This site uses cookies to store information on your computer. Learn more about these cookies, and how to opt out of them. Find out more

NBS Source

Old becomes new...

OVERVIEW

When Hoskins Architects were commissioned to design new headquarters for the National Theatre of Scotland in Glasgow, an ingenious bit of reusing, repurposing and recycling took place. The new office space and social areas were fitted with a previously used Junckers sports floor, complete with the old line marking paint.

 

Named Rockvilla, the new facility brings together departments previously spread across several sites - rehearsal rooms, a learning and community suite, wardrobe department, production workshop, technical store as well as office space and social areas. The building, housed in a redevelopment of a disused warehouse, retains an industrial aesthetic in a nod to the history of the site.

 

The interior features a limited use of materials, of which the reclaimed Beech sports flooring becomes a focal point. For this project, Junckers SylvaSport Beech salvaged was installed. The worn look of the reused floor with its randomly placed line markings in various colours worked perfectly with the rest of the interior and the client decided to leave it as it was.

 

As it’s made in solid hardwood, an old Junckers sports floor can also be sanded and refinished up to ten times without losing its good looks and performance.

 

Reclaimed Junckers sports floors are not for sale through Junckers but can be sourced through our network of specialist Approved Contractors. Please contact us for further information.

 

Photography: Gillian Hayes, Dapple Photography

No featured products in this case study

Contact Junckers Ltd by clicking the button below to find out which products were used in this case study.

More case studies from Junckers Ltd

View all case studies (20)
Junckers dark grey floor for The Paul Hamlyn Hall at The Royal Opera House

Junckers dark grey floor for The Paul Hamlyn Hall at The Royal Opera House

Dramatic, dark floors at St Cecilia's Hall, University of Edinburgh

Dramatic, dark floors at St Cecilia's Hall, University of Edinburgh

Textured oak flooring for Maritime Museum by BIG

Textured oak flooring for Maritime Museum by BIG

Junckers creates bespoke parquet to replicate original National Gallery floor

Junckers creates bespoke parquet to replicate original National Gallery floor