NBS Source
List your products

sto

1,004 results found

Sort by:

Showing 505-516 of 516

Wyvern School

TRC Restoration

TRC was appointed by Milton Keynes County Council to undertake refurbishment of the original school windows. The building would still be occupied during the 14-week programme, so extreme care was needed to minimise disruption to teaching and ensure health and safety. Scaffolding was erected throughout the project, and any disruptive work was carried out after school and during break times. Our comprehensive window refurbishment programme included stripping back existing paint from the historic sash windows and repairing decayed timber as necessary. We undertook repairs to glazing; and installed draught proofing to improve the building’s thermal and acoustic containment.

NATURE’S LONDON THEATRE

Troldtekt A/S

Troldtekt 100% wood wool acoustic panels have been used to dramatic effect at London’s famous Open Air Theatre in Regents Park. A newly-constructed rehearsal building, designed by architects Reed Watt, comprises a stunning double-height dance and rehearsal studio in its centre encircled by offices, kitchen and green room. Troldtekt wood wall panelling in natural grey also complement the natural setting while helping to dampen and keep reverberated sound to a minimum. The rehearsal studio has been acoustically rated so that the maximum noise level that can happen in the studio before being audible outside is 100dB.

M-Tray® Instant Green Roof - The May Fair Hotel

Wallbarn Ltd

Mayfair, London Our modular green roof solution, the M-Tray®, has transformed what was previously a fairly unsightly bitumen rooftop at a Mayfair hotel into a beautiful green space for guests to enjoy. Conversion of the 13sqm space was awarded to Wallbarn after we successfully completed the hotel group’s first green roof project at the Radisson Heathrow. Being so easy to transport our M-Trays®were selected as the fastest and most efficient way of converting the unused space into a lush, green and aesthetically-pleasing space. The installation only took half a day with minimal disturbance to guests.

AESTHETIC AUTOMATIC ACCESS FOR CATHEDRAL

TORMAX United Kingdom Ltd

A magnificent Grade 1 listed building, Birmingham Cathedral (St Philips) is a rare example of English Baroque architecture. As part of a significant refurbishment of the interior, TORMAX was contracted by Midland Conservation Ltd, to supply and automate two sets of traditional, wood-framed glass swing doors, providing DDA compliant access to the main lobby area. Helping maintain the architectural integrity of the building, the doors are powered by unobtrusive TORMAX 1201 operators, delivering smooth and reliable opening with whisper-quiet precision. The door operators have in-built flexibility, adapting movement to foot traffic levels whilst minimising energy consumption.

Event Cinemas, NSW

Classic Architectural Group

Event Cinemas have a presence across all states of Australia, catering to the public through over 80 establishments, providing entertainment to thousands annually. With the client objectives around providing a safe and enhanced experience, Classic provided a range of products for floor safety and easy accessibility for the visually impaired. Classic’s PBC102 black anodised aluminium stair nosing for broadloom carpeted steps complete with light grey colour insert were supplied and installed across the George St. premises. Classic also installed individual stainless steel tactile indicators across all access points, making them safe and accessible to all segments of the population.

Event Planning & Catering Business

Custom Audio Designs Ltd

Creating acoustic comfort and attractive wall art - Creative Catering commissioned Custom Audio Designs to carry out a sound test in their client area, used for tasting sessions, showcasing table displays and cookery courses. The test revealed excessive reverberation, resulting in poor speech intelligibility and acoustic discomfort. Custom printed acoustic panels, featuring the client’s signature dishes, resolved the issue significantly reducing the overall reverberation time, improving acoustic comfort and softening the room’s ambience. ‘…the printed panels are FAB! Thank you so much for all your patience…They have fixed the problem…they’re great!’ Kaye Thompson – Founder and Creative Director, Creative Catering.

Timber French doors, sash windows and casement windows for Bishops Avenue, London

Lomax + Wood Limited

Timber Sash windows, casements and doors were supplied for these prestigious properties in The Bishops Avenue, considered to be one of the wealthiest streets in London and the world. High performance timber sash windows and doors from Lomax + Wood Kensington & Chelsea Range 60 traditional timber double glazed box sash windows with cords and weights. 55 flush wooden-high performance casements windows 50 French doors, single doors and entrance doors all made-to-order in premium engineered timber Sustainable Timber from Certified Sources Supply and install service so there is only one point of contact PAS 24 Security Standard

Chevron, Aberdeen

Planet Partitioning

Chevron is an American multinational energy company, active in more than 180 countries. Planet had carried out all the internal partitioning for Chevron’s new 110,000 sq. ft. building eight years previously and stood the test of time, so JM Architects asked that Planet draw up the specification to meet the client’s acoustic performance requirements. Using p100 double glazed partitioning for all meeting rooms and offices ensured high acoustic performance, while applying a ‘V’ shaped orange design on both the inside and outside provided contrast and depth. Installing double glazed doors also complemented p100 in looks and performance.

The Slaemuir complex, Port Glasgow

T.I. Dynamic Facades

Architect: Archiall Norr Main Contractor: Graham Construction Installer: Lakesmere Material & m2: Aerolite Granite, Flamed CSV(C)GP, 2700m2. The Slaemuir complex has become the new home for Port Glasgow High School and St Stephen's High School as well as a new Additional Support Needs (ASN) School. Archiall Norr architects and Graham construction chose Aerolite Natural Granite for the external rainscreen package as part of a two year new build project to construct a Shared Campus Secondary School. This project has been commended by the Scottish design Awards, has been shortlisted for the Glasgow Institute of Architecture Design Awards 2014 .

Replacing an Original 1949 Roofing Waterproofing System Including New Rooflights

IKO PLC

Perry Hall Academy, a large primary school built in 1949, with original waterproofing still in-situ. IKO assisted the Academy funding bid by providing a detailed survey report, including intrusive core sample analysis. The roofs were suffering from water ingress, cracks in the mastic asphalt, pooled water and poor heat retention, so decision was made to replace the roofs throughout. New rooflights were also specified to allow more natural light in while the design chosen reduced the external noise transmission. IKO worked with specifier Concept Education Services to deliver the project (some work during term-time) within 6 months.

Maxwood washrooms star in London’s West End development

Maxwood

Stylish commercial washrooms from Maxwood have a starring role in an impressive development in London’s West End. The new building at 55 St James’ Street creates over 23,000 sq ft of Grade A office accommodation, designed to attract a high calibre of tenant. The internal fit-out includes high quality male, female and DDA compliant washrooms, custom-made and installed by Maxwood over seven floors. In keeping with the project’s prestigious specification, the washrooms feature a distinctive cast of luxury materials, from real wood veneer cubicles and decorative glass duct panelling to high performance hardware with an attractive copper-coloured finish.

WWF, Woking

Planet Partitioning

The Living Planet Centre is WWF’s brand-new purpose-built head office in Woking. Hopkins Architects and Willmott Dixon asked Planet to provide specification for internal glass partitions in this two-storey 3,666 sqm building. For the meeting rooms, Planet Partitioning installed an electronic room booking system within p100 partitioning, so staff can book meeting rooms. For all the meeting rooms, remote controlled integrated venetian blinds allow additional privacy as required. p100 also ensures all meeting rooms meet high acoustic performance requirements. Planet Partitioning also installed FireStop fire-rated glass partitioning to meet fire regulations throughout the building.

Showing 505-516 of 516

Feedback