Bow River Village, London

by Leviat

This mixed use development on the southern fringes of the Olympic Park utilised the Nexus® system to achieve flawless brick-faced soffits to the hundreds of door and window heads. Nexus is a two-part brick soffit system that combine a high integrity stainless steel brickwork support system with custom-designed prefabricated brick faced soffit units. Being 70% lighter than traditional cast concrete solutions, the Nexus soffit system is simply lifted and bolted into position by hand and, as the brick slip facing is manufactured from the same batch as the main brickwork, presents a perfect colour and texture match for flawless transitions.

No featured products in this case study

Contact Leviat by clicking the button below to find out which products were used in this case study.

More case studies from Leviat

View all case studies(6)
TeploTie used in First Zero-Carbon Retrofit

TeploTie used in First Zero-Carbon Retrofit

Saw Swee Hock Student Centre, London School of Economics, UK

Saw Swee Hock Student Centre, London School of Economics, UK

Switch House, Tate Modern Extension, London

Switch House, Tate Modern Extension, London

Queensferry Crossing, Forth Estuary, Scotland

Queensferry Crossing, Forth Estuary, Scotland