NBS Source
List your products

louver

320 results found

Did you mean?

louvre
Sort by:

Showing 1-36 of 48

Accoya ® chosen for Blackwood Street apartments in Melbourne

Accoya

Distributed by Britton Timbers, Accoya was selected for the louvres/external screening on the North Apartments, Blackwood street in Melbourne. Accoya was chosen due to its durability, stability and FSC certification. The 40 x 40 mm were coated using Woca external tinted Primer and an additional coating of Woca external Walnut oil. The louvers were then fixed from behind onto powder coated black material frames.

An architect designed stand-alone cycle hub for new railway station

Lang+Fulton

A stand-alone cycle hub with two tier parking for 120 bicycles now provides high-quality, safe and secure bike storage at Dundee’s new railway station. The vison was for a structure that wasn’t a ‘box shaped’. The solution incorporated a rear section of Lang+Fulton’s Italia-80 louvred panels. The louvers were also introduced at the top and around the sides of the glazing allowing a good air flow.The panels were hot-dip galvanised and polyester powder coated to provide a smart, long-lasting finish in a location with close proximity to the sea.

Red beach house

Accoya

Accoya weatherboards have been realised on a private residence designed by Architecture 37 Limited, at Red Beach, Auckland, NZ. Accoya was chosen for its durability and stability benefits which are required for coastal settings. Profiled to Bevel Back profile with 158mm cover, the Accoya was band sawn face finish and painted with a colour called Bokara Grey (LRV 8). The coastal tradition of the Accoya weatherboards is observed with stone anchor points at entry and chimneys either end. A living wall softens the road facade, while louvered elements filter sun and privacy.

Breathable woven wire mesh screening at One Arlington Apartments

HAVER Architectural Woven Wire Mesh

The architects needed a breathable system to screen several mechanical louvers on the front of the building. The system needed to fit their design intent while still meeting open area requirements for the mechanical systems. To reduce visual transparency from the street but still allow for direct airflow, the architects decided to use the very versatile weave type EGLA-TWIN 4253. With its smooth flat surface on one side which reflects light homogenously and an open area of 51 %, this stainless steel mesh is very popular as a filigree textile outer skin on Façades.

The Lexicon Bracknell - Louvre Wall & Louvre Doors

Duco Ventilation & Sun Control NV

The bulk of the project, spread over seven large blocks, used DucoWall Basic to provide plant screening. One element, where higher level glazing needs privacy screening from the walkways below, DucoWall Classic W 50Z is installed inverted so that the areas gain maximum light without sacrificing privacy. Another challenge was to incorporate louvre doors into the plant screening areas without interrupting the aesthetic appearance. Here again a standard DucoDoor solution provided exactly what was required. The DucoDoor can use the full range of DucoWall blades to provide a beautiful and uniform result.

The Louvre Museaum , Paris

TOTO

The Louvre is the most visited museum in the world. Opened in 1989, the entrance area below the pyramid was originally designed to accommodate 4.5 million visitors per year. Just 25 years later, the number of visitors exceeded the 10 million mark. As a result, the museum decided to do major renovations that would have the lowest possible impact on the building architecture. Visitor numbers mean extraordinary requirements for the sanitary facilities. The Louvre chose TOTO for sanitary facilities located in the Hall Napoléon. Toilets, urinals, washbasins and hand dryers for the men's and women's washrooms.

Aquarius AQ75 Aluminium X-line Louvres

Solinear Ltd

Design, manufacture and installation of AQUARIUS XLINE-75 extruded aluminium louvre system comprising ‘Z’ blade profiles fixed back to ‘hidden’ vertical support mullions 75mm vertical pitch centres. Mullions fitted across width of louvre screen at nominal 1250mm centres back to suitable structure / steelwork. Louvres fitted to provide continuous unbroken louvre line appearance.

Medera Accoya Timber Louvres

Solinear Ltd

The 6,000m² Ellesmere Port Sports Leisure Village is a regeneration project for Cheshire West and Chester Council within the Ellesmere Port area, built on the former school site. Solinear were engaged early in the design process and worked with Wates Construction and project architect, Ellis Williams Architect, to create a stunning feature façade. Solinear won the job on product, design capability and cost.

Italia-Corten Steel Louvres contrast with Stainless Steel Mesh

Lang+Fulton

Italia-Corten louvred screening makes a striking statement at a technology park and science hub, which is being developed with an ambitious commitment to renewables. The louvre panel system has been used to contrast with stainless steel mesh, etched with an artwork of forest trees. The client specified a strong hi-tech identity with a visible natural imprint, using materials capable of expressing sustainability and modernity. The Italia-Corten, which has a high recycled content, 100% recyclability, requires no finishing treatments and is maintenance free, fulfilled the brief for a material with a low environmental impact and a strong aesthetic.

Unique Acoustic Louvres Combining Airflow and Rain Defence Displayed at Met Office

Construction Specialties (UK) Ltd

CS were approached by the Met Office HQ in Exeter to provide them with a range of standard ventilation units to be displayed at the front of the main building and IT building. After liaising with the glazing contractor to find the right model that fitted with the building’s sloped design, the RSH5700 Performance Louvre and an acoustic louvre was supplied. These products provided the building with a glazed-in, natural ventilation system. The A3105, a constant blade louvre with concealed mullions, were provided for the IT building. This product offers an excellent airflow performance.

Aquarius Aluminium Soundex Noise Control Louvres

Solinear Ltd

Solinear were specified by Leslie Jones Architects to develop a system to control noise levels from the associated plant room at INTU Uxbridge – an £85 million project, comprising 400,000 sq ft of retail space, 11 restaurants, a nine-screen Odeon cinema and 30 residential units.

North Kent Police HQ: Italia-100. Steel louvred fencing and generator compound.

Lang+Fulton

North Kent Police HQ is a four-storey landmark building of 11,500 m2. In addition to the perimeter fencing, Lang+Fulton supplied the steel louvred cladding panels and support steelwork for the generator housing. The panels were made from Italia-100 which is an extremely robust louvred material, providing 100% visual screening and a high level of security. Italia-100 was considered to perfectly complement the overall architectural design as well as providing the required functionality at a sensitive site.

Louvre Museum Expo - Duc de Luynes, France

Guardian Glass (Australia)

In museums, glass displays protect valuable artefacts from damage or distress, whilst presenting them in the best possible light. Sometimes the glass itself can act as an obstruction to the view. Unwanted glare, reflections or reduced lighting levels can obstruct visitors’ views through the glass, preventing precious works of art from being seen clearly and in their original colour and detail.

Barrisol Light® and lacquer - Louvre Museum Abu Dhabi

Barrisol

This new museum is the result of a close collaboration between Paris and Abu Dhabi, with some Artworks lent by France and a French architect, Jean Nouvel. Jean Nouvel has created a town on Saadiyat island, situated 10km from Abu Dhabi center. Barrisol has also brought its know-how: we can find in kids' area some lightening ceilings and in the VIP room, black ceilings coming from the "Reflets laqués" range of products. Architect : Jean Nouvel

The Louvre Museum, Abu Dhabi - FireMaster Horizontal and FireMaster Fire Curtains

Coopers Fire Ltd

Coopers innovative FireMaster Plus2 fire curtains was also used to create tenable zones as the product offers both integrity and radiance performance. The use of all the fire curtains allowed the open plan design of the museum to be realised by offering fire compartmentation and boundary protection. A total of 20 Simplex and Duplex FireMaster Horizontal fire curtains and 110 FireMaster and FireMaster Plus fire curtains have been installed in the museum by Coopers Fire UAE partners, Dosteen Doors.

balustrade infill panels, open mesh flooring, stair treads and louvred screening at Milton Park: new workspaces for the science & technology sector

Lang+Fulton

Terra-34 balustrade infill panels, open mesh flooring, stair treads and louvred screening have been supplied for escape stairs at Milton Park. Three new buildings have been tailored to provide high-tech laboratories and offices. There were five stairs towers in total, 10.7m and 15m high, also designed to provide access to service facilities. The Italia-80 louvres effectively screen all the service ducting and were supplied with demountable panels with D-handles for inspection points at each landing and ground level. The result was a smart solution in keeping with the high specification of the development.

Great Portland Street: Lang+Fulton have installed 45.3 linear metres of louvred panels 1100mm high with 3 access doors, galvanized and ppc RAL7038.

Lang+Fulton

78/92 Great Portland Street consists of a group of mixed period buildings which is under redevelopment by Great Portland Estates to provide 23,000 sq ft of residential flats, 11,000 sq ft of retail units and 18,000 sq ft of offices at a cost of £19million. Lang+Fulton installed 45.3 linear metres of louvred panels 1100mm high with 3 access doors, galvanized and ppc RAL7038. The louvred panels were inverted to provide maximum visual screening from ground level.

VicRoads, Sunshine VIC

Alspec

The building’s striking appearance is enhanced by custom-coloured Alspec fixed louvres, ensuring optimum environmental performance.

Trinity Beach, Cairns QLD

Alspec

Our Fixed Louvres provide a practical solution to maximise window shading without compromising light or views for those inside.

Bayview, NT

Alspec

Combining the ventilation qualities of wide glass louvre windows with the protection of Invisi-Gard security screens ensures this Darwin home stays cool and secure.

Thuringowa RSL, Townsville, QLD

Alspec

The exciting product partnership combining Alspec aluminium window framing with Breezway dual-glazed louvre systems is highlighted in this redevelopment of an RSL club in North Queensland.

Natural & smoke ventilation at Southway and Charter

Dyer Environmental Controls Ltd

Dyer and Fieger combined to install a new smoke vent louvre system in 2 high rise blocks in Eccles. This EN-Certified smoke louvre provides a more effective smoke ventilation system whilst proving a similar and safer natural ventilation solution, especially at high level. Dyer Environmental Controls worked closely with Fieger in order to develop a bespoke design. Together, Dyer and Fieger provided a practicable solution to meet the combined requirements of Approved Document B and Approved Document K.

Portavadie Marina Resort: A 2.5m high screen of Italia-100 panels was installed to provide 100% visual screening.

Lang+Fulton

Lang+Fulton were asked to supply louvred screening to provide shelter and a visual barrier for the café and outdoor pool areas at the Portavadie Marina Resort. A 2.5m high screen of Italia-100 panels was installed to provide 100% visual screening. The louvres have a free area of 29%, which helps to reduce wind loading, but, in order to cope with potential storm force conditions, the RHS posts were specially designed in accordance with BS EN 1991-1-4.

Sudbury House

Sertus

Sudbury House is a building that was identified shortly after the Grenfell tragedy as having flammable cladding and inadequate smoke ventilation. Sertus Façade Louvre Blade smoke vent windows and Sertus control panels were identified as the best fit. Fully certified to EN standards, these attractive windows open to 90 degrees in under 60 seconds when triggered, and are designed for installation into facade apertures or curtain walling. Louvres were also fitted to the head and entrance levels of the stair cores, a single leaf vent installed in the lobby. Finally, firefighter’s priority switches were installed on every level.

Met Office

Briggs Amasco Ltd

In September 2003, the Met Office moved its headquarters from Berkshire to the purpose-built £80 million structure designed, built and managed by a G4S-led consortium. When a number of louvres on the east and west elevations of the 57,000m2 headquarters began to show signs of failure, G4S appointed BriggsAmasco to supply and fit a new system that would combine airflow efficiency and rain defence.

Giovanni L. Ice Cream Parlour

Amtico International

Ice cream lovers in Germany enjoy the tasty creations from Giovanni L. at over 100 parlours, and now there’s a new one to visit in Lübeck. The new Giovanni L. ice cream parlour in Lübeck oozes a distinctive style of the highest quality thanks to the multitude of colours, patterns and shapes that create a welcoming atmosphere. Due to the versatile possibilities and the high quality standards, Amtico was the perfect choice for this project.

Power Solutions, Wijnegem - Solar Shading

Duco Ventilation & Sun Control NV

There was a requirement to cut down directly incident sunlight, the idea came up to work with DucoSun Wing in front of the façade. These large, wing-shaped louvre blades were made of a black perforated sheet that was made in special non-standard sizes for this project. This system therefore works as solar shading on the one hand as well as fulfilling an architectural function on the other, which is a defining factor in the architectural appearance of the office building.

State Aquatic Centre, SA

Rondo Building Services Pty Ltd

This massive project took two years of construction to complete, and Rondo’s technical services team were able to provide design solutions for challenging areas in the project. This included a heavy gauge 150mm Steel Stud Wall Framing System which required alignment with and concealment of the structural frame of the building, and a 6 metre high internal dividing wall that was subjected to higher internal pressures due to the louvres installed.

Amari Residences, Bondi NSW

Alspec

Located in the heart of iconic beachside suburb Bondi, the recently completed Amari Residences has maximised views, natural ventilation and safety by utilising a combination of Alspec’s KidScreen® window products, Air-Flo® frames and Breezway® Louvres. The development’s incorporation of these window solutions ensures best advantage can be taken of the location’s northerly aspects and ocean views for each of the 32 apartments across the building’s 9 levels.

Showing 1-36 of 48

Feedback