NBS Source

Ikea Coventry: ventilation screens to the ground floor parking which extended to form a barrier to the first level.

by Lang+Fulton

The new store at Coventry was built using environmentally sustainable building materials. As the first city centre store, it also provides contained parking for 800 cars. Lang+Fulton supplied ventilation screens to the ground floor parking which extended to form a barrier to the first level. Terra-34 grating was chosen with a 34x100mm aperture to comply with anti-climb guidelines. Panels were custom-sized to continue the aesthetic of the surrounding cladding material and mounted to conform with the horizontal and vertical joints. Over 200m² of screening was supplied in a hot-dip galvanized finish incorporating two emergency exits.

Products featured in this case study

View all products (43)
Terra-34

Terra-34

More case studies from Lang+Fulton

View all case studies(24)
Edinburgh Sculpture Workshop: Terra-34 grating panels as a wall cladding screen.  The ESW provides studios, work space and professional development opportunities to sculptors.

Edinburgh Sculpture Workshop: Terra-34 grating panels as a wall cladding screen. The ESW provides studios, work space and professional development opportunities to sculptors.

North Kent Police HQ: Italia-100. Steel louvred fencing and generator compound.

North Kent Police HQ: Italia-100. Steel louvred fencing and generator compound.

The Crystal London: Barrot Barrot grating for the mezzanine exhibition space. Each panel was a unique angular shape to add visual interest to the flooring.

The Crystal London: Barrot Barrot grating for the mezzanine exhibition space. Each panel was a unique angular shape to add visual interest to the flooring.

The SSE Hydro: decorative wall cladding for the stage entrance constructed from Stereo-kinetic system.

The SSE Hydro: decorative wall cladding for the stage entrance constructed from Stereo-kinetic system.