NBS Source
List your products

sinks

942 results found

Sort by:

Showing 1-36 of 152

Franke solid surface sinks transform washrooms in famous British film studios

Franke Sissons Ltd

Franke products were chosen for the transformation of the renowned Elstree film studios. The solid surface Ronda washbasins were chosen, the unique curved edge of the basins are designed with the highest quality solid surface materials. The pleasing design fits harmoniously into every washroom while providing generous basin space and the ultimate in style and design. Chris Kightley, Project Manager commented "Franke always deliver the highest quality of products and this was a key factor for such a prestigious washroom project. As well as quality their range of Miranit is highly stylish and fits perfectly in almost any washroom environment."

The Hepworth Gallery - Cafe and Education Areas of this Prestigious Gallery Include Stainless Steel Sinks, Worktops, Panels and Cabinet from GEC Anderson Limited

Anderson, GEC Ltd

GEC Anderson’s stainless steel worktops, sinktops, doors and splashbacks have been chosen for the modern Café Bar at The Hepworth Wakefield art gallery in West Yorkshire, for their contemporary and accurate appearance as well as their hygienic qualities associated with food service. The stunning building is formed of ten different sized trapezoidal blocks constructed using pigmented, self-compacting concrete and recently listed in The Times ‘Top 50 Galleries in the World’. The continuous stainless steel worktop installed behind the main serving counter of the Café Bar incorporates sinks, plinth, cupboards doors and splashbacks, all in brushed satin stainless steel.

SieMatic Handle-less Kashmir

SieMatic Holding GmbH

This project was part of a total renovation of an existing property, with the kitchen being part of a new, contemporary extension created in the old garage. A large open kitchen with lots of storage and a work/prep area suitable for a client who needed two sinks, ovens and dishwasher. Not only practical for day to day use, but also stylish and part of a larger open plan living space.

Franke products chosen for one of Ireland’s most prestigious stadiums Pairc Ui Chaoimh

Franke Sissons Ltd

One of Ireland’s most prestigious stadiums Pairc Ui Chaoimh, has undergone a major redevelopment and chose Franke products to fulfil the washroom requirements. In partnership with John Sisk and Son Ltd, & Cork Builders Providers, Franke Water Systems supplied a range of stainless steel products, including 143 water-free urinals, which are perfect for high usage washrooms. Franke also supplied over 370 AQUA201 self closing pillar taps, 108 SANX washtroughs, janitorial units and inset sinks. Michael Dinneen, John Sisk and Son Ltd. Commented “We used Franke for this project, as we knew we were guaranteed the highest quality.”

20 North Audley Street

Washroom Washroom Ltd

We’ve installed washrooms on three levels of a newly refurbished Grade A office building in the heart of London’s Mayfair district. The new washrooms were designed to mirror the reception area by using American Black Walnut real wood veneer and the same marble finish for the vanities. Illuminated mirrors plus wall-mounted taps and soap dispensers complete the design, while the marble panelling continues full height around the sinks and behind the mirrors. Our Alto full height toilet cubicles add to the high specification design.

Carpenters Hall, London

Washroom Washroom Ltd

The new washrooms at London's historic Carpenters' Hall feature our full height Alto toilet cubicles, finished with a walnut real wood veneer, and bespoke Corian vanity units with inset waste bins and individually inset square sinks plus bespoke mirror units. Real wood veneer under panels, in walnut to match the toilet cubicle doors, were installed underneath the vanities. We also installed our Concerto integrated duct panel system, finished in HPL laminate in a neutral colour.

Carnivoro - Brazilian Style Restaurant Burnley

applicArt Specialists of Polished Plaster

Travertino has been applied to the bar front, with a Micro Oxide stencil ‘Carnivoro’, bringing the restaurant name to life. Marmorino Venezia Beton with DeCorten Rust was chosen for the bar top. The floor, which is a Micro finish, this finish boasts high strength and durability which is great for high traffic areas. Travertino with Metallics has been applied to the walls leading towards the bathrooms. Edel Riviera in Crocodile Effect is on the walls in both female and male WC, in tones of brown. Micro Oxide has been applied to bespoke sink troughs.

Murray Royal Hospital specifies Franke for janitorial fit out

Franke Sissons Ltd

The new £75 million Murray Royal Hospital, Perth was officially opened by Scotland’s First Minister Alex Salmond last year. The hospital provides state-of-the-art mental healthcare for adults from across Tayside. Franke supplied all manner of janitorial and healthcare washroom products to the project. Specification was exacting to ensure long and efficient product life and savings in water and energy use. Products from Franke Washroom Systems have included; an array of differing formats of HTM63 stainless steels sinks and worktops, disposal and janitorial units.

Schoen Clinic - London

Workspace (Scotland) LLP

Family-owned German hospital group Schoen Clinic opened their first private medical facility located on Wigmore Street, London. The clinic includes 39 en-suite inpatient rooms across three top floors of the building, along with consultation rooms, therapy and office space on the first floor, and three theatres located in the basement. Our scope of work included bespoke joinery with Corian® worktops and sinks, a mixture of base and wall units with integrated glove and apron dispensers, IPS systems, lockable drugs cabinets and curtain tracks.

Booking.com

Billi UK

When Booking.com decided to move their offices to a prime location in Central London, they required a full fit-out. They appointed HLW International, who specified Billi Taps for their main kitchen area, and another tea-point within the office space. Booking.com opted for Billi Quadra Plus 15. With a drainage font in chrome and a gloss finish, the tap delivers instant boiling and chilled water from an XL lever tap at just a touch of a finger, and hot and ambient from a second sink mixer tap – all this from a single under counter boiler unit.

Bayswater Apartment

Bulthaup Mayfair

This open plan living space in a Bayswater apartment, designed by Brian Ma Siy Architects, features a simple straight run of bulthaup b3 cabinets in natural aluminium which blends, discreetly, with the rest of the interior scheme. The 10mm worktop is stainless steel with an integrated sink, cold-welded into its surface at our factory. The white glass backsplash offers a practical but light reflecting treatment to the rear wall area. With Gaggenau cooking appliances this project provides a functional, if compact kitchen, for a keen cook to work in. Photography by Brian Ma Siy

Royal Hospital for Sick Children, Edinburgh

Ash & Lacy

The new £180M RHSC facility has 1,800 rooms over 50,000m² in a modern and high-quality setting at Little France, Edinburgh. The five-storey building, has a large atrium with a shop and cafe, a stunning skylight linking both hospital entrances, a helipad on the roof and a link building adjoining adult and paediatric emergency departments.

News - Pressed Recess Now Available - Freeform Wet Zones or Recessed Areas are Now Possible!

Anderson, GEC Ltd

Leading stainless steel specialist, GEC Anderson limited, have released details of an exciting new ‘wet zone’ concept. Available now, the new wet zone option enables specifiers to include a pressed recess anywhere within the stainless steel worktop area. Typically, the recess would be formed around sink bowl(s) but it can also be used to create lowered areas for other applications. For example, to locate chopping boards or to act as a general catchment area. The pressed recess detail is 3mm deep and can be formed in any size and position. It has a minimum radius of 10mm.

Polysafe flooring helps primary school welcome new pupils

Polyflor Ltd

High performance wood effect safety flooring from Polyflor was selected for an £8 million new build school project, Newton Leys Primary School & Nursery in Milton Keynes. Approximately 1200m² of Polysafe Wood fx PUR safety flooring was installed at the primary school by Leicester based flooring contractors Westcotes Flooring working with main contractors Willmott Dixon. High clarity timber effect Polysafe Wood fx PUR safety flooring in the American Oak design was used throughout the school, in classrooms and around areas where spillages may occur, such as in kitchenettes and children’s sink areas.

Squire & Partners

Billi UK

Squire and Partners were looking for instant boiling and chilled filtered water system a mixer tap to dispense hot and cold water. Across all floors, they have selected our popular plus systems, combining boiling and chilled filtered water through the XL lever dispenser in Matt Black and hot and cold water from a Gooseneck Sink Mixer Tap in matching finish. For some of their teapoints, they chose our Quadra 4100 with XL lever dispenser in Matt Black to cater for a larger office and our Quadra Sparkling with XL lever dispenser in Matt Black.

98 Fetter Lane

Washroom Washroom Ltd

We installed new washrooms for a new office development in London’s old legal district. The new washrooms feature our Alto toilet cubicles, faced with eco-friendly Bamboo veneer and complete with DDA compliant stainless steel cubicle locks and hardware. Our Concerto integrated duct panels, which were faced with toughened back-painted and acid etched glass for a contemporary matt effect finish, were installed behind the WCs, urinals and around the vanities. Simple wall-mounted sinks feature alongside wall-mounted taps with vanity under panels and splashbacks faced with the same acid etch matt glass effect, complete the minimalistic design.

6 Duke Street

Washroom Washroom Ltd

We installed new unisex superloos on all levels of this Grade II Listed mixed use building in the heart of Mayfair. The self-contained toilet cubicles include a toilet, vanity unit and hand drying facilities, enclosed behind a full height Alto cubicle door. The cubicle doors were specified with a Koto real wood veneer finish, stained to an attractive dark colour and complemented with matt black powder-coated ironmongery. Each cubicle features a bespoke white Corian vanity unit with integrated waste bin and inset sink with sensor-operated tap along with Concerto integrated duct panelling system, faced with toughed glass.

Stannah Weaves Tailored Lift Access in UK’s Oldest Silk Mill

Stannah Lifts

A Stannah Platform Lift is weaving tailored access throughout Whitchurch Silk Mill, a Grade II*-listed Georgian working watermill undergoing a £2.1m regeneration into a fully accessible, industrial heritage attraction. Built in 1815 and sited on the River Test near Winchester, Hampshire, this historic mill weaves silk fabrics using 19th-century machinery. One of just four working silk mills in the country, it is the only one open to visitors. As such, accessibility is key to the mill’s ongoing Preserving the Fabric project, a Heritage Lottery Fund scheme focused on the mill’s sustainable future.

Apartment block Sint-Niklaas - Solar Shading Sliding Panels

Duco Ventilation & Sun Control NV

This external solar shading system with aluminium sliding panels in front of the glazing means the sun's rays do not get a chance to heat up the interior directly. DucoSlide also ensures maximum privacy by screening off the glazed areas, while maintaining the view outside. DucoSlide also adds value to the façade of the building from an aesthetic point of view. The slim and robust frame profile, light weight, fine louvre blades and aluminium colour of the panels, perfectly complements the colour of the building.

Improving indoor air quality within the Home Group since 1989

EnviroVent Ltd

EnviroVent has been solving condensation and poor air quality problems for the Home Group. The close working relationship began with the remedial repair work, after carrying out surveys on the properties suffering from condensation and mould problems. Up until now EnviroVent has installed 550 loft units under day-to-day remedial repair projects.

The London Eye

Dyson

A global tourist attraction. The London Eye is one of the UK’s most famous landmarks, welcoming over 50 million visitors since opening in March 2000.

Crown Paints’ sustainability programme celebrates landmark anniversary

Crown Trade, product of Crown Paints Ltd

A pioneering sustainability programme, which sets a blueprint for a greener way to do business, has reached a landmark anniversary. Crown Paints’ Earthbalance® is celebrating 10 years since it was first launched. The programme was created by Crown Paints to rival those in place in some of the world’s top green companies. At the heart of the project is a target to reduce Crown Paints’ Greenhouse Gas Emissions (GHG) and reduce waste to landfill. Since then Earthbalance® has transformed the way Crown Paints does business – setting the pace for a range of initiatives.

Equinox at the White Hart

Eurocell plc

White Hart landlady Liz Haines has happier diners, increased takings and lower heating bills since replacing an aged glass roof on her pub conservatory with an Equinox tiled roof system from Eurocell.

Audi Dealership Leicester

SE Controls

Constructed to Audi’s ‘Terminal Concept’ dealership template, originally designed by Allmann, Sattler, Wappner Architekten GmbH, the extensive new showroom and workshop complex replaces Sytner’s previous facility, which it had occupied since 2007.

The Meeting House

Bereco Ltd

The Meeting House is located near the pantiles, a Georgian colonnade, in the picturesque conservation village of Royal Tunbridge Wells in Kent. Originally built as a Methodist chapel in the 18th century, the historic building has since been converted into a luxury office space.

The Savoy, A Fairmont Managed Hotel

TRC Restoration

A British icon since 1889, The Savoy has once again taken its place on the world stage after over a £100 million restoration. TRC carried out the window restoration using draught exclusion products supplied by Draftfix.

Upgrading social housing in Hulme, Manchester

Profile 22 Systems

Profile 22 has supplied its Optima Casement solution to 84 social housing properties in Hulme, Manchester. The three blocks of two and three-storey buildings belong to People First Housing. David Smith, director of A&D Joinery, said: “We’ve been working with Profile 22 since 1991. On this particular project we were fabricating and installing windows from the new Optima range, which we’ve been using since it was launched in 2016. “Profile 22’s specification manager had done an initial window design survey and technical design drawings, which we were able to use during the tendering process.”

HMP Pentonville

Bauder Ltd

Completed in 1842, HMP Pentonville has remained in use since opening, experiencing many stages of refurbishment throughout the decades. In 2003, the existing asphalt deck above the kitchens was in need of a complete refit with the building having to remain in use throughout the refurbishment of the roof.

SIEGENIA and Ziegler celebrate 50 years of partnership

Siegenia-Aubi Ltd

The SIEGENIA GROUP and Ziegler Fensterbau GmbH celebrated the anniversary of their 50-year cooperation in July. The family business from Arnstein/Lower Franconia, which can be found with its products in the greater areas of Würzburg, Schweinfurt and Mainfranken, has relied on the SIEGENIA hardware technology since 1970.

Lidl Supermarket - Wall Mounted Canopy

Able Canopies Ltd

In September 2011 the Lidl store in Waterlooville, Hampshire underwent a refurbishment to their entrance area. However, since the refurbishment was completed, experienced a number of incidents of customers slipping over due to rain water entering the building and making the floor wet and slippery. This made the entrance area a high hazard that needed to be rectified.

Courts of Law, QLD

Rondo Building Services Pty Ltd

Rondo has worked alongside award winning NWCI on the Brisbane Supreme Court House based in central Brisbane since 2008. The $570million project crosses both traditional and modern features off their list, remaining true to their heritage whilst tying in the new wave of environmentally friendly and sustainably efficient buildings.

Showing 1-36 of 152

Feedback