NBS Source
I'm a manufacturer

Bespoke Walk On Rooflights Brighten Up Basement Conversion

OVERVIEW

A large bespoke walk on rooflight from Glazing Vision, split into 20 sections, has enabled plenty of natural daylight into this newly built basement conversion, whilst maintaining their outdoor space.


With a mantra of ‘don’t move, improve’ being ever present within the world of today, it is important for homeowners to understand how they can best improve their own home and add value to not only their property but also to their style of living.


So, when this homeowner spoke to Goedehuizen Architects, they were keen to understand what could be done to create more space in their home and, in particular, how they could create a new lounge area for entertaining friends. With a lack of space above ground and without removing any garden space, it was decided the best option would be to create a basement extension.


One of the common problems when creating a basement extension, is you may not be able to get enough light in and the new room may end up gloomy or always dependent on artificial light. Therefore, to avoid this becoming a problem, Goedehuizen Architects sought out a rooflight option which would enable ample light to enter the basement whilst not impacting on any of the outdoor space.


Impressed with his discussions with Glazing Vision Europe, it was decided that the initial concept designed by Maikel Snels, architect at Goedehuizen Architects, could be achieved and would include 3 bespoke double glaze diamond shaped walk on Flushglaze rooflights and a large multi-part walk on rooflight, in a U shape and split into 20 sections.


Glazing Vision Walk-on rooflights using Flushglaze technology are designed to be installed flush with external flooring – perfect for flat roof terraces. The multipart construction also allowed the construction beams to become camouflaged within the design.


Due to its frameless design the U shaped walk on Flushglaze flat rooflight, measuring 1200mm (span) x 11700mm x 15500mm x 11700mm, was not only able to provide the required natural daylight into the basement, but also created an aesthetically pleasing design that fitted into the garden well and maximised the usable space by enabling the clients to walk on the product.


This additional natural daylight has helped to bring new life into the property and showcase a remarkable extension project, which has provided the homeowners with the perfect lounge area for entertaining.


“The finished result is really great, we get a lot of positive response on the rooflights. Because of the rooflight the basement is a very light space.” Maikel Snels, Goedehuizen Architects.

No featured products in this case study

Contact Glazing Vision Ltd by clicking the button below to find out which products were used in this case study.

More case studies from Glazing Vision Ltd

View all case studies (19)
Multipart Flushglaze And Three Wall Box Rooflights Provide Unrestricted Access To Terrace In Remodelled London Office

Multipart Flushglaze And Three Wall Box Rooflights Provide Unrestricted Access To Terrace In Remodelled London Office

Bespoke Pyramid Rooflights Provide Luxury Apartment Building With Natural Daylight

Bespoke Pyramid Rooflights Provide Luxury Apartment Building With Natural Daylight

Multipart Flushglaze Rooflight Creates Glass Roof In Homeowners Strive For Added Daylight

Multipart Flushglaze Rooflight Creates Glass Roof In Homeowners Strive For Added Daylight

Glazing Vision Box Rooflights Feature In Stunning Homes In California

Glazing Vision Box Rooflights Feature In Stunning Homes In California