ABC Melbourne Office, VIC

by Capral Aluminium

The ABC project in Melbourne’s Southbank precinct represents a bold union of the national broadcaster’s multiple aims and responsibilities. With its bold style, internal and external openness and highly innovative use of technology, the ABC’s Victorian headquarters embodies socially responsible design. The central design theme of transparency is perfectly suited to the Capral curtain wall, window and door systems throughout. The building, which designer Cox Architecture characterise as fostering a ‘dynamic, integrated and visually transparent environment which promotes interaction across program teams’, also invites ‘greater public interest and participation’.

Products featured in this case study

View all products (0)
CW175 Curtain wall

CW175 Curtain wall

CW116 Curtain wall

CW116 Curtain wall