NBS Source

SSE Hydro Arena

by EFFISUS

The Hydro Arena was designed in a way to maximize energy efficiency. The building combines natural ventilation with mechanical ventilation – fresh air enters the building above the entrances, and is ventilated to a higher level. Externally, the Hydro Arena is covered with light translucent panels that emit the effects produced in its interior. All of the building can be lightened, being reflected on the sea, just like a lighthouse.

Products featured in this case study

View all products (9)
Effisus Ecofacade System

Effisus Ecofacade System

More case studies from EFFISUS

View all case studies(46)
Southbank Place

Southbank Place

Redmond Building (University of Liverpool)

Redmond Building (University of Liverpool)

Birmingham New Street Station

Birmingham New Street Station

Royal Wharf

Royal Wharf