This site uses cookies to store information on your computer. Learn more about these cookies, and how to opt out of them. Find out more

NBS Source

"wardrobe"

27 results found

Sort by:

Showing 1-8 of 8

Park Regis, Birmingham

Park Regis, Birmingham

EGGER (UK) Ltd

Park Regis, Birmingham, offers luxurious guestrooms in EGGER H3326 ST28 Grey Beige Gladstone Oak, part of our market leading Feelwood collection.Featuring synchronised pore surface technology and a strikingly deep texture, the decor is convincingly close to the look and feel of authentic oak. The finish has been used in versatile and cost effective Eurodekor MFC for wardrobes, headboards, desks, drawers and bathroom units. Matching ABS edging completes the look.
Private Duplex Penthouse, Central London

Private Duplex Penthouse, Central London

Ironmongery Innovations Limited

When working with the client, architect and sub-contractor on a project where discretion is required, it’s difficult for us to promote the project, especially when we have made bespoke handles, specifically designed for the whole project.This project was over two years work culminating at a difficult time, where restrictions on visiting construction sites was in place.We worked closely with our manufacturing partner to provide bespoke handles, not only for the main swing doors, but also for the wardrobes and inter-connecting doorset.All the products were in a Dark Bronze, consisting of a lever handle on square flush rose, a flush pull for the wardrobes and a solid brass pull for the inter-connecting door.Attention to detail is always paramount on all our projects, with a high polish on the internal doors the finish on the face of the lever handle had to be a perfect sheen, to stand out against the dark door finish. To get this element right you need access to only the best finishers and manufacturers.We pride ourselves in the relationships we have built up over the years, these supply partners always meet the level of detail to which these projects demand, this is why we are asked back again and again to supply the ironmongery by our clients.
Anchor Line Aparthotel, Glasgow.

Anchor Line Aparthotel, Glasgow.

EGGER (UK) Ltd

The Anchor Line Aparthotel, formerly home to the Anchor Line Shipping Company, features EGGER Feelwood materials throughout.A full refurbishment of the upper floors of this Art Deco building has created a luxurious aparthotel. A smoky timber finish was required, and EGGER’s woodgrain decor H3406 ST38 Anthracite Mountain Larch, from the popular Feelwood range, met this brief perfectly.The decor was used to create kitchen doors and end panels, wardrobes, bookcases, and television units. The synchronised deep texture provides a striking surface that is as close as you can get to real wood.Designed by ICA and fabricated by Workspace, the chosen finish has helped to create a relaxing and contemporary interior.Lesley Annison of ICA said, “We frequently specify EGGER products throughout our hotel industry projects as there is always great availability and an extensive variety of products and finishes. We were able to select an EGGER decor for this project that provided our client with the exact look and finish they required.”
Fresh Student Living, Aberdeen

Fresh Student Living, Aberdeen

EGGER (UK) Ltd

The nautical heritage of Aberdeen was the inspiration for Fresh Property Group's student accommodation development Caledon Court, designed using EGGER finishes throughout.U599 ST9 Indigo Blue, H3170 ST12 Natural Kendal Oak and U732 ST9 Dust Grey have been used in study bedrooms, studio apartments and shared living spaces. The neutral colour pallete brings the maritime world in and provides a calm, comfortable environment.Caledon Court is a 199 bed site next to Robert Gordon University, Aberdeen.Designed by HLM Architects and fabricated by Welcome Furniture, students will find their desks, wardrobes, shelving, headboards, drawers, kitchen doors and worktops all feature EGGER laminates.Mhairi-Claire Wilkes of HLM Architects said, “The large variety of contemporary decors by EGGER enhanced our ability to design an exciting and unique space, all within a reasonable budget. The wide range of uses of the product allowed us to create a synergy between spaces and we were able to create a consistent aesthetic throughout.”
The Ro Hotel, Bowness-on-Windermere

The Ro Hotel, Bowness-on-Windermere

EGGER (UK) Ltd

Luxury hotel The Ro, Windermere, has 87 tranquil guestrooms with case goods fabricated in EGGER H3403 ST38 White Mountain Larch, from our Feelwood range. The decor creates a finish in the rooms almost indistinguishable from solid timber, giving a high-end appearance.The Feelwood decor has been used in mixed matching materials 18mm MFC, 38mm MFC, and matching edging.APM Design's Project Director Dean McCluskey spoke to EGGER about the design scheme:"The Ro interiors throughout have been designed to reflect the tranquility of their natural park setting. White Mountain Larch was the perfect choice to create a contemporary yet soft look in the bedrooms, where guests can feel at ease."Explaining why EGGER materials were chosen, Dean told us: "The materials are excellent quality as expected from EGGER. APM have worked with EGGER for years. Their team are extremely passionate and knowledgeable about their product range, which acts as a great sounding board for ensuring material suitability."H3403 ST38 White Mountain Larch in mixed matching materials was used for wardrobes, desks, headboards, bedside tables and complementing picture and mirror frames.
Old becomes new...

Old becomes new...

Junckers Ltd

When Hoskins Architects were commissioned to design new headquarters for the National Theatre of Scotland in Glasgow, an ingenious bit of reusing, repurposing and recycling took place. The new office space and social areas were fitted with a previously used Junckers sports floor, complete with the old line marking paint. Named Rockvilla, the new facility brings together departments previously spread across several sites - rehearsal rooms, a learning and community suite, wardrobe department, production workshop, technical store as well as office space and social areas. The building, housed in a redevelopment of a disused warehouse, retains an industrial aesthetic in a nod to the history of the site. The interior features a limited use of materials, of which the reclaimed Beech sports flooring becomes a focal point. For this project, Junckers SylvaSport Beech salvaged was installed. The worn look of the reused floor with its randomly placed line markings in various colours worked perfectly with the rest of the interior and the client decided to leave it as it was. As it’s made in solid hardwood, an old Junckers sports floor can also be sanded and refinished up to ten times without losing its good looks and performance. Reclaimed Junckers sports floors are not for sale through Junckers but can be sourced through our network of specialist Approved Contractors. Please contact us for further information. Photography: Gillian Hayes, Dapple Photography
King's Cross Gasholders Triplets, London

King's Cross Gasholders Triplets, London

The Safety Letterbox Company

THE PROJECTWe start 2018 with a case study that is truly the epitome of ingenuity and design! What a privilege to be involved in Gas Holders.King’s Cross is inextricably linked to London’s industrial past. The telescopic gasholder was invented in 1824 and provided the storage needed to meet the demand of an ever-expanding city.The interlocking gasholder triplets were built and revised between 1860 and 1880 and now, some 150 years later, they are once again responding innovatively to The Capital’s ever increasing population. Architects Wilkinson Eyre have produced a truly stunning and extraordinary development.Luxury apartments designed by Jonathan Tuckey Design have designed internal beauty that benefit from a Regent’s canal waterside location, breath-taking communal roof gardens, and an array of amenities elegantly furnished and dressed by London interior designers No12 Studio. Amenities include spa and gym, residents lounge and a sophisticated entertainment suite including private dining and catering kitchen, a 14 person screening room, with an adjacent elegant games room, for use before or after the show.The Gasholders lobby displays extraordinary attention to detail in its integration of the building’s industrial heritage with contemporary design and style. A 24-hour concierge team operates from a bespoke desk made in natural stone, while polished concrete floors with brass inlay, a sweeping spiral staircase and feature light sculpture introduce guests to the drama of the interior. It also houses the bespoke brass mailboxes painstakingly developed and created by our Innovation team.THE PRODUCTBack in 2014, we were approached by Wilkinson Eyre Architects to create a curved bank of mailboxes with particular emphasis on the hinge and finish, the overall requirement for a suitably stunning yet functional solution.Houston Cox Central were awarded The Triplets contract to design, manufacture and install all specialist joinery, which included the solid brass bespoke mailboxes that formed an integral part of the reception area. The joinery design presented its challenges, working within a cylindrical building with zero design tolerance. All the joinery interfaced (between panels, doorsets, wardrobe and vanity units) with each other to form an integral part of each living space. As on previous projects, we worked closely with Houston Cox Central over many months to ensure the clients brief was met. The bespoke designed mailboxes aligned with full height panels following the curved atrium wall within the ground floor reception area. The unique design of the brass mailbox doors with robust solid continuous brass hinges are very fitting for this iconic building. Houston Cox Central are delighted with the end result, having completed the installation late 2017.
Contemporary Rooflights Create Low Energy, Sustainable ‘Forever Home’ For Retired Couple

Contemporary Rooflights Create Low Energy, Sustainable ‘Forever Home’ For Retired Couple

Glazing Vision Ltd

The recently built front extension creates a new threshold for the church, encompassing a large multipart Flushglaze fixed rooflight from Glazing Vision. The rooflight works to fill the entrance lobby with natural daylight and helps to create a lofty, open space with character.Utilising frameless rooflights to accentuate this highly contemporary home, CDC Studio have adopted the perfect balance of imagination and persistence. Designed as a ‘forever home’ for their retired clients, this house is accessible, highly contemporary, low energy, sustainable and secure.Having approached CDC Studio, to create a home which was not too big for two, but big enough to accommodate village parties and wider family coming to stay.CDC Studio replicated the thatched barn and knitted into the local community, encapsulation the character of the village through local crafts and materials of flint, red brick, timber shutters and estate fencing complimenting this with the use of zinc to echo the agricultural aesthetic of the original land use.Adopting a thoroughly modern approach, the kitchen, dining and living spaces are open plan to allow for social gatherings and to provide a smooth flow throughout the home. With three Glazing Vision secure by design flat rooflights along the roofline, natural daylight is allowed to fill the property and create an open space for the homeowners to enjoy.The kitchen sits under a column-free, steel rod hung mezzanine with acoustic damping which was rigorously engineered to avoid the reverberating noise. This creates a sense of enclosure to the kitchen whilst allowing CDC to achieve the fully flexible family / party space requested beyond.Two Glazing Vision electric Visionvents have been included to deliver a continual air flow running through the property and providing a constant temperature and source of natural daylight into the entertainment area of the home.To compliment the contemporary style of this house, a Glazing Vision Sliding over Roof rooflight has been installed, whereby the entire section of glazing retracts out onto the roof space, leaving open, unimpeded views of the sky above. When closed, the amount of glass is maximised to maintain an almost frameless appearance.“CDC Studio have been specifying Glazing Vision for a number of years and our clients have always been very pleased with the results. A combination of standard products and the option to deliver a bespoke solution means that Glazing Vision cater for all types of projects and affordability whilst products are well made and come with the addition of guarantees.” Delphine Dryer, Associate Director CDC Studio.The character of the thatched barn is emphasized by embracing its full height to the ridge, offering modest but usable guest rooms wrapped in painted timber boarding. These were identified for immediate family use, the height helping to overcome their narrow nature on plan, integrated wardrobes, back panels and pegs for hanging make them hard working spaces. A separate master suite spreads into the new volumes providing dressing, bathroom and a private patio area which offers the clients a place for quiet retreat when guests are staying.The house boasts its own private ‘Gin and Tonic’ balcony. The mezzanine space creates a private second sitting area with a concealed timber stair nestled between concrete sheer walls to provide access. It is quiet yet connected to the main space, and commands views to the west with a fully opening sliding over roof rooflight to let the outdoors in. A separate guest suite and shower room afford privacy to occupants and visitors alike.The extended roofline and orientation provide solar shading to the solar controlled west facing glazing with the careful positioning of rooflights to prevent overheating in the height of summer, plus water runoff is directed to a salvaged historical water trough which the clients will use to water the garden. The linear design is extended into the immediate landscape with water rills extending out like fingers into the wider area which over time the clients will begin to accentuate with their planting.This project showed the right combination of imagination and persistence, creating a home which not only fits in with the local village heritage but also manages to stand out and create a ‘wow factor’ for those which bask in its glory.“We have recently been impressed with their ability to comply with the secure by design requirements which not all companies seem aware of. We have used the fixed and venting rooflights on our Stacked house and Y house and a massive bespoke sliding rooflight on our Parkhouse which the clients adore.” Delphine Dryer, Associate Director CDC Studio.

Showing 1-8 of 8

Feedback