"bicycle"

55 results found

Sort by:

Showing 1-16 of 16

Velo-Safe Bicycle Lockers at QA Hospital

Velo-Safe Bicycle Lockers at QA Hospital

Cycle-Works Ltd

Velo-Safe lockers and racks were installed at the Queen Alexandra Hospital in Portsmouth.
Josta 2-tier Bicycle Rack at Hove Station

Josta 2-tier Bicycle Rack at Hove Station

Cycle-Works Ltd

The first high capacity double deck cycle racks on the Southern Railways network were installed at Hove Station in December 2010. The new 2-tier system holds 117 bike in the same footprint as the old, overcrowded sheffield stands, nearly doubling the cycle parking capacity.
Don't let noise get in the way

Don't let noise get in the way

Knauf Insulation bv

Thermal and acoustic insulation in one board for bicycle parking situated below class rooms.
Velo-Safe lockers at Liverpool Hope University

Velo-Safe lockers at Liverpool Hope University

Cycle-Works Ltd

Secure individual Velo-Safe bicycle lockers were installed at various sites on the campus.
CapaCITY Two Tier Racks

CapaCITY Two Tier Racks

Cyclepods Ltd

The CapaCITY two tier is a highly convenient gas assist two-level bicycle parking system. The lifting system ensures that a bicycle can be parked on the top level effortlessly. Galvanised steel upper arm Upper arm on casters for easy glide action. Upper arm reaches to the floor for ease of loading bike. European manufacture for quality assurance. Welded and bolted construction. Security bolts give additional security. Gas assist action: Dampers stop upper arm from falling down uncontrolled. Lifts loaded upper arm with little effort.
Easylift Premium Two Tier

Easylift Premium Two Tier

Cyclepods Ltd

The Easylift Premium is a highly convenient gas assist two-level bicycle parking system. The lifting system ensures that a bicycle can be parked on the top level effortlessly. - Easy to use: a. Light aluminium upper arm b. Upper arm on casters for easy glide action c. Upper arm reaches to the floor for ease of loading bike - European manufacture for quality assurance - Welded and bolted construction. Security bolts give additional security - Gas assist action: i. Dampers stop upper arm from falling down uncontrolled ii. Lifts loaded upper arm with little effort
Brighton & Sussex University

Brighton & Sussex University

Cyclepods Ltd

Brighton and Sussex University approached us to provide cycle parking in the brand new Northfield student accommodation campus. The limited space required an innovative solution which had to suit the conservation area, provide security for bicycles and fit the ecological ethos of the University.
Trumpington Community College

Trumpington Community College

VELUX Commercial

Trumpington Community College was designed and built with strong sustainability in mind and features 245 VELUX Modular Skylights. Sustainability drove every aspect of the college masterplan, including a transport target for 90% of students to arrive by foot, bicycle or public transport. The college wanted to create a level of transparency that would allow students and staff the benefit of light as well as a glimpse of the weather outside, while preventing glare and high contrast ratios.
Nottingham Trent University - Cycle Compounds

Nottingham Trent University - Cycle Compounds

Able Canopies Ltd

Nottingham Trent University required a secure cycle parking facility for their campus. The Witton Compound was recommended by Able Canopies, due to it's ability to completely enclose the bicycles inside the compound, for security, with the option to add locking system to provide enhanced security. Initially one compound was installed for the university, however since the first compound, the university were impressed by the product and service provided and 4 more have been ordered and installed for the university.
Marks & Spencer, Cheshire Oaks

Marks & Spencer, Cheshire Oaks

Knauf Insulation Ltd

Located near Ellesmere Port in Cheshire, this store is one of Marks & Spencer’s most sustainable stores. It was opened in Summer 2012 with over 148,000 square feet of selling space across two floors, parking for 950 cars, spaces for 100 bicycles and electric car charging points. The store was designed to be the most carbon efficient premier store with a holistic approach taken towards key sustainability factors such as water, carbon, biodiversity, the community, materials and waste to landfill.
A Stannah Goods Lift Solves Bike/Bin Storage in City Office Refurb

A Stannah Goods Lift Solves Bike/Bin Storage in City Office Refurb

Stannah Lifts

Where do bikes and bins go in slick commercial buildings in space-strapped cities? A big question answered by a Stannah Goodsmaster 1000 CD Plus goods attendant lift in the revamped Kings House office building in central London. The 1000kg through-car lift moves bicycles and a 1100 litre wheelie bin between the ground floor and the basement storage facility in this extensively reconfigured and refurbished building located on King Street.
An architect designed stand-alone cycle hub for new railway station

An architect designed stand-alone cycle hub for new railway station

Lang+Fulton

A stand-alone cycle hub with two tier parking for 120 bicycles now provides high-quality, safe and secure bike storage at Dundee’s new railway station. The vison was for a structure that wasn’t a ‘box shaped’. The solution incorporated a rear section of Lang+Fulton’s Italia-80 louvred panels. The louvers were also introduced at the top and around the sides of the glazing allowing a good air flow.The panels were hot-dip galvanised and polyester powder coated to provide a smart, long-lasting finish in a location with close proximity to the sea.
CPS Homes - Corner House, Cardiff

CPS Homes - Corner House, Cardiff

The Safety Letterbox Company

We love working with innovative and progressive developers and architects on projects that think outside the box, and Corner House, Cardiff is no exception. Developers Quin & Co Ltd have produced yet another exciting development. Situated on the corner of Woodville Road and Crwys Road is Corner House – a brand-new block of student apartments managed by agents CPS Homes. The building comes with a secure video entry system to each flat, lift access to each of the six floors, 24-hour CCTV, storage for bicycles and of course a multi colourful bank of COM 2 mailboxes.
TOKYO PIZZA, LONDON

TOKYO PIZZA, LONDON

Ted Todd Fine Wood Floors

At the start of 2020 a new Japanese fusion-inspired pizza restaurant located underground in the former Bombay Bicycle Club premises opened its doors in Little Venice, London. The brief was to create a modern and functional space with lots of atmosphere that fused together both cultures. The project wasn’t without its challenges either as the build was located in a small subterranean space. Having decided on the concept for the space, FAB Architects contacted our commercial team. One of our specification consultants who specialises in the Leisure sector, took the project requirements onboard and presented wood floor options that would deliver everything required of a floor being used in a commercial environment. and meet the design and style elements FAB were looking for. This bold interior uses the dark Woodworks by Ted Todd herringbone floor to seamlessly bring different areas of the restaurant together and wooden slats and shou sugi ban textured walls deliver a raw but welcoming environment.
Queens Park Community School, London

Queens Park Community School, London

Fabric Architecture Solutions Ltd

Tensile Canopy:Queens Park Community School is a large mixed academy with over 1200 students. The school is committed to high standards and invests heavily in maintaining good levels of teaching, learning and the school environment. Amongst the latest rounds f improvements to the school grounds, tensile structures were installed by Fabric Architecture to provide additional shelter and outside learning space for pupils. The form of the canopy is an adaptation of FabArc's Signature Structure 'Halo' design, linking 4 canopies together to create a 12m x 12m structure, with just 1 integral column, providing around 140m2 of shade and shelter. The structure's steel work is powder-coated in bright red, the school's brand colour, to tie in with other steel on site including the framework of some newly installed bicycle racks. A complimentary cream PVC fabric was chosen for it's durability and long life-expectancy.
Cemast College

Cemast College

Marshalls plc

Opened in September 2014, Solent Enterprise Zone is home to Fareham College’s Centre of Excellence for Engineering, Manufacturing and Advanced Skills Technology (CEMAST) providing training opportunities for 900 students. It also includes the new Fareham innovation centre providing small workshops and office space for start-up and micro businesses on easy-in, easy-out terms.Around this innovative new build, creative use of hard landscaping was required to enhance the site, to develop and identify areas within the perimeter for pedestrian use, to contribute to safety underfoot on flights of steps and around the bicycle shelter areas as well as providing sustainable urban drainage solutions (SuDS) for the approach to the site and within the car park.In the showpiece location at the approach to the college and inside the grounds around the planted beds and seating areas, Pallas and La Linia block paving have been installed. These elegant, high performance combined concrete block and paving ranges use high quality exposed aggregates across Client: Fareham College Contractor: Woodman Civil Engineering & Leadbitter Construction Products Used: Pallas & La Linia Block Paving, Priora Permeable Block Paving, Tegula Block Paving, Keyblok Block Paving, Saxon Paving and Conservation Kerb a broad range of integrated plan sizes to create striking visual effects. La Linia is a subtly textured paving range ideal for pedestrian areas in contemporary civic and retail schemes which is also suitable for occasional vehicular overrun. Pallas successfully combines vivid colour with a highly polished texture designed to accent contemporary architecture and enhance landscapes with a modern feel. Also on the approach to the college and around the bicycle shelters, Marshalls Saxon Textured Flag Paving has been specified. Saxon is blended with a hard Yorkstone aggregate to deliver a unique surface finish, whilst the consistency of the textured surface ensures superb durability and non-slip properties. This paving has also been installed on flights of steps within the development, incorporating tactile flags at the top and the base of the steps together with visibility strips for safety and performance. In areas around the car park, Marshalls Priora has been selected. Priora is Marshalls’ original Concrete Block Permeable Paving (CBPP) system, combining the ever popular aesthetics of Keyblok block paving with a sourcecontrol sustainable urban drainage system (SuDS). Priora brings together excellent aesthetics and flood risk mitigation, removing surface water without the need for additional linear drainage systems.Hard landscaping at Fareham College has successfully enhanced the areas surrounding the buildings as well as contributing towards improving aesthetics within the college grounds and promoting pedestrian safety. Use of Priora within the car parking areas has ensured compliance with local building regulations in terms of the installation of naturally permeable surfaces.

Showing 1-16 of 16

Feedback