NBS Source
List your products

table

441 results found

Sort by:

Showing 73-92 of 92

Walkie Talkie Building

Sika Sarnafil

At a dizzying 160m (525ft) tall, London’s distinctive Walkie Talkie building required an exceptional roofing solution. Designed by architect Rafael Viñoly and costing over £200 million, 20 Fenchurch Street is a 34-storey commercial skyscraper in London, known as the ‘Walkie Talkie’ building due to its top-heavy form. It is designed to have a BREEAM excellence rating. Sarnafil G410-12EL single ply provided the perfect solution to this design criteria, thanks to its excellent flexibility and weldabilty, while offering outstanding resistance to weathering, including permanent UV irradiation.

Preston Market

Hardscape Products Ltd

In February 2018 Preston’s much anticipated multi-million-pound market hall opened its doors to customers for the first time. The new facilities are housed underneath the restored Victorian Canopy, which dates to 1875, with huge glass walls creating an open atmosphere with plenty of routes in from the streets surrounding the central location. Outside the hall is the refurbished outdoor market space and Box Market shipping containers that are tall enough to walk inside. These containers are used by traders on the former Fish Market as a base from which to sell their goods.

Viking House, Lincoln using Ibstock's Mechslip - mechanically fixed cladding system

Ibstock Brick Ltd

Durability, safety and aesthetics needed to work together for the Viking House project. With the refurbishment nestled among conventionally built brick buildings there was a need for a contemporary look that mirrored the local vernacular. Viking House, a managed student accommodation at the University of Lincoln made up of three five-storey buildings and standing 20m tall, was designed to reflect the university’s continuing progress. Mechslip was chosen along with Ibstock’s Leicester Red facing bricks, due to its A1 rated non-combustible to EN13501-1 standards making it the ideal choice for a modern high-rise structure.

Marina Towers, Israel

Guthrie Douglas

This pair of 52.7m tall, mixed-use towers stand proud over Herzliya Marina. The shading requirement was originally specified as an awning but the design team soon concluded that the exposed location required something stronger which was when Guthrie Douglas became involved. Our engineering team worked with the design team to integrate a supporting structure within which to fix our TESS™ 440 cabled-guided tension system. Slim wire guides and a weather resistant headbox made it easy to design the systems into the façade so that they are near invisible when retracted.

The Wild Place Project

HAG Ltd. - The Door Specialists

As part of their expansion, The Wild Place Project (Bristol Zoo Network) enlisted our help in the construction of their new Giraffe Enclosure. The £1m purpose-built giraffe home was constructed over 1.8 acres and needed bespoke doors to suit the needs of the giraffes. HAG designed special doors in-house; the doors needed to be sliding to allow easy access for the zoo keepers, insulated and, obviously, rather tall to accommodate the giraffes comfortably! The giraffe enclosure has been a huge success with the public and HAG truly enjoyed being part of such a unique project.

Double Leaf Roof Hatch - National Oilwell Varco

Surespan Ltd

Staff at National Oilwell Varco were unable to build tall manifold assemblies due to the restricted height of their factory. The only solution was for Surespan to open up the roof on a temporary basis. Surespan manufactured a 4000 x 4300mm double leaf roof hatch which enabled an external crane to lift the manifold units in through the roof. The electrically operated hatch opens in an automated sequence, controlled by a small PLC and activated by the turn of a key. It was specially designed to open and stay open utilising strut locking to withstand agreed wind conditions.

Knightsbridge Penthouse

Bulthaup Mayfair

This bulthaup b3 kitchen in a chic, Knightsbridge penthouse incorporates a smart dining space for entertaining. Matt lacquer in Kaolin was chosen for the island and tall furniture to allow for a light fresh aesthetic. Pocket doors conceal all of the functional storage and appliances so they are out of sight but handy when needed. The rough-sawn, oak furniture on the rear wall is suspended from the b3 framework so that it 'floats' above the floor - our designer worked closely with Lab Architects on detailing the porcelain feature wall cladding around the structure. Photography by Alex James Photography

Royal Star & Garter, Richmond Hill

CCL Wetrooms

London Square's development of luxury apartments in a stunning Grade II listed building in Richmond Hill required wetroom drainage and waterproofing solutions for 98 bespoke wetrooms, suitable for installation onto the timber floors. A Modular Wet-Floor system was specified into each apartment and the drainage was connected to the tail of a waste pipe installed by a third party. Each bathroom had an 18mm ply sub floor installed RIW Tilesafe and FWM were used to fully tank the wetrooms . Contemporary Stone-Infill Grills in a variety of lengths gave the wetrooms a stunning finishing touch.

Selfridges

TRC Restoration

With its legendary address and bold ionic columns, the Grade II-listed Selfridges building on Oxford Street has been a British institution since its doors first opened in 1909. Designed by American architect Daniel Burnham, its traditional external styling hides a more modern steel structure. When a new restaurant was planned, some of the building’s famous bronze-framed windows – some as tall as 8m - needed to be restored and adapted. With our specialist expertise, construction managers Sir Robert McAlpine commissioned TRC to undertake the 6-week contract.

Heat Mat ramp heating system installed at the Waste Recycling Group's Greatmoor Energy from Waste Facility, Buckinghamshire

Heat Mat Ltd

The facility will convert 300,000 tonnes of household waste to electricity and hot-water. The structure incorporates a ramp for vehicles to access the incinerator entrance. Contractor Sir Robert McAlpine approached Heat Mat to supply and oversee installation of a ramp heating system for the entrance, allowing year-round access. Specialist constant-Wattage cables with 10m cold tail connections were installed beneath a 210mm concrete and rebar slab. Dual-zone thermostats will control them, and external sensors will monitor conditions for maximum efficiency. Heat Mat will return to the site, due for completion in late 2015, for final commissioning.

Premier Inn, Birmingham

Geberit Sales Ltd

Geberit’s Sovent fitting, used for the first time on an English building. A revolutionary system, the Geberit Sovent negates the need for two stack drainage, streamlining systems for tall-buildings of this nature. In addition to Sovent, Geberit Silent-db20, a waste water pipe with built in sound insulation, was installed to ensure peace and quiet for the hotel’s guests, Geberit Mapress press-fit pipe system provides general plumbing and Geberit HDPE; a long-lasting pipe with low environmental impact; delivers above-ground drainage. Plumbing systems were specified and installed by Sharpe Mechanical Services.

Guardian Glass will Clad Jeddah Tower, Soon-to-Be Tallest Building in the World

Guardian Glass UK Ltd

Developers of Jeddah Tower – what will be the world’s tallest building – selected Guardian Glass to supply the façade glass for the project’s over one-kilometer-high landscape. Jeddah Tower is an unprecedented project that dares to go beyond the one-kilometer threshold. The over $1.2 billion super-tall building structure will cover an area of 5.3 million square meters and include 439 apartments, 200 hotel rooms, 59 elevators and 2,205 parking spaces. It is set to break world records for tallest building, highest occupied floor, highest architectural top, highest tip and highest sky terrace.

Galicia Nueva Castle, Slovakia

Guthrie Douglas

A key feature of this renovated castle is its magnificent glazed dome atrium, which lets daylight flow throughout the building. The dome covers a 500m² area and is 15m tall. Guthrie Douglas were approached to solve the problem of integrating shading systems to protect the atrium from heat and glare, to ensure the space could be used year round. More importantly, the solution needed to be sympathetic to the historic building’s elegant restoration. Our TESS 512 was the natural solution since it can cover up to 100m² with a single mechanism, leaving just slim support cables behind when retracted.

Hudson’s Bay

Boon Edam Australia Pty Ltd

Two high-end department stores Rokin 21 and Rokin 49 are rented by the Canadian Hudson's Bay Company (HBC), making this their Dutch headquarters. Both buildings have a new façade, which has been designed to blend in with their historic location. Authenticity is achieved with 3D curved aluminum façades and curtain walls housing enormous windows. The storefront display windows on the ground floor are 4.5 by 3 meters. A collaboration between Boon Edam and Stackdoor has resulted in an impressively tall entrance through a glass Tourniket original revolving door with a height of 4.3 meters.

Hilton London Bankside

Bailey - Total Building Envelope

A stunning new build in the heart of London, the £115m Hilton Bankside represents the next generation of design-led Hilton Hotels. The contemporary, industrial look of the building combines brick, glass and a striking bronze coloured Bailey Rainscreen Cladding System. The eight-storey hotel’s unique construction, designed by Dexter Moren Associates, comprises tall and low-rise buildings, layering various materials to create a juxtaposition of old and new. Bailey was chosen to supply metal cladding for the project thanks to its team’s expert technical knowledge and its ability to fulfil the bespoke aesthetic requirements of the architect.

Victoria and Albert Museum, The Clothworkers' Centre for the Study and Conservation of Textiles and Fashion

Accessible Storage Solutions By Rackline

Rackine after successfully tendering, designed, manufactured and installed a truly bespoke storage solution. The design incorporated nearly 7000 drawers in six different sizes to house everything from dress fabrics to religious robes, handbags to walking sticks, and embroidery to underwear, hanging garment storage, locations for 1280 large rolled textiles up to 6 metres long and twice as many small rolled objects. The solution required a light weight system to be designed which still needed to have the capability to be almost 4 metres tall, up to 1.6 metres deep and accommodate drawers up to 2 metres wide.

Quality engineered products for a new engineering department

Selectaglaze Ltd

In 2016 Imperial College London acquired the neighbouring disused Royal Mail Post Sorting Office. Architects Pascall+Watson specified secondary glazing to improve their performance. Over seven different types were installed to match the varying styles; large sweeping curved headed casements were treated with matching sightline Series 41 side hung casements, tall traditional box sash windows were treated with Series 20 and 25 vertical sliding units. Obscurity glass was specified, to prevent distractions for the researchers and staff. The windows overlooking the busy thoroughfares of Exhibition Road and Imperial College Road were fitted with a cavity to provide added acoustic insulation.

Hindmarsh Hall sustainability credentials upgraded with Selectaglaze secondary sealed unit glazing

Selectaglaze Ltd

A 250 year old granary has gone through a transformation and is now a thriving hub bringing the local community together. During recent fabric upgrades to the building, energy efficiency needed to be addressed to help reduce on-going running costs of this village hall. 6 lancet windows were treated with Selectaglaze 4-12-4mm, low-E, enhanced thermal performance sealed unit secondary glazing, achieving U-values of around 1.67. The tall lancet windows posed a challenge due to their height; 3350mm. Each of these openings were built up with a Series 41 side hung casement set between two Series 40 fixed light units.

The Music Box, London using Ibstock's White Gloss WT10 Glazed Bricks – 440 x 65 & 215 x 65mm format

Ibstock Brick Ltd

Designed by SPPARC Architecture as a place for living and a space for learning, the 14-storey Music Box is a mixed-use development incorporating a campus for the London College of Contemporary Media and 55 residential units, including on-site affordable housing. The three-dimensional projecting brickwork pattern, which required special bricks glazed on all visible surfaces, reads like a sheet of musical notes across the page, providing relief, rhythm and interest. Those able to read guitar tab may recognise that the brick patterns resemble Eric Clapton’s guitar riff in Cream’s song ‘White Room’.

One Tower Bridge, London

Buzon UK Ltd

One Tower Bridge is a mixed-use development by Berkeley Homes. A total of nine blocks make up the development, containing 396 residential units, commercial and cultural spaces, a single storey basement area and a 20 storey residential tower block with roof top area. Buzon UK were commissioned by Maylim to supply DPH5 and BC5 adjustable pedestals, which were used across the entire project to support numerous decking areas, fencing, step and riser units and a wide range of bespoke seating. The random shaped pavers required a complex spacer tab layout, achieved effortlessly with the unique BC System.

Showing 73-92 of 92

Feedback