This site uses cookies to store information on your computer. Learn more about these cookies, and how to opt out of them. Find out more

NBS Source

"schueco"

101 results found

Sort by:

Showing 1-21 of 21

Ayr Residential Project

Ayr Residential Project

Schueco UK Ltd

Taking advantage of the beautiful sea views, using Schüco Bi-fold doors to renovate this coastal home.
Bletchley Residential Project

Bletchley Residential Project

Schueco UK Ltd

Albino and his family were keen to create a space to entertain guests and family. “I’m Italian, so when we have family get-togethers there are at least 20 people! We wanted to entertain, host parties and have friends over for dinner using both the indoor and outdoor spaces really easily”.
Residential -  Farnham Royal

Residential - Farnham Royal

Schueco UK Ltd

Rav and Joti Dhuna have refurbished and built homes for many clients through their company, the Design, Renovation and Build Team. In 2019, the couple put their skills to use redesigning their own family home and office in Farnham Royal, South Buckinghamshire.Using AWS 70.HI highly thermally insulated aluminium window systems, ADS 75 HD.HI large aluminium doors, ASS 70 FD aluminium bi-folding door systems and AWS 70 SC aluminium window systems to stunning effect
Office complex in the heart of Windsor

Office complex in the heart of Windsor

Schueco UK Ltd

The extension and refurbishment of these offices needed high-quality systems befitting their prestigious location adjacent to Windsor Castle and the listed Eton Central Station.The Windsor Dials complex comprises two buildings, Windsor One and Two. Building one had a double-height entrance installed and a two-storey glazed extension added to the roof. A double-height entrance was also created in building two with a single-storey extension to the roof. The glazed extensions provide the offices with views of Windsor Castle and the surrounding area.Hale Architects designed the project with Corley Woolley as the main contractor. Anglian Architectural fabricated and installed the building envelope. It features Schüco FSW 60 and FWS 50 S curtain walling, providing the contemporary aesthetic the client requested. The project also used Schüco door systems, including the ADS 65 HD and ASE 60 lift-and-slide doors.
Westward Hoe residential project

Westward Hoe residential project

Schueco UK Ltd

The house is a converted barn building that sits within land originally part of the couple’s former home. Loving the location, they had plenty of time to consider what they wanted to achieve with the conversion and to fund the building work with the sale of their existing property.
Dulwich Reference Project

Dulwich Reference Project

Schueco UK Ltd

Using the Schüco ASS 70 FD bi-folding door system to impress whilst creating a stunning family home.
Milton Keynes Gallery

Milton Keynes Gallery

Schueco UK Ltd

AWS 70.HI Highly thermally insulated aluminium window systems, FWS 60 aluminium façade system and AWS 114 aluminium façade window system to transform Milton Keynes theatre.
Goethe Institute - Education Building

Goethe Institute - Education Building

Schueco UK Ltd

Using the SFC 85 Aluminium stick facade system to transform this educational building.
Pembury Circus

Pembury Circus

Schueco UK Ltd

Pembury Circus in Hackney is a vibrant new residential development consisting of 268 units, re-establishing lost pedestrian routes through the estate and making a positive contribution to the townscape. The project was nominated for the 2019 Schüco Excellence Awards in the ‘Residential Development’ category. Pembury Circus now provides a setting for a successful mixed community of all ages – offering dedicated homes for older people, a nursery, a large community centre with neighbourhood management offices, shops, a new public open space and play area.
Innovations Centre, Newcastle

Innovations Centre, Newcastle

Schueco UK Ltd

The Catalyst building provides a mix of private offices, public areas and co-working spaces. Home to the UK’s National Innovation Centre for Ageing and the National Innovation Centre for Data. The design and installation of the Schüco FWS 60 façade required complex setting out and fabrication due to the geometry associated with the façade and the feature diagrid running on the diagonal. The Catalyst became the first commercial office building in the North East to be awarded the certification of “Outstanding” by BREEAM, a rating only the top 1% of new UK non-domestic buildings.
Bexley Peep Residential Project

Bexley Peep Residential Project

Schueco UK Ltd

A transformed 1970s house in Sussex. Using a range of Bi-folding door systems from Schüco.
Berwyn Road

Berwyn Road

Schueco UK Ltd

future-proofing a semi-detached Victorian home, taking the opportunity to transform the dark, unwelcoming kitchen into a light-filled modern space with Schüco ASS 70 FD aluminium bi-folding door systems.
Barbara Hepworth Building, University of Huddersfield

Barbara Hepworth Building, University of Huddersfield

Schueco UK Ltd

The Barbara Hepworth building is home to the University of Huddersfield’s School of Art, Design and Architecture. Experimental in its design and function it was designed to inspire creativity by bringing together students and staff from different creative courses. This building features FWS 60 Aluminium Facade System, AWS 114 Aluminium Facade System, and the ADS 65 Aluminium Door system
Aynho Residential Project

Aynho Residential Project

Schueco UK Ltd

The extension and re-rendering of this beautiful house amid the tranquil and quaint scenery of Northamptonshire was a carefully considered project. Homeowners Chris and Gillian wanted to take advantage of the picturesque views throughout the year, whatever the weather. Using Schüco ASS 70 FD bi-folding door systems to stunning effect.
Joseph Priestley Building, University of Huddersfield

Joseph Priestley Building, University of Huddersfield

Schueco UK Ltd

Large laboratories, dubbed ‘super-labs’, use AV and acoustic technology to allow up to 120 students to be taught different lessons at the same time in the same space. There is also a range of flexible spaces that help bridge the gap between disciplines, allowing researchers to find better solutions by working together. The labs and research areas benefit from plenty of natural light and ventilation thanks to large expanses of glazing constructed with Schüco FWS 50 curtain walling.
Winchester University

Winchester University

Schueco UK Ltd

The origins of the University of Winchester date back to 1840 when the Winchester Diocesan Training School was set up as a Church of England foundation to train elementary school masters. Architects had been involved with the growing university campus since 2003, they were approached to work on the new facility, the St Alphege Learning & Teaching Building. The new building is located at the centre of the campus and physically connected to the existing 1970s St Edburga building via a glazed atrium. The latter building was to be refurbished internally and externally during a planned second phase of the project.
Sevenoaks School Science & Technology Block

Sevenoaks School Science & Technology Block

Schueco UK Ltd

Sevenoaks School’s Science & Technology Centre, designed by Tim Ronalds Architects, brings together a diverse set of disciplines and “puts learning, education and experimentation on display”. Daylit and naturally ventilated throughout, the £23m development has a robust interior of expressive structure, evident construction and natural materials, yet feels highly transparent, with views to the landscape and beyond.
University College London Hospital’s (UCLH)

University College London Hospital’s (UCLH)

Schueco UK Ltd

When refurbishing a building in the heart of London, innovative building solutions and construction processes are necessary. That’s why Schüco FWS 50 curtain walling and AWS 70.HI side-hung windows were specified for the renovation of University College London Hospital’s (UCLH) Ear, Nose & Throat Department.Being located in such a central and busy area, it was decided that a prefabricated façade system would be the ideal solution. The key challenge was for this system to be installed as a complete unitised panel on site while still using a standard stick system.The building façade comprises 28 prefabricated bays, each 4 m wide, constructed as hybrids of traditional hand-made bricks, precast concrete, aluminium and glass.
Dublin’s National Rehabilitation Hospital (NRH)

Dublin’s National Rehabilitation Hospital (NRH)

Schueco UK Ltd

Dublin’s National Rehabilitation Hospital (NRH) is the only facility that provides specialist, accredited in-patient and out-patient rehabilitation in the Republic of Ireland. Its re-development centred around an extension to the original 20th Century hospital that would enhance the patient's experience.  The new building includes four different façade designs, each with their own aesthetic and practical goals. Patient wards are organised around two large and two smaller courtyards which, along with the varied façade characteristics, provide orientation for patients navigating the hospital.Schüco products were specified for the façade with Alucraft as the specialist contractor and O’Connell Mahon Architects designing the re-development.This was a government contract which meant that a product or supplier could not simply be specified. Instead, the architects had to work with façade consultants to develop a performance specification.
Frederick Douglass Centre, Newcastle University

Frederick Douglass Centre, Newcastle University

Schueco UK Ltd

The curved teaching space and the auditorium block are connected by a curved segment known as ‘The Link’ which runs through each floor of the building. This linking component features Schüco FWS 50 curtain walling both in the construction of the walls and horizontally in the roof skylights to let natural light into the centre of the building. The Link also acts as an important device to separate the two geometrically opposed buildings.
Alumet HQ

Alumet HQ

Knauf Insulation Ltd

CHALLENGEAs part of a full exterior refurbishment, building envelope contractor, Alumet, required a new façade system that would transform and modernise the exterior of the Jubilee House building, which was originally installed in the early 1970s. Coupled with this was the requirement to improve thermal and energy efficiencies.SOLUTIONKnauf Insulation supplied its Rocksilk® RainScreen Slab to ensure optimal fire, thermal and acoustic performance. The key to Knauf Insulation securing the project was the ability to provide in depth technical support, including complex 3D heat flow modelling calculations which took into account the specific system brackets, which act as a significant cold bridge within rainscreen cladding systems.Knauf Insulation’s Rocksilk® RainScreen Slab was installed on the brick facade of the existing building, which once complete, significantly improved the U-value thus reducing the heat loss through the wall.The insulation layer is a fundamental component of any successful rainscreen cladding system and mineral wool insulation delivers a number of advantages for this type of application. Rocksilk® RainScreen Slab is a Rock Mineral Wool slab containing a water repellent additive, designed for use on masonry wall constructions and as the outer insulation layer in steel frame projects.Quick and easy to install, the product is simple to cut and the slabs knit together to create a snug fit, with no need to tape the joints as may be required with rigid foam boards – ensuring maximum acoustic and thermal performance."We wanted to turn our headquarters into a thermally efficient building and to really project a modern ‘green’ image. The Schueco Façade system, along with Knauf Insulation’s products, helped us to achieve this as well as dramatically reducing our carbon output.We have received some fantastic feedback from local residents saying how good the new façade looks and coupled with the improved thermal efficiencies, we are very pleased."- Alumet Director, Dean Walton

Showing 1-21 of 21

Feedback