NBS Source
List your products

kitchen cabinet

914 results found

Sort by:

Showing 37-72 of 150

Victorian Home Highbury

Bulthaup Mayfair

Using a monochrome palette with accents in brass, this bulthaup project illustrates how the clean clear lines of minimal cabinetry allow period and feature details to stand out. The AGA range cooker sits neatly between the base cabinets and the bespoke brass extractor hood enhances this focal point. The cabinets are in b3 laminate, graphite on the tall run and alpine white for the base units. The countertops are in composite stone and the Carrara marble backsplash on the rear wall tie the scheme together aesthetically. Photography by Alexander James.

AL AL - Residential

Polyrey UK

AL AL attach particular importance to functional design and to the fitting of made-to-measure kitchens. As the kitchen has become a living space where the family spends long hours, it is paramount to feel well and comfortable in it. And you can’t ask for more when your kitchen is convenient, is made with hard-wearing materials and reflects your personality.

Cala Homes

Zip Water

Making a development stand out is a priority for housebuilders, who want to attract buyers in an increasingly competitive marketplace. The kitchen is always going to be a key room for buyers, with the average Brit spending 253 minutes per week in the kitchen cooking meals. Add on top of that washing-up, cleaning, preparing packed lunches and even helping with homework, it’s fair to say that we spend a lot of time in the kitchen. So how can developers ensure they seduce buyers with a functional, striking kitchen, that also adds an element of luxury to daily life?

Barrisol Acoustics® - Network Rail Headquarter - United Kingdom

Barrisol

The aim of this project, designed by architects « cabinet GMW », in Milton Keynes, was to renovate the workplace with giving it new modern offices, in accordance with the dynamism of the company. These new offices, planned to welcome up to 3000 staff, provide a natural sound comfort thank to Barrisol® microacoustic White matt.

Manchester Civil Justice Centre

AET Flexible Space

Nicknamed the “Filing Cabinet” because of the cantilever floors at the end of the building, the services were selected by Mott MacDonald as a versatile mixed mode ventilation system to ensure maximum value from free cooling and its capacity to be reconfigured easily and quickly. The building holds 25 awards for sustainability and innovation.

Newhaven ERF-Control rooms

Mero-Schmidlin (UK) plc

Non combustible Calcium sulphate type 6 panels were used to reduce any risk of fire spread. Under-structure was changed to our Type 2 system that has an integral frame system to support switch gear, HV cabinets. This C profile stringer system is unique to us.

A Microbiological Analysis of BioClad PVC Wall Cladding Installed in a Food Preparation Environment.

BioClad

This study aimed to compare levels of bacterial contamination isolated from surfaces in a busy kitchen situated in a UK care home. The study’s main objective was to compare bacterial contamination on the antimicrobial wall cladding with other surfaces in the kitchen. The care home kitchen had been fitted with BioClad PVC wall cladding at the time of construction in 2011. All walls in the rectangular-shaped room were fitted with BioClad from ceiling to floor. The antimicrobial performance of the wall cladding was to be appraised according to the findings of the study.

Accor Vacation Club Apartments, Twin Waters, Sunshine Coast, QLD

Caroma Industries

As part of the ‘green’ refurbishment of the Accor Vacation Club Apartments, GWA Bathrooms & Kitchens supplied highly-efficient fittings and fixtures to complement the greater environmental awareness of the new design. Improved water conservation was achieved by installing the latest in efficient flush systems and reduced flow tapware in all the bathrooms and kitchens.

Waters Edge Apartments, Rhodes, NSW

Caroma Industries

GWA Bathrooms & Kitchens was appointed to provide a full schedule of fixtures and fittings for this new residential development located in the landmark Rhodes Waterside precinct. Proving to be leaders in water efficiency technologies, GWA Bathrooms & Kitchens supplied a range of dual flush toilets, water efficient taps and showerheads, as well as bathtubs and basins.

Polysafe Apex flooring keeps up with the pace at Radisson Blu Hotel

Polyflor Ltd

Heavy-duty safety flooring with enhanced slip resistance from Polyflor’s Polysafe Apex range was recently installed in the busy commercial kitchen at the Radisson Blu Hotel Athlone in Co. Westmeath, Republic of Ireland. Polysafe Apex vinyl safety flooring in the Chromite shade was chosen for a 450m² kitchen area which caters round the clock for guests at the 4 star rated, 128 room hotel by the River Shannon. Purchased from Provincial Floorcoverings Ltd, the flooring was fitted by MJ Flooring Contractors in Athlone in four sections to minimise disruption to the daily operation of the kitchen.

Courtyard by Marriot

Be-Plas Hygienic Walls & Ceilings Ltd

The Architects involved in the design of the new Marriott hotel at Aberdeen airport really understood the need for a solution for the kitchens which ticked all the boxes. Beplas’s Elite FRP was the product chosen to line the extensive kitchen areas because it holds the ultimate combination of fire rating, low smoke development, clean-ability and durability.

Private Residence, Leigh-On-Sea

Glazing Vision Ltd

A new, pitched roof extension to a private residence in Leigh-on-Sea, Essex now incorporates a stylish, modern kitchen and a family dining area complete with a lovely garden aspect. The installation of an impactful and contemporary Pitchglaze roof window from Glazing Vision, has enhanced the quality of light in the kitchen and provided for spectacular sky-only views.

BioClad Specified at Wimbledon

BioClad

Our antimicrobial wall cladding was specified for the multi-million-pound project to develop four commercial kitchens at SW19 to serve the thousands of guests, players, and VIPs who attend The Championships each year. Working alongside a number of contractors, we were heavily involved in the refurbishment of the kitchen and food preparation areas, where over 1000m2 of cladding was installed in Spring of this year.

City Penthouse Apartment

Bulthaup Mayfair

In this City Penthouse Apartment designed by Doone Silver Kerr architects, our bulthaup b3 kitchen includes a combination of both alpine white and flint matt lacquer furniture. Worktops are 10mm thick composite stone and the 90mm bartop is Alpine White laminate. The kitchen is open to the living space but tucked neatly below the skylight to the rear of the space. Architectural photography by Matt Bargery .

SieMatic Handle-less Kashmir

SieMatic Holding GmbH

This project was part of a total renovation of an existing property, with the kitchen being part of a new, contemporary extension created in the old garage. A large open kitchen with lots of storage and a work/prep area suitable for a client who needed two sinks, ovens and dishwasher. Not only practical for day to day use, but also stylish and part of a larger open plan living space.

Kingston Bridge House

Trovex

Logan Construction selects Trovex to bring a decorative, safe and practical design to Kingston Bridge House kitchen and shower areas.

City Gate House, London

AET Flexible Space

Underfloor air conditioning was supplied to create a high level of air conditioned comfort for this height restricted, densely occupied building. CAM-C units were adapted specifically for this project as the client required return air at high level, but was unable to adopt the CAM-V system due to noise levels exceeding the specification and no room to install a silencer unit. The CAM's were also enclosed in custom built stainless steel cabinets.

The Gherkin, Restaurant Floor 39

Ryebrook Resins Flooring Ltd

Following Ryebrook Resins’s successful installation at the London St Pancras Grand Champagne Bar, Searcys who operate on the top 3 floors of The Gherkin building contacted us once more to install our Ryeflor RT liquid polyurethane based floor finish to their 140m2, 39th floor restaurant kitchen in a dark grey colour. This rapid curing environmentally friendly finish is ideal for operational kitchens where down time is at a premium.

The "New Handle-Free SieMatic"

SieMatic Holding GmbH

A new concept for the kitchen that reinforces the company‘s decades-long leading position in international kitchen design. The central design detail is the completely redeveloped SieMatic recessed grip channel: decisive simplicity on the outside, and a complex interplay of technical ingenuity, craftsmanship and superior materials on the inside. An innovation, only made possible by the perfect angle, the ideal feel and an individually controllable lighting system - the LED light strip integrated into the shadow gap. The new SLX will be available in UK showrooms in 2019.

Hotel Du Vin, Cambridge

Howe Green

9 of Howe Green’s 5000 Series floor access covers were specified for Hotel Du Vin’s French Bistro in Cambridge, the 9th in its UK chain and the first with an open view style kitchen. The requirement was for an access solution that would ensure that essential services were hidden from public view but that they could be easily and quickly accessed for maintenance or repairs. The 5000 Series blend seamlessly with the flooring and are perfectly flush with their surrounding helping to prevent any slips or trips, ideal for a busy kitchen.

Heartlands Hospital - NHS Birmingham

Workspace (Scotland) LLP

WorkSpace was selected by the main contractor, Interserve, to manufacture and install the laboratory fitted work surfaces, cabinets and shelving within this new £8m pathology unit at Heartlands Hospital, Birmingham. This package included the design and manufacture of custom lab benching, support frames and service ducts. The new facility also provides specialist testing across the region for diseases such as Tuberculosis, cervical cancer, HPV, chlamydia and MRSA. Lord Carter of Coles and Trust Chairman, Lord Philip Hunt unveiled a plaque to mark the occassion.

The Fish & Chip Shop, Islington, London

Howe Green

A Howe Green 5000 Series Aluminium Access Cover was supplied to The Fish & Chip Shop in Islington. An unobtrusive access solution was required to cover the kitchen’s essential mains drainage services and provide fast access to them for easy maintenance. The access cover was fitted into quarry-tiled steps leading to the kitchen. It was designed to be virtually invisible to prevent any slips or trips – essential within a busy restaurant environment. The cover is double-sealed which means water or bacteria ingress is preventable ensuring that the highest hygiene standards can be maintained.

Air conditioning technology Clima-Tect®

BASF Plc Basotect® Acoustic Melamine Foam

Rooms in computing centers with network cabinets are often fitted with false floors to accommodate the cabling. Through openings in the floors the cables are routed upwards. However, the cold air for cooling the servers escapes through these openings. With Clima-Tect®, these openings can be closed. Prepunched rectangles in the foam panels make it easier to pull out the cable openings so that the foam fits perfectly around the cables. Since Basotect® can be processed fiber-free, the sealing cushions can be installed while work is in progress.

Bruynzeel Museum: Cheltenham Art Gallery and Museum

Bruynzeel Storage Systems Ltd

The museum extended space to house the museum collection and to enable more items to be viewed by the public. Bruynzeel created a multifunctional space, allowing the opportunity for research, display and storage in an open archive gallery. A display and storage area was created that enabled the public to browse a variety of exhibits, as well as be easily accessible for staff to change and update displays. A high density on-site repository is provided, utilising Sysco®, Compactus® mobile shelving and picture racking, combined with cabinets that are straightforward for staff to operate, while remaining secure and tamper-proof.

Edinburgh Print Makers

Workspace (Scotland) LLP

The success of Edinburgh Printmakers has led to the charity outgrowing it’s current premises. Opening to the public in 2019, Edinburgh Printmakers have transformed the former North British Rubber Company HQ, Castle Mills, Edinburgh into a vibrant new creative hub showcasing exhibitions and events. WorkSpace were delighted to be involved with this contemporary and creative project. Our scope of works included a reception desk, 3 varied sizes of print browsers, plan chests, wall display cabinets, a mixture of base and wall units and window blinds.

Caffe Rizzoli Meadowhall Shopping Centre

Blackheath Products

In Sheffield’s super busy Meadowhall shopping centre, standing out from the retail masses requires exceptional design. So when Caffé Rizzoli were creating their new eatery and Prosecco bar, they wanted contemporary seating, counters and surfaces that could withstand the hustle and bustle of both the kitchen and shopping centre. Staron® Bright White was chosen for the eatery’s seating, kitchen surfaces and food service areas. Thanks to the product’s versatility and strength, sweeping thermoformed shapes could be effortlessly created for the perimeter that allowed for the installation of recessed lighting and glass screens.

St Pancras Station Grand Champagne Bar

Ryebrook Resins Flooring Ltd

Situated on the 1st floor concourse of St Pancras Station London is a venue that has refreshed and invigorated many of the international travellers passing through the terminal. The St Pancras Champagne Bar boasts of a world famous clientele and houses one of the busiest kitchens in the capital. Ryebrook Resins were appointed to replace the existing floorboards and then provide a seamless, hygienic floor finish that met the requirements for functionality as well as health and safety. Ryeflor RT water based polyurethane rapid curing system was installed in a rolling programme to allow the kitchen to continue trading.

Allison Road, North London

Glazing Vision Ltd

Renovated throughout to an exceptional standard by Trevor Brown Architects, the house also boasts a new, contemporary extension, which has been sensitively designed to seamlessly integrate with the more traditional décor of the rest of the ground floor. The extension, which opens out through glazed doors onto an attractive decked terrace and garden, accommodates a state-of-the-art kitchen as well as a diner/family room. The installation of a Flushglaze fixed rooflight from Glazing Vision was key to unlocking the natural light in the windowless kitchen area, which shares its exterior wall with the neighbour’s house.

Loch Fyne Restaurant, Cheshire

Howe Green

A Grade II listed Royal George building in Knutsford was sympathetically restored to create a stunning dining venue for the Loch Fyne brand. During the restoration project, contractor A&J Interiors specified 4 of Howe Green’s 5000 Series floor access covers. The covers were required to provide an unobtrusive access solution to cover the kitchen’s essential mains services whilst maintaining fast and easy access for maintenance or emergency repairs. Blending seamlessly with the flooring the covers avoid distortion and prevent the risk of slips and trips – essential within a busy kitchen environment.

RIBA Award winning Canonbury House

Bulthaup Mayfair

The bulthaup b3 kitchen furniture in this award winning house designed by Mitzman Architects LLP , is in anodised aluminium, sand beige colour with composite stone worktops, a solid oak bartop and Gaggenau appliances.

Showing 37-72 of 150

Feedback