This site uses cookies to store information on your computer. Learn more about these cookies, and how to opt out of them. Find out more

NBS Source

"schuco"

64 results found

Sort by:

Showing 1-12 of 12

Bexley Peep Residential Project

Bexley Peep Residential Project

Schueco UK Ltd

A transformed 1970s house in Sussex. Using a range of Bi-folding door systems from Schüco.
Ayr Residential Project

Ayr Residential Project

Schueco UK Ltd

Taking advantage of the beautiful sea views, using Schüco Bi-fold doors to renovate this coastal home.
Dulwich Reference Project

Dulwich Reference Project

Schueco UK Ltd

Using the Schüco ASS 70 FD bi-folding door system to impress whilst creating a stunning family home.
Berwyn Road

Berwyn Road

Schueco UK Ltd

future-proofing a semi-detached Victorian home, taking the opportunity to transform the dark, unwelcoming kitchen into a light-filled modern space with Schüco ASS 70 FD aluminium bi-folding door systems.
Office complex in the heart of Windsor

Office complex in the heart of Windsor

Schueco UK Ltd

The extension and refurbishment of these offices needed high-quality systems befitting their prestigious location adjacent to Windsor Castle and the listed Eton Central Station.The Windsor Dials complex comprises two buildings, Windsor One and Two. Building one had a double-height entrance installed and a two-storey glazed extension added to the roof. A double-height entrance was also created in building two with a single-storey extension to the roof. The glazed extensions provide the offices with views of Windsor Castle and the surrounding area.Hale Architects designed the project with Corley Woolley as the main contractor. Anglian Architectural fabricated and installed the building envelope. It features Schüco FSW 60 and FWS 50 S curtain walling, providing the contemporary aesthetic the client requested. The project also used Schüco door systems, including the ADS 65 HD and ASE 60 lift-and-slide doors.
Aynho Residential Project

Aynho Residential Project

Schueco UK Ltd

The extension and re-rendering of this beautiful house amid the tranquil and quaint scenery of Northamptonshire was a carefully considered project. Homeowners Chris and Gillian wanted to take advantage of the picturesque views throughout the year, whatever the weather. Using Schüco ASS 70 FD bi-folding door systems to stunning effect.
Frederick Douglass Centre, Newcastle University

Frederick Douglass Centre, Newcastle University

Schueco UK Ltd

The curved teaching space and the auditorium block are connected by a curved segment known as ‘The Link’ which runs through each floor of the building. This linking component features Schüco FWS 50 curtain walling both in the construction of the walls and horizontally in the roof skylights to let natural light into the centre of the building. The Link also acts as an important device to separate the two geometrically opposed buildings.
Joseph Priestley Building, University of Huddersfield

Joseph Priestley Building, University of Huddersfield

Schueco UK Ltd

Large laboratories, dubbed ‘super-labs’, use AV and acoustic technology to allow up to 120 students to be taught different lessons at the same time in the same space. There is also a range of flexible spaces that help bridge the gap between disciplines, allowing researchers to find better solutions by working together. The labs and research areas benefit from plenty of natural light and ventilation thanks to large expanses of glazing constructed with Schüco FWS 50 curtain walling.
Pembury Circus

Pembury Circus

Schueco UK Ltd

Pembury Circus in Hackney is a vibrant new residential development consisting of 268 units, re-establishing lost pedestrian routes through the estate and making a positive contribution to the townscape. The project was nominated for the 2019 Schüco Excellence Awards in the ‘Residential Development’ category. Pembury Circus now provides a setting for a successful mixed community of all ages – offering dedicated homes for older people, a nursery, a large community centre with neighbourhood management offices, shops, a new public open space and play area.
Innovations Centre, Newcastle

Innovations Centre, Newcastle

Schueco UK Ltd

The Catalyst building provides a mix of private offices, public areas and co-working spaces. Home to the UK’s National Innovation Centre for Ageing and the National Innovation Centre for Data. The design and installation of the Schüco FWS 60 façade required complex setting out and fabrication due to the geometry associated with the façade and the feature diagrid running on the diagonal. The Catalyst became the first commercial office building in the North East to be awarded the certification of “Outstanding” by BREEAM, a rating only the top 1% of new UK non-domestic buildings.
University College London Hospital’s (UCLH)

University College London Hospital’s (UCLH)

Schueco UK Ltd

When refurbishing a building in the heart of London, innovative building solutions and construction processes are necessary. That’s why Schüco FWS 50 curtain walling and AWS 70.HI side-hung windows were specified for the renovation of University College London Hospital’s (UCLH) Ear, Nose & Throat Department.Being located in such a central and busy area, it was decided that a prefabricated façade system would be the ideal solution. The key challenge was for this system to be installed as a complete unitised panel on site while still using a standard stick system.The building façade comprises 28 prefabricated bays, each 4 m wide, constructed as hybrids of traditional hand-made bricks, precast concrete, aluminium and glass.
Dublin’s National Rehabilitation Hospital (NRH)

Dublin’s National Rehabilitation Hospital (NRH)

Schueco UK Ltd

Dublin’s National Rehabilitation Hospital (NRH) is the only facility that provides specialist, accredited in-patient and out-patient rehabilitation in the Republic of Ireland. Its re-development centred around an extension to the original 20th Century hospital that would enhance the patient's experience.  The new building includes four different façade designs, each with their own aesthetic and practical goals. Patient wards are organised around two large and two smaller courtyards which, along with the varied façade characteristics, provide orientation for patients navigating the hospital.Schüco products were specified for the façade with Alucraft as the specialist contractor and O’Connell Mahon Architects designing the re-development.This was a government contract which meant that a product or supplier could not simply be specified. Instead, the architects had to work with façade consultants to develop a performance specification.

Showing 1-12 of 12

Feedback