NBS Source
List your products

reception desk

1,582 results found

Did you mean?

retention
Sort by:

Showing 145-180 of 710

Product Specification for a CAT B Office Fitout. XYZ Building, Manchester.

299 Lighting

One of the early adopters of XYZ Concept, the fast growing national law firm Shoosmith committed to the two floors of cutting edge office development in Manchester's Spinningfields. 299 was involved with the product specification for the Cat B fit out from the very early design stages. The 5th and 6th floor of the XYZ Building features office space, reception areas, break out spaces and staircase. The contemporary look of the reception area was embellished with large Ouse Suspended. In the break out area, the slim suspended tubular fitting Nile was used in symmetric clusters.

Polyflor flooring chosen for Country Buddies Childcare Centre

Polyflor Ltd

Professional Colour Consultant and Interior Designer Lynne Mewett of Creative Ambience specified Polyflor flooring throughout Country Buddies Childcare Centre and designed all the shapes set into the floors, including the waterjet design featuring a stork carrying a child in reception. The flooring was installed by Bigger Floorworld. Lynne chose Classic Mystique and Pearlazzo homogeneous flooring in a range of colours for the play rooms, corridors and reception area. Polysafe Astral and Polysafe Verona were used for areas where sustainable wet slip resistance was required, such as the kitchens, the laundry and children’s toilets.

12 Arthur Street

Signbox Ltd

Signbox supplied a bespoke tenant directory sign for the reception area at 12 Arthur Street, near London Bridge. The project formed a key part of the extensive reception refurbishment in this prestigious office building. Signbox manufactured the directory sign on a Tekcel EXR router using 20mm thick acrylic and 6mm thick aluminium, which was then finished with a tarnished brass metal effect to give the directory sign the look and feel of solid metal. The surface edges of the sign were bevelled with a pencil round router bit and sanded to a specific grit finish to achieve the optimum surface.

ONE DRUMMOND GATE

INTRAsystems

Occupying a prime position on the corner of Drummond Gate and Vauxhall Bridge Road, One Drummond Gate is a landmark office building totalling over 100,000 sq ft. Developed in 1983, the imposing building by Chapman Taylor was lauded for its harmonious integration with the classical architecture of the famous English architect, Thomas Cubitt. The newly refurbished reception area is key to attracting and retaining tenants and is a key sales feature for the building owner. Following consultation, INTRAshape XS rectangle tiles and black INTRAlux Select fibre inserts were chosen to echo the reception’s statement wall cladding.

ONE DRUMMOND GATE

INTRAsystems

Occupying a prime position on the corner of Drummond Gate and Vauxhall Bridge Road, One Drummond Gate is a landmark office building totalling over 100,000 sq ft. Developed in 1983, the imposing building by Chapman Taylor was lauded for its harmonious integration with the classical architecture of the famous English architect, Thomas Cubitt. The newly refurbished reception area is key to attracting and retaining tenants and is a key sales feature for the building owner. Following consultation, INTRAshape XS rectangle tiles and black INTRAlux Select fibre inserts were chosen to echo the reception’s statement wall cladding.

165 Fleet Street

Signbox Ltd

Signbox aided in the renovation of the entrance and the ground floor reception of multi-tenanted building, 165 Fleet Street. To refresh the two-storey entrance exterior and give it greater visual impact, the company created a uniform aluminium dressing by folding 10 swg aluminium over a powder coated, fabricated framework. A white LED-infused flexi strip was also installed along the edge of cladding, with the numerals ‘165’ visible along the top. For the reception area, Signbox developed and installed oversized LED-lit numerals ‘165’, which were set behind vertical bronze slats and a visitor seating area.

Living Wall Jubilee Hall Gym

Scotscape Smartscape Ltd

14.5m2 of Interior Living Wall for the Jubilee Hall Gym in Covent Garden, helps to improve air quality for building users, The Fytotextile system curves around the reception area here, with a tv monitor installed at the centre.

Eastwood Health Centre

Workspace (Scotland) LLP

WorkSpace has completed the FF&E fit-out at the new Eastwood Health Center in Glasgow in conjunction with Morgan Sindall. Some of the products that we manufactured & installed included fitted furniture, seating and reception counters.

Hybrid Roofing Solution for Manufacturer

IKO PLC

The original profiled metal decking was covered with a layer of fibreboard and a layer of felt. Deterioration was so bad in places that entire areas of the roof needed replacing. Some areas were so fragile that it was dangerous for contractors to walk on them. Starting from the less damaged areas of the roof, the original roofing was removed and replaced the profile metal deck with a spacer support system onto which was laid fibreboard and then the IKO Mach One system from IKO.

Robert Wilkinson

Marley Ltd

From the Marley range of anti-slip timber decking products, Playscheme chose Marley CitiDeck as the product of choice for the Robert Wilkinson memorial project.

Nailsworth Youth Centrre

Gerflor Ltd

In recent years The Government has recognised that village halls, community centres and other charities that provide space and facilities for community services and activities can make an enormous difference to the well-being of their communities. It’s a sentiment borne out by a recent flooring upgrade for a much-coveted youth club and community centre in Nailsworth, in the heart of Gloucestershire.

Paddington New Yard

Cordek Ltd

Cordek were able to assist in providing a formwork solution for the construction of a new 8000m² elevated bus deck which will connect to Westbourne Park Bus Garage.

Flagship Project - Toronto Office

Listone Giordano

Listone Giordano's 'blonde' Cabreuva km 31 flooring made its way into a fresh, new office concept in Toronto. With sixty-five per cent of the building dedicated to communal work spaces, the thousands of employees are encouraged to roam around and work wherever they like. Staff don’t even have designated desks: as such, the building had to use warm woods and natural materials to create a cosy yet stimulating environment.

House in Sweden

Accoya

Accoya wood has been used to create cladding, windows, doors, decking and guttering in family home in Sweden. Over 20 m3 of Accoya was ordered for the project and was used to create cladding, windows, external doors, decking and even the guttering. The joinery firm and construction company were very impressed with the performance of Accoya on this project. The build time was faster than expected with other wood species, it was easy to use and work with and it allowed to use wider planks of Accoya for the cladding.

New house, Perth, Scotland

CDI Innovative Construction Materials Ltd

This new-build house was in a remote location and off-grid for mains gas, the house was to be heated by a heat pump and so efficiency was a major consideration for the project. The Lewis Deck system was chosen for the 1st floor of the building to provide the same efficiencies for the underfloor heating as the concrete ground floor as well as providing a high level of acoustic separation for this quality timber frame project. The build-up included the Lewis flanking and resilient strips, Lewis Deck, Anhydrite liquid screed and underfloor heating pipes.

Home House, London

ecodek

Home House is an award winning private members club, located in Portman Square, London. Based in a series of historic Grade II listed Georgian town houses, Home House provides outstanding facilities for its members including luxurious accommodation, superb restaurants and bars, a fitness suite and unique private room hire spaces. Over 220sqm of new ecodek® Heritage composite decking was used to create a large decked terrace area within the club’s private garden.

Prime Place, Greenwich

ecodek

ecodek® supplied over 6 tonnes of pebble grey reversible composite deck boards to the site so that the contractor could install & fit the balconies at this prestigeous development.

ASDA - Isle of Wight - Fresh & Contemporary

Resopal

Aspiring to create a brand new design concept with a Fresh and Contemporary feel, Asda working closely with Resopal, has achieved this goal. Resopal Candy Wood 4147 - EM texture (HPL) Laminate has been selected, offering a natural wood feel, whilst giving a modern authentic look. Used to stunning effect in the cafe, signage above the customer service desks and fresh food areas, this concept will be rolled out in future stores.

King's Cross Gasholders Triplets, London

The Safety Letterbox Company Ltd.

The Gasholders lobby displays extraordinary attention to detail in its integration of the building’s industrial heritage with contemporary design and style. A 24-hour concierge team operates from a bespoke desk made in natural stone, while polished concrete floors with brass inlay, a sweeping spiral staircase and feature light sculpture introduce guests to the drama of the interior. It also houses the bespoke brass mailboxes painstakingly developed and created by our Innovation team.

Drury House

Solus Ceramics Ltd

Solus Ceramics worked with the team at Hale Brown Architects to supply a variety of bespoke, water jet cut tiles to an office refurbishment project in London. The geometric theme flows throughout the space and is reflected in the floor tiles featured in the reception, bathrooms and shower areas.

Accoya selected for exclusive hotel in Israel

Accoya

Accoya was selected as the ideal material for decking in the Royal Beach Hotel Tel Aviv in Israel. Accoya was chosen for the decking in the Penthouse suite on the 23rd floor. Accoya was selected due to its aesthetics, which perfectly compliment the exclusive, high-end feel of the hotel as the wood grain, texture and natural colour create a very cosy and contemporary atmosphere. As well as being aesthetically pleasing and extremely durable, Accoya also provided the ultimate solution for the project due to the varying temperatures, Accoya is able to withstand the country’s extreme climates.

Graven Hill self-build ICF houses with concrete upper floors

CDI Innovative Construction Materials Ltd

Built on a self-build development site at Graven Hill in Bicester, where every property is different, this house utilises a number of different design styles and is constructed from an ICF system called Durisol Blocks. The first floor is constructed using the Lewis Deck and includes sound separation, underfloor heating and wet-rooms. It is common for the 1st floor to see a liquid screed installed over the deck, however for this project the client just ordered a little additional of the concrete being poured down the walls to complete the floors.

Bespoke seating for local neighbourhood open space

Furnitubes International Ltd

muf architects utilised Furnitubes’ expertise in design and manufacture to develop a bespoke seating solution for Gainsborough Square, in Bristol. The new seating was integrated with and was fixed to the substructure of the pavilion. The products comprise a steel frame with recycled plastic boards for the seating surface, in 3 subtle colour shades as used for the pavilion deck and with outer ends of the seats sloping down to meet the pavilion deck. The new pavilion has proved to be a popular centrepiece at Gainsborough Square since it’s unveiling at a community event hosted by Bristol City Council.

New-Build Retirement Block Receives the Benefits of both a Hot Melt, Bituminous and Cold Applied Liquid Roofing Systems

IKO PLC

IKO Permatec Hot Melt was used in the gutters and balconies where a bison slab was used for the deck. On the main roof area was a timber deck and the preferred system for this was a built-up bituminous membrane system. IKO Challenger 180 nailed layer, IKO Systems Torch-on Underlay and IKO Superflex Cap Sheet were installed. Difficult details were overcome by using IKO Polimar EC/UV cold liquid applied system, then a scattering of mineral was applied whilst still wet to provide a matching finish to the bituminous membrane.

Princesshay Shopping Centre, Exeter

Sika Sarnafil

The £230m Princesshay Shopping Centre, in Exeter, officially opened to the public in September 2007, as part of the city’s biggest ever regeneration project, with over 70 shops, cafés and restaurants. The roof of the centre, installed when the building was constructed, had caused various problems throughout its life. A Sarnabar system in Lead Grey was chosen, with a T fleece between the composite deck and the mechanically fastened Sarnafil S327-18EL membrane. On a smaller roof with a plywood deck, Sarnafil G410-ELF, an adhered system with a fleece backing, was specified.

Natural stone paving using pedestals - Douglas, Isle of Man

Wallbarn Ltd

This was a large roof terrace on a private domestic project. The area was flooded and had needed to be re-laid with waterproofing and a significant fall constructed into the deck to allow the often considerable amounts of rainwater to escape the roof deck. The contractor asked Wallbarn for a suitable but cost effective solution so we recommended Wallbarn 9mm rubber supports along with levelling shims. The area was re-waterproofed in the inverted waterproofing method, the membrane being covered with rigid insulation boards and a loose laid geotextile fabric to act as a separation layer .

Megapad Pedestals lifting terrace to window level on period building

Wallbarn Ltd

The customer wanted to build a deck on the first storey of a period building in Chicago The windows opening out on to the roof were positioned considerably higher than the rooftop itself, which meant that the structure deployed to support the deck would also need to raise it up almost a metre to meet the threshold. We recommended a number of our heavy-duty Megapads ranging from 711mm to 876mm to account for the gradual fall in the roof. The customer chose not to envelope the pedestals because he liked the industrial look created, in keeping with downtown Chicago.

Local Church Benefit from Refurbished Roof

IKO PLC

The hall’s roof had started leaking and was in a desperate need of repair. IKO’s technical engineer carried out a moisture probe analysis to establish the extent of the damaged membrane and deck beneath.

Bainland Lodge

Marley Ltd

Bainland Lodge Park is a rural escape housing over 70 lodges and glamping tents, each with its own decking area, integrated hot tub, BBQ, and seating facilities

4 Kingdom St, Paddington, London.

New Age Glass Ltd

NAG supplied and installed Seves Doric Range 300 x 300 x 100mm Satin Finish Glass Blocks, into powder coated steel frames to the front reception of this brand new commercial building. Client was British Land, Main Contractor was Wates Construction

Lancaster Road Primary School, Morecambe

Twinfix Limited

A 36 metre long mono-pitched Twinfix canopy installed at Lancaster Road Primary School in Morecambe has added considerably to the education of their 90 reception children. The new canopy is adjacent to the classrooms, thus ensuring easy free-flow of indoor/outdoor provision.

Showing 145-180 of 710

Feedback