NBS Source

"equitone"

35 results found

Sort by:

Showing 1-24 of 24

Multi residential housing project

Multi residential housing project

EQUITONE

This new build multi residential housing project was constructed using the contrasting tones of EQUITONE [natura] in colour Sepia [N972], against the subtle white hue of EQUITONE [natura] Quartz White in colour [N164], creating a beautiful facade sympathetic to its surrounding environment.
Stepping Hill Hospital

Stepping Hill Hospital

EQUITONE

DAY Architectural Ltd and contractor Armitage collaborated with EQUITONE to carry out the refurbishment of the restaurant at Stepping Hill Hospital in Stockport. The shingle design was created using EQUITONE [natura] in an overlap formation of multiple colours, including Summer Haze, Muted Yellow and Pale Mist.
Résidence étudiante Rabanesse-Kesseler

Résidence étudiante Rabanesse-Kesseler

EQUITONE

This incredible design, that uses EQUITONE [natura], features hidden shutters to windows and Juliet balconies for the residents of this 10 story student accommodation to enjoy. The random opening of the shutters gives the building a new appearance daily, as the dark grey of EQUITONE [natura] in Anthracite [N251] works perfectly to maximise the effect of the exposed orange metal framing that lies beneath.
Venlo, Netherlands

Venlo, Netherlands

EQUITONE

EQUITONE [pictura] in colour Porcelain [PW141] was specified for the design of these newly constructed offices in Venlo, Netherlands.
Pavilion Mexico

Pavilion Mexico

EQUITONE

This Pavilion, designed and installed by Broissin architects, was finished with EQUITONE [natura] and [tectiva] facade materials.
Museum of Arts Hong Kong

Museum of Arts Hong Kong

EQUITONE

The Hong Kong Museum of Art used EQUITONE [tectiva] panels to create a 3D facade with prefabricated modules.
St George's School in Edinburgh

St George's School in Edinburgh

EQUITONE

A crisp, uniform and visually interesting aesthetic was created for a new build sports pavilion at St George's School for Girls in Edinburgh. The project used approximately 340m2 of EQUITONE [linea], and incorporates new changing facilities, ancillary accommodation, and a multi-function meeting and conference facility.​ Designed by DRD Architects, this was one of the first projects in Scotland to use EQUITONE [linea] in this scale.
Bristol Business School

Bristol Business School

EQUITONE

EQUITONE [tectiva] fibre cement facade material was specified to improve the external aesthetics of the University of the West of England’s (UWE) new £50m business school.
Office for National Statistics

Office for National Statistics

EQUITONE

A tri-coloured, retrofitted facade was created for the Newport headquarters of the Office for National Statistics (ONS). This unique and striking rainscreen facade was achieved using 6,800m² of EQUITONE [natura] in a combination of colours and panel sizes.
Office building Temse

Office building Temse

EQUITONE

Situated between Antwerp and Ghent, this new build office in the town of Temse was finished with EQUITONE [tectiva], arranged in variously sized and placed panels, giving a contemporary, but minimalist finish to the building.
Chiswick School, London

Chiswick School, London

EQUITONE

A secondary school in West London used EQUITONE [tectiva] fibre cement facade material to create an aesthetically pleasing, natural and modern appearance that pays homage to the nearby Grade I-listed Chiswick House.
Nursery in Munich

Nursery in Munich

EQUITONE

EQUITONE [natura] in colour Chalk Grey [N162] was used to clad this Nursery School in Munich, Germany. As well as reflecting the natural light, the cladding acts as a blank canvas for the beautifully milled contour design that features so prominently on the face of the building.
Outside Cahir Castle Ireland

Outside Cahir Castle Ireland

EQUITONE

Deaton Lyasght Architects were comissioned to design this beautiful, abstract facility situated in the grounds of Cahir Castle, Ireland using EQUITONE [linea] LT20 Pebble. Angular pieces were used, which allows the light and shadow created by Linea to vary throughout the day.
Santa Casa da Misericórdia de Valpaços

Santa Casa da Misericórdia de Valpaços

EQUITONE

The versatility of the EQUITONE [linea] material is highlighted on this office building in Portugal. The angular composition of the facade, plays with the grooves of the material and the placement of the panels in different directions, so when the light catches at different points throughout the day, there is a different emphasis on each panel as the sun rises and falls.
Mackelvia Street Retail

Mackelvia Street Retail

EQUITONE

This new contemporary and premium, multi retail unit built in the centre of Auckland, New Zealand is finished in EQUITONE [tectiva] Chalk, one of the lightest colours in the family. The cladding installation benefits from intricate milled detailing, which unites the building with the other black clad structures that form the rear of the unit.
Attic Self Storage London

Attic Self Storage London

EQUITONE

A new facility for London self-storage company, Attic Self Storage, was developed using EQUITONE [natura] fibre cement facade material, helping to give the contemporary building a modern, vibrant appearance. The premises, in London N7, bordering Islington and Camden, offers businesses and individuals across North London safe, secure and convenient storage solutions.
Centre Technique Municipal

Centre Technique Municipal

EQUITONE

The technical center of Blagnac has been built in a business area between an expressway and woodland. The architects (Julie DIEU de NBJ ARCHITECTES, Baptiste Grillet de TRIPTYQUE ARCHITECTURE) wanted to make the building very innovating , operational and efficient. The contrast of different EQUITONE materials and colours with the addition of some unique milling detail, has created a stunning finish.
Johann Sebastian Bach Hall, Köthen Castle

Johann Sebastian Bach Hall, Köthen Castle

EQUITONE

This renovation was designed to integrate the Johann Sebastian Bach Hall within Köthen Castle with the accompanying function rooms in the adjacent coach house. The concert hall's exterior was semi clad using EQUITONE [natura] in N154, Cream White. The new material, with its modern, 3D installation on top of the original, stone architecture is not designed to be a seamless installation, but is designed to show a development that is at least related to its foundations.
Centre for Science and Innovation

Centre for Science and Innovation

EQUITONE

Built on some of the 40 acres of land made available due to the relocation of a large interstate, ARC Architects were commissioned to design the new Centre for Science and Innovation building, part of the Johnson & Wales University in Boston, USA. By using two different, but sympathetic colours from the EQUITONE [tectiva] range, a gentle mosaic effect of different sized and coloured panels gives the building a beautiful, modern exterior.
Apartment building Wemmel

Apartment building Wemmel

EQUITONE

Urban Nation Architects & Associates chose EQUITONE [lunara] for the ground level facade on this residential apartment building in Wemmel, Belgium.  The panels are high-density and require little maintenance or cleaning which makes them ideal for high footfall and traffic areas.  ANAA cut the [lunara] in to linear panels using soft angles to make the facade visually interesting and to catch the eye of anyone nearby. The variable texture of [lunara] invites the viewer to further investigate the facade at a closer range.
Cityhall Hofheim

Cityhall Hofheim

EQUITONE

The town hall in Hofheim am Taunus was renovated to refresh the old building.The entrance facade was given a new look, the original dark-looking, small-scale bay facade gave way to a bright, large-area facade. EQUITONE [lunara] in Hessian was specified and complemented by a golden perforated facade, brightening up the building and creating a visually exciting facade.An inviting canopy addresses the main entrance and offers protection from the weather if necessary. The front consists of a large LED strip that shows the current and upcoming events. 
Hydra Parking House

Hydra Parking House

EQUITONE

Kirstine Roepfstorff, is an internationally renowned Danish artist who has developed the integrated art piece Hydra for Kanalbyen. Hydra uses water, light and plants to give life to the multi-storey car park that will house the residents’ cars. “Art creates value, and what Kanalbyen has done is both brave and forward-thinking,” says Roepfstorff. “Car parks are essential, but they’re usually lacking in life and a place people don’t consider as anything more than convenient, but actually they can be spaces where people meet each other and experience something,” she explains. The roof of the parking lot will have rainwater collectors creating an organic system within the concrete building. The huge facades will be covered in concrete murals, making for an interesting focal point in a building that is otherwise mostly ignored. Kanalbyen in Fredericia, a beautifully located previously industrial city with views over Lillebælt and with fortifications from the 17th century still surrounding the city. Kanalbyen is, and will be, an integrated, modern, inclusive and sustainable part of Hydra Parking House, Fredericia Harbour, Denmark, where locals and newcomers alike will benefit from how well thought-out the planning process has been. It is bound to be one of the most interesting developments to follow over the coming decades. 
Clerkenwell Design Week Pavilion

Clerkenwell Design Week Pavilion

EQUITONE

Pavilion by Studio Weave was a focal installation created for a previous Clerkenwell Design Week. Erected in St John's Square and named Smith – an English word for a maker or manufacturer – as a reference to the many craft trades that used to operate in central London district.
Festival hall of the Tiroler festspiele

Festival hall of the Tiroler festspiele

EQUITONE

This angular black concert hall was designed by Delugan Meissl Associated Architects to contrast with the curved white playhouse it accompanies in Erl, Austria.

Showing 1-24 of 24

Feedback