NBS Source
List your products

plant

1,415 results found

Sort by:

Showing 1-36 of 514

Restoration of the foundations at a wind energy plant

Koster Aquatecnic Ltd

Concrete foundations of a wind energy plant: Due to the influences of the weather over the years, the following damages were noticed: •Cracks due to movement •Moisture into the structure •Spalling of the concrete •Corrosion of the reinforcement •Flaking paint The first step in the restoration of the foundation was pressure injecting the cracks - through which an elastic closure of the cracks was realized. The total surface was strengthened with a unique sillicate liquid. A waterproof sloped layer was installed; finally, the moving joint between the foundations and the steel tower of the wind energy plant was sealed elastically.

Plant Trellis – Green Park Station

Lang+Fulton

Green Park Station provides access to the Jubilee, Piccadilly and Victoria Lines. The £60 million refurbishment to achieve step-free access included a copper canopy, a Portland stone entrance and a ramp from the ticket hall into the Park featuring green wall screening. Lang+Fulton designed and supplied 300sqm of panels to clad the raked inner facade of both retaining walls and the tapered wall-heads, which would support the green wall planting. The panels were made to custom sizes from Terra-34 grating and fixed with varying lengths of bracket to accommodate the stepped areas in the walls.

Jaguar Land Rover i54 Manufacturing Plant

AET Flexible Space

The new building is part of JLR’s manufacturing expansion plans adding to the £500 million engine plant on the i54 Business Park. The initial HVAC brief specified trench heating for the perimeter areas of the office facilities. M&E specialists NG Bailey were satisfied that Fantiles with additional electric trim heaters could offer the same performance, but with greater flexibility than the trench heating system. This fitted nicely with Jaguar Land Rover’s outline strategy to create a transformational working environment, providing a showcase for environmental sustainability.

Living space as a power plant: Solar house

Hawa Sliding Solutions AG

The «Plus-Energie-Haus» constructed by the Technische Universität Darmstadt is a Solar Decathlon winner. The competition has been held each year since 2002 by the US Ministry for Energy. The task is to design and build a residential house to suit life that is self-sufficient with regard to energy. The houses must cover their entire energy requirements through self-produced solar power. Between two layers is a protected external area with sliding windows and folding slat shutters that can be opened and closed as needed. The folding sliding shutters are equipped with HAWA Variofold 80 H.

Basel Drainage - Slope Retention, Pozidrain and Erosaweb, Shetland Gas Plant

ABG creative geosynthetic engineering

The Shetland Gas plant (SGP) represents a 25bn investment by Total in Shetland to service the Laggan and Tormore gas fields. The site was covered by a large peat bog that needed preserving for reinstatement at the end of life decommissioning. The solution was to build two peat stores in the slopes which were to be overtopped to allow water to peculate through. ABG recommended Pozidrain 12S500/NW8 in place of stone enabling the maximum void space to be utilised for peat storage. Erosaweb GWX 150/300 was used for soil reinforcement providing a native environment for flora and fauna.

The Biggest Hydropower Stored Plant in Europe Trusts MSA for its Fall Protection

Latchways plc - an MSA Brand

750 metres deep inside a Welsh mountain lies the biggest stored power plant in Europe. With its remote location and harsh operating environment, Engie First Hydro contacted the Latchways team at MSA Safety to provide the complete solution for all its operational and maintenance fall protection needs. 7 million cubic meters of water are pumped through the giant turbines to generate power and then reversed as pumps to return the water to the reservoir. This tough working environment presents unique safety challenges for the electrical & mechanical operational and maintenance teams when working at height.

James Jones picks EGGER Protect for latest processing plant

EGGER (UK) Ltd

Leading timber processor, James Jones & Sons Ltd, specified EGGER Protect at its new facility near Lockerbie. The 18 acre Hangingshaw development is a strategic investment for the company, and EGGER Protect contributes to its successful implementation. EGGER Protect flooring was installed on all of the high-level walkways and access platforms around the advanced production machines. This application brings health and safety benefits, with the textured surface of the board offering market-leading anti-slip characteristics.The product is durable, easy to install and keep clean.

Premier Loft Ladders provide a safe, convenient and discrete solution for access to a premium car dealership plant room

Premier Loft Ladders Ltd

Premier Loft Ladders has recently helped Horizon Construction provide a safe and convenient access solution to a 1st floor plant room within a premium car showroom. What made this project particularly challenging was the 1.8m deep ceiling void. In addition, the access point was also in a prominent location outside the showroom offices. The solution was a bespoke Supreme heavy duty loft ladder. It offered a safe, discrete and easy-to-use solution for access to the car dealership plant room. Read the full case study...

Upgrading physical perimeter security using 358 mesh, access control measures and crash rated systems for a water treatment plant

Jacksons Fencing

Following the brief outlined by the water treatment plan the proposal adopted for implementation was for the creation of secure access control. Bi-Folding Speed Gates, topped with razor wire were supplied to each of the main entry and exit points to the site. These were supported by PAS 68 rising bollards and rising arm barriers with synchronised operation and traffic light signalling. The gates and barriers were flanked by runs of Jacksons mesh fencing to provide a separate pedestrian entrance to the facility, while static PAS 68 rated bollards were additionally deployed to manage traffic within the site.

Interior Living Walls and Columns for Grosvenor Britain and Ireland

Scotscape Smartscape Ltd

Designed and planted to create a beautiful aesthetic and boost air quality, these two living walls measure a total of 32m2. In addition, Scotscape's living wall system has been used to create abundant green columns right in the centre of staff offices, bringing the biophilic benefits of plants to Grosvenor's staff. Plants are essential for improving health and well-being in offices. The plant content of the living columns and living walls has been selected to offer maximum air quality benefits, acoustic benefit, while the introduction of nature strongly supports staff health.

National Grid Carpark, Warwick

ANS Group Global

The living wall incorporates more than 97,000 plants and 20 different species including fruit bearing plants, including strawberries. These particular plants were selected to include predominantly native and wildlife-friendly species, the majority of which are evergreen in order to provide coverage all year round. The living wall was designed to add both ecology and biodiversity to the area, but also it will flower and bloom, providing a pop of colour and variety with the seasons. ANS Global were delighted to have been part of this project which has won the Best New Car Park award.

Maintaining your green roof using temporary irrigation

Alumasc Roofing

One of the most common causes of green roofs under performing is insufficient application of irrigation immediately after the plants have been installed. With the UK’s variable weather conditions we can experience long periods of unseasonably dry weather when normal levels of rainfall cannot be relied upon to provide sufficient moisture for the plants to establish into the growing medium.

28 Savile Row, London

AET Flexible Space

Underfloor air conditioning and a bespoke Teak covered raised access floor by Nesite was specified for the height restricted redevelopment of this prestigious Mayfair accommodation. The works comprised a full internal strip out to the core, demolition of structural partition walls, removal of redundant mechanical and electrical services and plant, removal and re-cladding of the facade, installation of new M&E services, plant and lift.

Farnborough Air Terminal

AET Flexible Space

TAG Aviation Development at Farnborough Airfield. The underfloor air conditioning system was jointly specified by the Architect and Consultant due to its flexibility, ease of installation and design freedom that the system allows. The system was praised by the architect as it is able to be retrofitted to existing plant structure, and as a result they were able to absorb late fit out amendments into the programme without major plant reconfiguration. The site has won multiple Architecture and Aviation service awards.

Visual Planning Boards - ThinkingWall

Logovisual Ltd

We recently completed a large installation of our ThinkingWall frameless whiteboard as part of an office refurbishment in Nottingham. These visual planning boards were placed around an open plan office to provide working space behind desks. The ThinkingWall system allows multiple panels to be joined almost seamlessly creating one large writing surface at the desired size. In this case the visual planning boards were produced in a variety of different widths to suit particular wall spaces We kept he height of all ThinkingWall whiteboards the same to give a consistent look across the space.

Biomass Access Cover - Lithuania

Surespan Ltd

Surespan recently travelled to Lithuania to manufacture and supply a floor hatch to enable Finnish energy company Fortum to access their biomass pit at their new energy plant. The 5000 x 5000 mm hydraulically operated, double leaf hatch was designed to be easily operated by an electrically driven pump power pack. Fortum wanted the simplest operation for a grab crane to gain easy access to the biomass plant so Surespan worked with engineering consultants AF Consult to come up with an effective solution.

London Wall Place

ANS Group Global

This extensive scheme is transforming the historic London Wall and creating a thriving new business quarter and public amenity space. ANS Global have been involved with designing the living walls on the scheme, working with Spacehub and Make Architects including plant assessments of native species growing in the London Wall and incorporating these into the new living walls. The ANS Living Wall system was chosen for the scheme as a modular pre-grown system that uses natural soil and ANS Global have completed all works including planting and installation.

Living Wall Plymouth University

Scotscape Smartscape Ltd

Two living walls installed for Plymouth University totalling 58m2 to clad their Sustainability building on their campus. Planted to endure the seaside climate. Fytotextile was the perfect solution to the curved structure of this building.

Planet Ice Rink Spectator Seating

CPS Manufacturing Co LLP

A tiered floor structure and 368 A2 seats were installed into the Planet Ice rink at Widnes. The A2 seat is a backless seat with lumbar support. The seating structure took into account the environment. To ensure the health and safety of spectators and visitors, the seats were waterproof and anti-slip surfaces were provided.

Land Rover – Geneva motor show - Interior Living Walls

ANS Group Global

Jaguar Land Rover came to ANS to design an interior living wall. The living wall was to act as the backdrop to the very important client meeting area and the green wall measured 4.75m wide by 2.5m high. Environmental impact is very important to Jaguar Land Rover, so the exhibition stand at the Geneva Motor Show allowed them to reinforce this. The interior wall featured more than 10 plant varieties, native to the area. After the show, as with all our temporary interior living wall installations the plants were donated to a local charity.

Blaise Castle - Advanced Paving

CEMEX UK

Utilising our Advanced Paving mix, Cemex were able to save our customer time and money whilst meeting their construction needs. Cemex were approached by our customer to find a solution for an external concreted area to upgrade and extend the grounds at Blaise Castle Plant Nursey. The Nursery has enjoyed great success in producing over 2.5 million plants per year for local authorities and required the additional ground space to meet their continually growing demands. Please refer to the attached case study file for further information.

Cranswick Country Foods

ASPEN by Canal Engineering Limited

Aspen Stainless supplied bespoke stainless-steel solutions to the UK’s leading food producer Cranswick. Aspen worked closely with Trundley Design to design effective hygienic plant equipment for a number of food processing plants across the UK.The drainage system was installed to support the cleaning regime and water flow around the factory. This blended perfectly with the John Lord flooring design and allowed for waste to drain effectively into the surrounding channels and gullies; creating a seamless connection between the systems and prevented any standing waste and bacteria from building up.

Bespoke Living Wall at for ITN

Scotscape Smartscape Ltd

This bespoke Living Wall was constructed to fit into existing architectural finishes at the ITN headquarters in Central London. Fytotextile can be used to great effect to enhance existing architecture and support healthy plant growth

Covent Garden Living Wall

Biotecture Limited

This vertical park living green wall at the gateway to Covent Garden is formed of over 8,000 plants from 21 different varieties and provides a real wow factor to the area, and it's in keeping with the history of Covent Garden.

The Lexicon Bracknell - Louvre Wall & Louvre Doors

Duco Ventilation & Sun Control NV

The bulk of the project, spread over seven large blocks, used DucoWall Basic to provide plant screening. One element, where higher level glazing needs privacy screening from the walkways below, DucoWall Classic W 50Z is installed inverted so that the areas gain maximum light without sacrificing privacy. Another challenge was to incorporate louvre doors into the plant screening areas without interrupting the aesthetic appearance. Here again a standard DucoDoor solution provided exactly what was required. The DucoDoor can use the full range of DucoWall blades to provide a beautiful and uniform result.

Vibrant, contemporary seating for popular seaside location

Furnitubes International Ltd

Princes Park in Eastbourne, Sussex - a popular site that is well used by both the local community and visitors alike. Contemporary in style, the area comprises a large open space with sloping banks of planting and low level concrete and gabion retaining walls. Furnitubes’ Elements benches with plate end supports perfectly complement the contemporary style of the site, with the steel supports painted in an acidic yellow-green to provide colour accents similar to those found in the new ornamental grass planting alongside. The linearity of the hardwood slats work well in this seaside location, providing comfortable seating surfaces for all.

HMRC - New Bailey

Procter Contracts

Procter’s were specified to design, supply & install automated gates and ‘SBD’ fencing to the front of HMRC offices in the centre of Manchester. Bowmer & Kirkland were asked to create something out of the ordinary to the head offices of HMRC. We were asked to provide fencing & gates clad with Aluminium along side their landscaping architects so they could carry out planting in front of our fencing. Designing the bases so planting could take place whilst avoiding many services as well as underground parking were some of the obstacles faced along with city centre working.

grade carpet planks shape flooring designs

burmatex ltd

One of the latest carpet plank installations had a place in the architectural practice DKA Architects in Bath. The creative and modern design combines 3 colours of the grade range and 1 colour of the tivoli range.

Great Blakenham Energy Park

Marshalls plc

he Great Blakenham incinerator plant is a joint initiative between Suffolk County Council and waste management company SITA UK. This energy-from-waste facility uses the household and business waste left after recycling, burning materials which would otherwise go to landfill, and generates enough electricity to power 30,000 homes. Although operations carried out at the plant are largely industrial, the appearance of the building itself including the suspended, glass fronted office section required hard landscaping to increase overall aesthetics, as well as providing a SuDS solution to ensure safe and practical surface water removal in the car parking areas...

Isenhurst Health Club

Helmsman

Helmsman System 2000 lockers 3 compartment with plant on doors are supplied and fitted at the Health Club. Helmsman System 3206 Seating are in use also to match the lockers. Helmsman System 3208 Hook Bar is also fitted to match the lockers.

Showing 1-36 of 514

Feedback