening room, with an adjacent elegant games room, for use before or after the show.The Gasholders lobby displays extraordinary attention to detail in its integration of the building’s industrial heritage with contemporary design and style. A 24-hour concierge team operates from a bespoke desk made in natural stone, while polished concrete floors with brass inlay, a sweeping spiral staircase and feature light sculpture introduce guests to the drama of the interior. It also houses the bespoke brass mailboxes painstakingly developed and created by our Innovation team.THE PRODUCTBack in 2014, we were approached by Wilkinson Eyre Architects to create a curved bank of mailboxes with particular emphasis on the hinge and finish, the overall requirement for a suitably stunning yet functional solution.Houston Cox Central were awarded The Triplets contract to design, manufacture and install all specialist joinery, which included the solid brass bespoke mailboxes that formed an integral part of the reception area. The joinery design presented its challenges, working within a cylindrical building with zero design tolerance. All the joinery interfaced (between panels, doorsets, wardrobe and vanity units) with each other to form an integral part of each living space. As on previous projects, we worked closely with Houston Cox Central over many months to ensure the clients brief was met. The bespoke designed mailboxes aligned with full height panels following the curved atrium wall within the ground floor reception area. The unique design of the brass mailbox doors with robust solid continuous brass hinges are very fitting for this iconic building. Houston Cox Central are delighted with the end result, having completed the installation late 2017.

Showing 1-6 of 6

Feedback