NBS Source

Plant Trellis – Green Park Station

by Lang+Fulton

Green Park Station provides access to the Jubilee, Piccadilly and Victoria Lines. The £60 million refurbishment to achieve step-free access included a copper canopy, a Portland stone entrance and a ramp from the ticket hall into the Park featuring green wall screening. Lang+Fulton designed and supplied 300sqm of panels to clad the raked inner facade of both retaining walls and the tapered wall-heads, which would support the green wall planting. The panels were made to custom sizes from Terra-34 grating and fixed with varying lengths of bracket to accommodate the stepped areas in the walls.

Products featured in this case study

View all products (43)
Micro

Micro

More case studies from Lang+Fulton

View all case studies(24)
Edinburgh Sculpture Workshop: Terra-34 grating panels as a wall cladding screen.  The ESW provides studios, work space and professional development opportunities to sculptors.

Edinburgh Sculpture Workshop: Terra-34 grating panels as a wall cladding screen. The ESW provides studios, work space and professional development opportunities to sculptors.

North Kent Police HQ: Italia-100. Steel louvred fencing and generator compound.

North Kent Police HQ: Italia-100. Steel louvred fencing and generator compound.

The Crystal London: Barrot Barrot grating for the mezzanine exhibition space. Each panel was a unique angular shape to add visual interest to the flooring.

The Crystal London: Barrot Barrot grating for the mezzanine exhibition space. Each panel was a unique angular shape to add visual interest to the flooring.

The SSE Hydro: decorative wall cladding for the stage entrance constructed from Stereo-kinetic system.

The SSE Hydro: decorative wall cladding for the stage entrance constructed from Stereo-kinetic system.