NBS Source
List your products

kent stainless

4,889 results found

Sort by:

Showing 1-36 of 254

East Kent College, Kent

Wienerberger Ltd

Set on the Broadstairs campus of East Kent College, construction has now come to a close on extension works to an existing road at the college site, which was required to take place in the curtilage of a listed building. The project utilised Wienerberger’s Penter Dortmund Dark Multi and Dragfaced Square Edged Blue pavers, as a clay paving product was required in lieu of concrete to give the finish and longevity the client required, in accordance with planning requirements and ensuring that the colour and design of the road complimented and maintained the character of the building.

The Stables

Canal Architectural

Canal were approached to manufacture a bespoke, straight staircase for a residential property in Kent. The architect wanted to allow as much light in as possible to permeate throughout the property which meant incorporating extensive amounts of glass into the design. The specification required a contemporary steel staircase structure with glass balustrades and treads. The structure and handrails were manufactured in stainless steel and a satin polish finish was applied to provide a brushed appearance. Pig nose fixings were applied to the glass and stringer, which married up the initial welded fixings to hold the glass panels in place.

The Gunnery, Kent

Delta Membrane Systems Ltd

The Gunnery, Kent is a unique and interesting project. Delta Membranes were appointed as Waterproofing Designer to transform an unused fort/home in Kingsdown, Kent. The building was situated 92ft on a cliff edge. The Gunnery was originally a military base with extended underground rooms and thought to have ‘secret rooms’ underground. The building had suffered from fire damage as well as vandalism over the years and had been left to ruin. During a site visit various considerations were given to what Delta product would be best suited to the job, given the restrictions imposed by the existing structure.

Caring Wood, Kent

Wienerberger Ltd

Caring Wood is a country home for three generations of the same family, incorporating formal, communal and private spaces, roofed with Keymer - Kent Peg Antique.

Private residence, Kent

Aggregate Industries - Asphalt

This private residence in rural Kent required an asphalt surfacing material for its large private driveway and parking area. The site was situated at the bottom of a sloped access road and had a narrow entrance. As such it required a material that would be durable enough to cope with vehicles reversing and turning within this tight access space.

Kurt Geiger, Kent

Amtico International

Kurt Geiger was in need of stylish PVC-free flooring for the refurbishment of its MacArthur Glen Designer Outlet store in Ashford, Kent. When shoe and accessories retailer Kurt Geiger set about refurbishing its store it wasn't just in need of beautifully crafted flooring that was highly resistant to wear - landlord MacArthur Glen has specified that it must not contain PVC. Enter Amtico's unique PVC - free Cirro range - a collection that doesn't contain harmful elements, and meets health and safety requirements for high - traffic areas.

Kent County Cricket Club

Gerflor Ltd

To ensure that a fabulous training surface would be available at the ground, Kent County Cricket Club turned to Architects PDP London who in turn specified Taraflex® vinyl sports flooring from international flooring specialist Gerflor.

Manor Park - Ashford, Kent

RCM - Roofing and Cladding Materials Ltd

Manor Park is a new build development of 53 homes, located on the northern edge of Ashford in Kent. RCM supplied 216 planks of 190mm wide Supertech Weatherboard in a stained Light Oak finish. Plastestrip end and starter profiles (Plasticlad) were also supplied colour matched. Supertech Weatherboard proved to be the perfect choice as it has the beautiful look of natural wood without the need for costly maintena

Hygienic stainless steel

ASPEN by Canal Engineering Limited

In dairy industries it's vital that hygiene standards are kept to a high standard. Drainage and kerbing are important products that need consideration. To reduce costs, many may opt for concrete, however over time concrete dries out and is prone to cracking. This can jeopardise a hygienic environment as unwanted bacteria will harbour in the cracks Alternatively, drainage and wall kerbing. Stainless steel is resistant to caustic cleaning materials and lactic acid, which are common elements in a dairy. This resistance ensures that the ss surface does not corrode or weaken making it an excellent long term solution.

Salisbury Stainless Project

The Safety Letterbox Company Ltd.

The Salisbury Stainless Project features multiple banks of high-quality brushed stainless steel mailboxes manufactured using 316L grade material. The banks of mailboxes were designed to suit specific requirements set out by the project architect that would ensure the product would fit into the installed support frame. Both horizontal and vertically aligned mailboxes were supplied to the Salisbury Stainless Project, offering solutions that both maximised the amount of mail stored and minimised the space used in a restricted location.

University Of Kent Collaborative Bench Seating

CPS Manufacturing Co LLP

CPS Manufacturing worked with the architects and the main contractor to provide seating for three lecture theatres at the University of Kent's Business School and School of Mathematics, Statistics and Actuarial Science. Collaborative bench seating was installed to allow students to collaborate in small groups ensuring the university could implement new teaching methods.

Sibson Building, University of Kent, Canterbury

Kawneer UK Ltd

Architectural glazing systems, some of them bespoke, by Kawneer have helped a new £26 million, 8100m2 hub building meet its university’s aspirations for a project of the “highest technical quality.” The Kawneer solutions at the University of Kent’s Sibson Building were installed to a BREEAM “Excellent” design by architects Penoyre & Prasad.

Oast House, Kent

Wienerberger Ltd

Oast Houses have been a part of England’s history for hundreds of years. Hillreed Residential Developments installed Sandtoft’s Alban clay plain tile to retain its original character and charm.

Morrisons, Sittingbourne, Kent

Fixfast Ltd

The new store was built as a main contractor’s design and build shell construction, with a traditional Morrison fit out, and involved working with two design teams simultaneously. The store was one of the first new stores to incorporate Morrison’s new “hybrid heat reclaim system”, and also incorporated a series of photovoltaic panels and wind turbines on roof areas to contribute to the renewable energy targets required by the local Planning Authority for this new development.

The Point, Broadstairs, Kent

Silent Gliss Ltd

A great example of where Silent Gliss products can be specified across many apartments in a single development. This large luxury apartment complex wanted to optimise the look of the building from the outside as well as the inside. All apartments installed Silent Gliss Wave on the main side of the building which gave an overall co-ordinated and stylish effect to onlookers. Combined with other motorised roller blinds, this project is a great example of how Silent Gliss can use it’s wide product range to meet the needs of any kind of shading requirement.

Kent and Canterbury Hospital - Shade Sail Array

Able Canopies Ltd

Kent and Canterbury Hospital had received funding to complete a new sensory garden that could be used by their patients at the Neuro-Rehabilitation Unit within the hospital. Cardy Construction Ltd. were awarded the project to complete the garden and turn the design created by local garden designer, Christine Patterson into reality. The garden design included a requirement for some shade in part of the garden to offer cover over the new outdoor seating area.

Clapton Stainless Steel Project

The Safety Letterbox Company Ltd.

The Clapton Stainless Steel project features a bank of wall mounted ECOM mailboxes manufactured using high-quality 304L grade material. The bank of stainless steel mailboxes were designed to meet the requirements set out by the project architect and design team. The mailboxes feature a wooden surround which compliments the boxes well, also hiding the joins between the banked mailboxes. The mailboxes are situated in the entrance lobby area in the ideal position for postal delivery workers to easily deposit items, and for residents to pick up mail as they pass.

1 Kent Street, NSW

Classic Architectural Group

The building was refurbished in order to create a modern commercial workplace. Over 20 years of previous occupation, the floor plans of the warehouses had become riddled with minor alterations and additions, which created a gaggle of winding corridors and poorly located facilities. These were consolidated in the refurbishment allowing for a free open plan work environment to be created within each of the district internal warehouse volumes. An upgrade to the entrance mats was required to create a sleek internal environment within a district heritage shell.

Ebbsfleet International Station, Kent

Howe Green

12 of Howe Green’s 7500 Series floor access covers have been fitted internally and externally at the domestic section of Ebbsfleet International Station. A robust access solution was required to provide easy and safe access to vital internal underfloor services in the station building. The access covers were tailor made to the sizes required. Set into the substrate, the access covers sit flush with the flooring and do not present a trip hazard. They can be easily removed with the use of lifting keys or a Howe Green Cover Skate.

Folkestone Rugby Club, Kent

Richard Burbidge Balustrades

Folkestone Rugby Club transformed its traditional clubhouse into a modern sports and social facility, complete with balcony viewing area. Approximately 40 metres of FUSION® Commercial outdoor balustrade were installed on the perimeter of the new balcony to provide an essential safety barrier. The glass panel system enhanced the sense of space, with minimal disruption to views of the pitch. The club’s logo was etched into the glass panels to add a bespoke finishing touch.

Caring Wood, Private House, Kent

BASWA acoustic AG

Caring Wood is an exceptional private house design, set in a rural location. The interior acoustics were seen as key to user comfort and lifestyle within this family home. The project won the coveted RIBA and Grand Designs House of the Year 2017. This remarkable residential project made excellent use of BASWA, which contributes to a calmer lifestyle within the property without compromising the design. As the house is occupied by three generations of the same family, acoustics play a huge part in wellbeing.

Tunbridge Wells Hospital in Pembury, Kent

Selectaglaze Ltd

The £226m, 513 single bedroomed hospital features a dedicated Women and Children’s unit with a Level 2 Neo-Natal Unit providing special and high dependency care. The imposing primary windows have been supplemented with secondary units providing better internal environment control, offering additional guarding and allowing for remote controlled privacy blinds. Together with main contractor Laing O’Rourke, Selectaglaze developed a design that met all criteria. Most windows were treated with Series 40 hinged and fixed panels featuring a chamfer bead to avoid dust ledges. Glazed with 8.8mm laminated glass, the units meet the required safety levels.

Stainless Steel Pedestrian Grating at Chelsea Bridge

Lang+Fulton

Lang+Fulton were approached by the architects to propose the most suitable stainless steel grating for pedestrian use at the new Vista apartments, close to Chelsea Bridge. The gratings were also required to safely secure the structural openings that ventilated the underground car park. A grating with a heel proof mesh of 55x11mm was recommended and was designed with support beams and anchor bolts. The stainless steel was pickled and polished.

Deeplas helps Kent Home Improvements celebrate 25 years of service

Deeplas, a brand of Eurocell Building Plastics

Kent Home Improvements has begun its 25th anniversary year in style with a customer open day. The all-day event was supported by a regional commercial team from Deeplas, along with other key suppliers. During the anniversary event, Deeplas carried out a series of product demonstrations that highlighted the many benefits of using Deeplas. Jon Bulmer, Managing Director at Kent Home Improvements, said: “We have reached our 25 anniversary year stronger and more dynamic than ever. We would like to thank the Deeplas team for their continued support. Thanks also go to all our customers who attended on the day.”

UNIVERSITY OF KENT - THE COLYER-FERGUSSON MUSIC BUILDING

Hussey Seatway Ltd

PROJECT OVERVIEW The bespoke hall was designed to be a purpose-built, flexible performance space that can accommodate a wide range of musical activities. SOLUTION The two banks of retractable seating were designed to allow the hall to be able to accommodate everything from intimate chamber recitals to large-scale choral and orchestral concerts. When functioning at full concert capacity, there is seating for around 400 audience members, a 200-strong chorus, and up to an 80-piece orchestra. Once the retractable units are closed, the hall can accommodate up to six hundred audience/performers combined.

Freestanding, branded benches for Kent shopping location

Furnitubes International Ltd

Elements XL benches were the ideal choice for Bligh’s Meadow, being deep enough to be stable without fixing down (and also allowing sitting on from both sides) and in weighing over 100kg each, heavy enough to not be readily moved by the public. Plate end support versions were chosen as this allowed a stencilised reinterpretation of the Bligh’s Meadow logo to be laser cut for brand reinforcement purposes. The plates were supplied in Corten steel, chemically weathered to provide a rich colouration and patina, and sealed to prevent the oxidation from washing off onto the paving and also staining on clothes.

FlexStep and fixed staircase at Leeds Castle, Kent, UK

Liftup A/S

Away from the main castle buildings stands the more recent addition of a gift shop and restaurant. As the restaurant is accessed via steps, it was not possible to provide access for those with impaired mobility or parents with pushchairs. Although this building is relatively new, the rules regarding what can and cannot be changed were very demanding. The customer installed both a FlexStep and fixed stairs. Both stairs have the same design and a divider between the lift and fixed stairs is added.

Stainless Steel Grilles at BMW Motorcycle Showroom, Manchester

Bolton Gate Company

Bolton Gate were specified to provide the security grilles for the recently completed extension and refurbishment of the BMW Motorcycle showroom in Manchester. In keeping with the prestigious appearance of the building and high-end motorcycles on show, parallel mesh electric grilles in polished stainless steel were chosen to protect the showroom and external windows. In order to remain unobtrusive during trading hours, the bottom rails and side guides were powder coated white to match the surrounding walls and ceiling. For ease of operation, all grilles were electrically linked to allow simultaneous operation.

Kings Cross Square: high quality stainless steel grating

Lang+Fulton

The final phase of the £500m redevelopment of Kings Cross has been completed with the creation of a 75,000 sq ft square in front of the station. The square has granite benches with inset panels of high quality stainless steel grating supplied by Lang+Fulton, stunning lighting, trees and an area dedicated to art. The 11×66/25×2 grating panels for the six separate seating areas were shaped to accommodate the up-lighters, the planting and adjacent watering points and were supplied in stainless steel grade AISI-316L with a satin finish.

North Kent Police HQ: Italia-100. Steel louvred fencing and generator compound.

Lang+Fulton

North Kent Police HQ is a four-storey landmark building of 11,500 m2. In addition to the perimeter fencing, Lang+Fulton supplied the steel louvred cladding panels and support steelwork for the generator housing. The panels were made from Italia-100 which is an extremely robust louvred material, providing 100% visual screening and a high level of security. Italia-100 was considered to perfectly complement the overall architectural design as well as providing the required functionality at a sensitive site.

Italia-Corten Steel Louvres contrast with Stainless Steel Mesh

Lang+Fulton

Italia-Corten louvred screening makes a striking statement at a technology park and science hub, which is being developed with an ambitious commitment to renewables. The louvre panel system has been used to contrast with stainless steel mesh, etched with an artwork of forest trees. The client specified a strong hi-tech identity with a visible natural imprint, using materials capable of expressing sustainability and modernity. The Italia-Corten, which has a high recycled content, 100% recyclability, requires no finishing treatments and is maintenance free, fulfilled the brief for a material with a low environmental impact and a strong aesthetic.

Showing 1-36 of 254

Feedback