This site uses cookies to store information on your computer. Learn more about these cookies, and how to opt out of them. Find out more

NBS Source

A greener living experience for Paspoel Anders

OVERVIEW

Paspoel, a Belgian hamlet, has experienced huge population growth since 1950. Over the past few decades, social housing company, Woonzo, built a number of residential blocks, called Paspoel Anders, which had since become obsolete, so were demolished and replaced with new, modern buildings, featuring brown/black nuanced ‘Flemming’ bricks from Vandersanden. With a clear preference for a textured facing brick with a timeless character, a brick height of 5cm was selected to allow flexibility for interplay, with bricks protruding by a few centimetres on some facades relative to other surfaces. A thin-bed mortar gives the brick a sleeker look

Products featured in this case study

View all products (51)
Flemming WS - Clay Facing Brick

Flemming WS - Clay Facing Brick

More case studies from Vandersanden Brick

View all case studies (27)
Felce and Guy specifies bricks from Vandersanden for The Spa at South Lodge

Felce and Guy specifies bricks from Vandersanden for The Spa at South Lodge

Greenbuilt Homes specifies Vandersanden Bricks for contemporary Derby properties

Greenbuilt Homes specifies Vandersanden Bricks for contemporary Derby properties

WilkinsonEyre makes Vandersanden the educated choice for Queen Mary University

WilkinsonEyre makes Vandersanden the educated choice for Queen Mary University

Turning traditional brickwork on its head to deliver a stunning, award-winning luxury home

Turning traditional brickwork on its head to deliver a stunning, award-winning luxury home

More case studies from Clay bricks

View all case studies (11)
Kingston University - The Town House

Kingston University - The Town House

Pears Building, Institute of Immunity and Transplantation

Pears Building, Institute of Immunity and Transplantation

The Confetti Building // A brief case study

The Confetti Building // A brief case study

Hawley Wharf

Hawley Wharf