NBS Source
List your products

seating

3,628 results found

Sort by:

Showing 145-180 of 778

Exeter Cathedral Staging

CPS Manufacturing Co LLP

In 2013, CPS Manufacturing worked with Exeter Cathedral's Fabric Advistory Committee and Camilla Finlay (the architect for the cathedral) to provide staging platforms for the nave altar, lectern podium and bishop's seating. CPS provided bespoke staging platforms decked in 22mm Junckers solid oak hardwood flooring. The solid oak floor complimented the aesthetics of the cathedral.

Perth Optus Stadium, WA

Fairview Architectural

The Perth Optus Stadium is a world-class sporting venue located within WA, Stryum, Australian-made, non-combustible façade system, was chosen to provide a unique and customised finish to the 60,000 seat Perth Stadium development. The stadium features over 16,000m2 of Stryum in 6 different anodized colours. Builder: Brookfield Multiplex, Architect: WESTADIUM

Colwyn Bay

Artform Urban Furniture Limited

Artform suggested a mixture of sleek reconstituted granite and simple natural granite benches. Anastasio-Makatite benches were chosen to face out to sea and to partially form planting beds with a variety of local flowers. This helped to improve the appearance of the promenade as well as providing a wonderful vantage point for people to sit and take in the sea views. Local points of reference and historical facts were also included on floor plaques directly in front of the benches so that they could be viewed and enjoyed whilst sitting on the seats.

University of Strathclyde Health & Wellbeing Centre

Helmsman

We have supplied various Helmsman System 2000 Lockers to this fantastic project at the University of Strathclyde.. We supplied approximately 300 No System 2000 2 compartment lockers as well as 35 No System 2000 3 compartment lockers. We have installed also our System 3206 bench seating which equates to approximately 100 meters.

Rhyl High Street

Hardscape Products Ltd

Work started on improvements to the town’s thoroughfare in May 2015 with Contractors Dawnus Construction assigned for the main phase of the project in conjunction with Denbighshire County Council. It involved the complete reconstruction of the carriageway and footways in the southern section of the high street between Wellington Road and Kinmel Street. Trees were planted and new seats and new litter bins were installed throughout.

165 Fleet Street

Signbox Ltd

Signbox aided in the renovation of the entrance and the ground floor reception of multi-tenanted building, 165 Fleet Street. To refresh the two-storey entrance exterior and give it greater visual impact, the company created a uniform aluminium dressing by folding 10 swg aluminium over a powder coated, fabricated framework. A white LED-infused flexi strip was also installed along the edge of cladding, with the numerals ‘165’ visible along the top. For the reception area, Signbox developed and installed oversized LED-lit numerals ‘165’, which were set behind vertical bronze slats and a visitor seating area.

Aluminium eaves system supplied to cricket ground

Bailey - Total Building Envelope

SUSSEX COUNTY CRICKET CLUB he project involved the redevelopment of the Sussex County Cricket Ground which provided a new 1,700-seater stand that replaced the current terraced seating in the south-west corner of the ground Sussex County Cricket Club – Hove Bailey Aerofoil Cassette System allows designers to bring distinctiveness and individuality to a wide range of modern leisure facilities

Central Birmingham Symphony Orchestra Staging

CPS Manufacturing Co LLP

The Central Birmingham Symphony Orchestra wanted to revamp their staging. The orchestra wanted height adjustable staging that can be used in a range of different formats. The staging was to be used by the orchestra as well as tiered audience seating. The orchestra chose CPS's Alu Combi system which is a height adjustable, modular system with a waterproof and anti-slip surface. Handrails and storage trolleys were also provided.

Donegal & The City Quays

Hardscape Products Ltd

A £675,000 investment has seen a Belfast car park transformed into an exciting new ‘eco space’ for the public. Social Development Minister Nelson McCausland unveiled the space which sits directly on top of the Donegall Quay underground car park. The space is designed to form a new social area for locals to relax beside the River Lagan. It is a mix of grassy areas and seated spaces.

SterlingOSB – a work of art

Norbord Europe Ltd

Norbord’s SterlingOSB is ever increasing in popularity; and not just in timber frame kits where the beauty of the strands is covered. The “bare” engineered wood panel is now seen everywhere in retail displays, office refurbishments, restaurant bars and seating, and uncovered walls where designers aspire to earthy, beautiful, fashionable schemes. Now, for a pioneering artist, it has even replaced the traditional canvas.

Coordinated furniture for local authority roof terrace

Furnitubes International Ltd

New development Colindale offices is recently home to London Borough of Barnet staff and community facilities. Furnitubes has supplied 6 table and bench sets and a further 7 independent benches from the RailRoad Inline range, with ‘Delta’ supports that can be readily bolted down to the decking of the new roof terrace located on the 4th floor. Eleven RailRoad planters have been placed in the gravel margins to perfectly compliment the nearby seating, and planted with contemporary box topiary balls.

Sovereign Square

Hardscape Products Ltd

Sovereign Square is the first new public space to be developed in Leeds for over a decade and the first ever urban park in the area. As part of the high-profile project, Hardscape worked with re-form landscape architecture, Leeds City Council and Eurovia Contracting Ltd to create a contemporary public space adorned with water features, greenery and seating areas surrounded by attractive paving and hard landscaping features.

University of Warwick - The Oculus

Audience Systems Ltd

The lecture theatre in the University’s new flagship teaching building is the largest on campus. The uncluttered design of the “Scholar” seating sits beautifully with the stunning complexity of the roof, and Architects Berman Guedes Stretton used a contemporary upholstery colour scheme to exploit this simplicity beautifully. The clean lines also mask some practical features such as integral charging facilities for students, as well as recesses for integral LED lighting.

Apache North Sea

Zip Water

To build a sustainable future, Apache believes it is essential to deliver profitable, long-term growth in a way that protects and enhances the safety and health of its employees, the local communities in which it operates and the environment. With Apache embracing sustainable business practices across its global operations, Apache North Sea in Aberdeen, Scotland installed a Zip HydroChill to support the company’s efforts to reduce single-use plastic waste across its office.

Coordinated street furniture for award winning apartments

Furnitubes International Ltd

Furnitubes' RailRoad design was the perfect choice for the roof-top of award-winning apartments Green Dragon House, with its modular design allowing seating and planters to be linked to create large structures that can be left freestanding, without the need to bolt down. The RailRoad products were complemented by the use of the Hollo range coffee tables, and a bespoke dining table with Hollo stools completed the suite of products supplied.

Garden Design, Chelsea Fringe

Haddonstone Ltd

Inspired by a 1950’s Barbara Hepworth textile design, Rosie Irving and Antonia Young wanted to create a modular system that would incorporate seating and planting areas, transforming Hepworth’s 2D original textile into a 3D scheme. Rosie approached Haddonstone at the concept stages of the design so that our team could advise the best solution to create the 3D version of the Hepworth textile, whilst remaining versatile and practical.

Rhenofol chosen to waterproof the viewing terraces to teh Kia Oval

SIG Design & Technology

Rhenofol CGV PVC single ply membrane from FDT was selected to waterproof the viewing terraces to one of Britain’s most hallowed sporting venues, The KIA Oval, London. Surrey County Cricket Club wished to upgrade its facilities and the old Vauxhall Road stand was demolished in 2005. It was replaced with a prestigious multi-tiered new build facility to include seating, hospitality areas, conferencing facilities and media suites.

Dubai Opera

Jotun Paints (Europe) Ltd

Located in Downtown Dubai, billed as ‘the most prestigious square kilometre in the world’ Dubai Opera is a 2,000-seat multi-format performing arts centre. Any coatings chosen for the project had to meet the most stringent demands for high quality, and cover 45,000 m2 of steel. Naturally, Jotun Protective Coatings and Decorative Paints for this unique building project were specified so the building would consistently hit the high notes.

Strode Theatre

Audience Systems Ltd

Retractable seating platforms twinned with high specification Recital auditorium chairs create a stunning intimate studio theatre. Liz Leyshon, Strode Theatre Manager said, “We are delighted, it looks wonderful. The way the room works as both empty rehearsal room and then within 20 minutes ready for film is worth seeing. The installation crew were brilliant. We couldn’t believe how they completed the installation in just two days.”

The Square Chapel Centre for the Arts

Briggs Amasco Ltd

The Square Chapel Centre for the Arts, one of 600 listed building in Halifax, attracts 40,000 visitors a year to the 300 plays it stages annually. Built in 1772, the site was taken over in 1988 by the Square Chapel Trust – a consortium of local theatre lovers – who transformed the derelict structure and in 2012, gained Arts Council backing for a £5.4 million redevelopment to include an extension to accommodate a new 120-seat auditorium and cinema.

The Square Chapel Centre for the Arts

Briggs Amasco Ltd

The Square Chapel Centre for the Arts, one of 600 listed building in Halifax, attracts 40,000 visitors a year to the 300 plays it stages annually. Built in 1772, the site was taken over in 1988 by the Square Chapel Trust – a consortium of local theatre lovers – who transformed the derelict structure and in 2012, gained Arts Council backing for a £5.4 million redevelopment to include an extension to accommodate a new 120-seat auditorium and cinema.

Kent and Canterbury Hospital - Shade Sail Array

Able Canopies Ltd

Kent and Canterbury Hospital had received funding to complete a new sensory garden that could be used by their patients at the Neuro-Rehabilitation Unit within the hospital. Cardy Construction Ltd. were awarded the project to complete the garden and turn the design created by local garden designer, Christine Patterson into reality. The garden design included a requirement for some shade in part of the garden to offer cover over the new outdoor seating area.

Building Isolation - Bridgewater Hall Concert Hall

Total Vibration Solutions Limited t/a TVS Group

The Bridgewater Hall in Manchester is a 2400 seat concert hall constructed in close proximity to the cities Metrolink tramway. Ground-borne vibration caused by passing trams was highlighted by Arup as going to cause unwanted structural noise within the performance space. To avoid this the building was constructed off 280 number GERB pre-stressable coil spring bearing assemblies positioned on the concrete column heads and tuned with a vertical natural frequency of 3.5Hz.

Distinct Double-Curved Roof for the Velodrome

Bailey - Total Building Envelope

Olympic Velodrome, London, which features a distinct double-curved roof. The 6,000 seat stadium incorporated 13,000 sqm of Kalzip Standing Seam roof, eight 100m long roof lights, 420lm of bullnose to the perimeter and 22 movement joints. The Velodrome is the most sustainable venue on the Olympic Park in terms of design and construction. Meeting the architect’s vision to create a bullnose perimeter that flowed and wrapped over the roof , a support system was designed to enable the ‘build’ tolerances to be overcome in all directions avoiding having visible fixings ensured the smooth, curved appearance was maximised

One Tower Bridge, London

Outdoor Deck Company Ltd

One Tower Bridge is a prestigious development offering five-star living by the banks of the Thames. It offers uninterrupted views of one of the world’s most iconic landmarks, unrivalled residents’ facilities and the highest of specifications. The Outdoor Deck Company supplied and installed decking, contemporary screens, butt-joint fencing, seating, step and riser units plus pergolas (RAL colour-matched aluminium with hardwood and Cedar slats). This prestigious project was awarded the `Grand Award` and `Principle Award – Hard Landscaping Construction over £1.5m` at the BALI National Landscape Awards in December 2017.

Marriott Hotel County Hall, London

Brintons Carpets Ltd

Set on the vibrant South Bank, London’s County Hall is one of the city’s most impressive and best-known landmarks. Although opened in 1922 as the seat of London’s local government, since 1998 the historic building has hosted the iconic London Marriott Hotel County Hall. Having undergone a major transformation by RPW Design, the five star hotel now brims with distinctive contemporary British style and character. Brintons was delighted to partner RPW on the design and manufacture of bespoke-made Axminster carpets for this technically demanding yet spectacularly creative project.

Stunning architecture meets stunning safety

3M DBI-SALA Fall Protection

Another project from the legendary architect, Santiago Calatrava, the Agora (6,000 seat open air auditorium) is set within the City of Arts & Science complex. Problem: Traditional fall protection systems unable to cope with Irregular shaped construction. Restrictive access. Fall protection system must be unobtrusive and blend in with appearance of building. Solution: Rail system was specified at design stage ensuring a highly cost effective solution. Rail system was supplied in a white powder coated finish to complement the building. Provided a safety solution during the building phase.

MaxiBeam Raft Feature Ceiling in Stunning Offices

Vtec Group

Vtec was specified to provide feature ceiling beams using our MaxiBeam raft above an informal seating area in the large social space. Finished in a special Oak laminate, the raft’s interesting geometry follows the shape of the building and draws the eye. No two beams are the same; each was individually shaped and sized to perfectly fit the perimeter. Our Technical Team provided detailed set out dimensions to ensure correct positioning of the MaxiBeams for smooth installation, with the outcome that every single one of the feature ceiling beams is fully removable using our Click-Fix method.

Redrock Stockport

Artform Urban Furniture Limited

The Redrock Development, previously known as the Bridgefield site, is a new leisure destination in the heart of Stockport town centre. The Client required a range of products for this project, including the MultipliCITY seats & benches, which were supplied and manufactured under licence in the UK by Artform Urban, the Big Harris Benches which were customised with LED illumination, and two bespoke sedum roof cycle shelters. Artform provided their expert knowledge for the design and installation of these individual products.

Tepid baths, Auckland, New Zealand chose Accoya wood

Accoya

In April 2010 the Tepid Baths closed for repairs and a major makeover. As part of this renovation project Accoya® wood was chosen for its durability and stability especially for its use in wet and humid environments such as swimming pools. New Zealand distributor, Timspec supplied the Accoya wood which was used for the changing room doors, seats and frames. At nearly 100 years old, the building will remain a great place to swim for the next 50 years.

Bespoke, concrete benches for famous art gallery

Furnitubes International Ltd

The construction of a dedicated garden space, located on a former flat grassed area between a 19th-century red-brick mill and the 21st-century art gallery, is the latest development at The Hepworth Wakefield. Landscape architect Tom Stuart-Smith designed the unusual garden benches - large scale concrete blocks with inset timber seating pads. At over 4m long, and weighing 2200kg each, the benches were at the very limit of a single piece concrete moulding and required the set-up of a dedicated new mould specifically for the 4 benches. The garden provides step-free access for use to enjoy this inspiring setting.

Mackie Mayor Food Hall in Manchester's Northern Quarter

Bolton Gate Company

This Grade II listed building was first opened in 1858 by Mayor Mackie of Manchester as part of the Smithfield fresh produce market but it remained empty and neglected for years until recently restored to its’ former glory. In addition to the large seating area in the main restaurant hall, a rear external annex was created with a glass roof in keeping with the building’s semi-industrial heritage. Bolton Gate Company were commissioned to design, manufacture and install collapsible gates with special removable bottom tracks to accommodate the sloping floor level to seal off this area when outside trading hours.

Contemporary street furniture for Tonbridge Town Lock

Furnitubes International Ltd

The £1.9 million construction project to rejuvenate the area around Tonbridge Town Lock included essential upgrades to flood walls of The River Medway. New street furniture was required for the riverbank walkway to provide a comfortable resting point for passers-by. Furnitubes supplied a number of contemporary Zenith seats which were all galvanised and PPC black with Iroko timber slats, along with corresponding Zenith litter bins. The coordinating Linx400 range of railings and bollards were also installed. Now open to the public has resulted in a beautiful open space & peaceful riverbank, providing a blissful haven for residents and visitors.

Street furniture for new dockside residential development

Furnitubes International Ltd

Royal Albert Wharf is a new predominantly residential development at the very eastern end of London’s Royal Docks docks. The decorative and historic character of the Brunel cast iron bollards made them the prefect choice for demarcation of the quayside, with chains added between to discourage people from stepping too close to the edge. Furnitubes also supplied the more contemporary–styled Fordham bench seating and Zenith litter bins and bollards for the external spaces in and around the new development.

Premier Inn, Southend-on-Sea

Euroform Products

With amber and yellow Met Office alerts still fresh in people’s minds, ALD turned to Euroform’s Rendaboard when they were looking for a robust render carrier panel for their Southend-on-Sea Premier Inn project. What’s more, Rendaboard was also compatible with their choice of render: Jub’s Nanoxil, a thin-coat, self-cleaning silicone render.

Showing 145-180 of 778

Feedback