NBS Source
List your products

desk

1,156 results found

Sort by:

Showing 1-36 of 235

University of Manchester Lecture Theatre Seating

CPS Manufacturing Co LLP

The University of Manchester got in touch with CPS regarding refurbishing their lecture theatres. CPS revamped the seating and desks to provide a new university look. CPS installed more than 1,100 Vario C9 seats covered in purple fabric and desks with green edging. Green LED lights were installed on each aisle's tier.

DNRC - Defence National Rehabilitation Centre

Workspace (Scotland) LLP

The Defence and National Rehabilitation Centre is a new £300m purpose built, world-class rehabilitation centre for the armed forces and service personnel who have suffered major trauma or injury. WorkSpace completed the FF&E fit out including bespoke reception desks featuring Corian® in Deep Nocturne and brass cladding. We also supplied and installed fitted bedroom cabinetry including wardrobes and desks, dispensers, bedside lockers and whiteboards.

UNILIN Evola: school

Unilin Division Panels

Applications: tables; desks, closets // Chosen UNILIN Evola-designs in MFC & HPL: H588 V8a Royal Oak Vanille // Radboud Docenten Academie, Nijmegen (The Netherlands)

Grad `Hidden Fixing` Decking System Project

Outdoor Deck Company Ltd

The Outdoor Deck Company were commissioned to refurbish the external terraces of several top floor apartments located on Nile Street, London. The brand new `grad` invisible fixing clip deck system was supplied and installed by the Outdoor Deck Company, their first ever `grad` installation in the UK. The unique clip and groove design at the heart of the `grad` system means that decks can be installed about 30% faster than competing products. The `grad` system can be retrofitted onto existing timber joists, installed from scratch on top of a new timber sub-frame, or mounted onto the bespoke rail system.

University of Birmingham lecture theatre seating

CPS Manufacturing Co LLP

CPS Manufacturing Co worked with Wilmott Dixon, BDP Architects and the University of Birmingham to deliver two lecture theatres. The two lecture theatres had tiered flooring systems installed. 750 seats were installed in total with desking. Our top model Type C9 seat was chosen, with the Inova turn and learn seat used in the collaborative lecture hall.

Flagship Project - Toronto Office

Listone Giordano

Listone Giordano's 'blonde' Cabreuva km 31 flooring made its way into a fresh, new office concept in Toronto. With sixty-five per cent of the building dedicated to communal work spaces, the thousands of employees are encouraged to roam around and work wherever they like. Staff don’t even have designated desks: as such, the building had to use warm woods and natural materials to create a cosy yet stimulating environment.

ASDA - Isle of Wight - Fresh & Contemporary

Resopal

Aspiring to create a brand new design concept with a Fresh and Contemporary feel, Asda working closely with Resopal, has achieved this goal. Resopal Candy Wood 4147 - EM texture (HPL) Laminate has been selected, offering a natural wood feel, whilst giving a modern authentic look. Used to stunning effect in the cafe, signage above the customer service desks and fresh food areas, this concept will be rolled out in future stores.

King's Cross Gasholders Triplets, London

The Safety Letterbox Company Ltd.

The Gasholders lobby displays extraordinary attention to detail in its integration of the building’s industrial heritage with contemporary design and style. A 24-hour concierge team operates from a bespoke desk made in natural stone, while polished concrete floors with brass inlay, a sweeping spiral staircase and feature light sculpture introduce guests to the drama of the interior. It also houses the bespoke brass mailboxes painstakingly developed and created by our Innovation team.

Camaieu - Retail

Polyrey UK

By opting for an ecodesign approach, where the purity of whites enhances the beauty of the woodgrain effect, the women's clothing brand ‘Camaïeu’ wanted to create bright and contemporary spaces in which the shopper would experience both comfort and well-being. Made using Panoprey melamine-faced board, the ‘Blanc Menuires’ brings light to the store while ‘Chêne lavé’ has been selected for the furniture and fixtures, the reception desk and changing rooms, in order to instill a sense of comfort.

Barrisol Acoustics® - Erasmus Medical Centre - Netherlands

Barrisol

Belonging to the hospital and the University of Medicine of Rotterdam, the Erasmus medical centre is an internationally recognized centre of excellence. As a learning centre, the building of 16 000 sqm contains a central lobby, conference rooms, learning rooms and offices, on 3 stairs. It welcomes more than 400 working or learning desks. Thank to the spectacular ceiling, the central lobby is very bright and spacious. 4500 m² of acoustic stretched ceiling has been installed to improve the sound comfort. Architect : Claus en Kaan

WD40 European Headquarters

Canal Architectural

The team at Canal were approached by the client and design team at Collins Construction to manufacture an impressive bespoke staircase for the WD40 European headquarters. The client requested a feature staircase that connected three floors and reception desk inside the main central building. The technical sales team at Canal worked closely with the client to address the finer details including building regulations, existing constraints, structurals, logistics and overall aesthetics. The client requested the staircase to be manufactured in mild steel with a raw oiled finish to blend with their brand identity. .

Portsmouth Ferry Terminal

Franke Sissons Ltd

The Portsmouth Ferry Terminal offers all the modern high standards and style of an airport. A full height concourse contains shops, check in desks and the arrival and departure areas. The Ferry terminal achieved a high BREEAM rating through a number of initiatives including the installation of Franke Sissons Stainless Steel Urinals and WC’s connected with the unique A3000 Open Water Management System. The use of dual flush touch free controls to flush the 4 litre WC and using sea water for flushing further reduced the water consumption of the building.

LED Lighting - Haymarket Theatre

Gradus

The main auditorium of the Theatre has been refurbished with 900 new seats, sound desks and lighting systems, as well as the installation of a café, licensed bar and TV gallery. The foyer, studio theatre and entrance areas have been modernised. As part of the project, Gradus was chosen to supply and fit continuity LED step lighting to provide a contemporary linear effect and complement the new modern interior of the theatre. Not only does step lighting add to the design, but it also allows customers and staff to move around safely in darkened lighting conditions.

Edinburgh Print Makers

Workspace (Scotland) LLP

The success of Edinburgh Printmakers has led to the charity outgrowing it’s current premises. Opening to the public in 2019, Edinburgh Printmakers have transformed the former North British Rubber Company HQ, Castle Mills, Edinburgh into a vibrant new creative hub showcasing exhibitions and events. WorkSpace were delighted to be involved with this contemporary and creative project. Our scope of works included a reception desk, 3 varied sizes of print browsers, plan chests, wall display cabinets, a mixture of base and wall units and window blinds.

Decking in Israel

Accoya

Distributed by Vertex in Israel Accoya has been used for a swimming pool decking area and under water deck. Raised grain, splitting and rotting of wood is greatly reduced if not eliminated with Accoya compared to other woods. Accoya was coated in a Blanchon oil with the Accoya underwater left natural to go grey over time.

Custom Linear Lighting System for a Premium CAT B. 100 Brook Drive, Green Bank, Reading.

299 Lighting

The prestigious Green Park in Reading is home to large corporate business, offering premium office space, excellent transport links and boasting views over Longwater lake. With over 20+ variation of system sizes and some containing custom corners, this was a very complex scheme to design and quote. The clean lines and flexibility of RIO Suspended caught their attention and the whole made-to-measure linear system using various corners was specified to adapt to the angled floor plan. The technical shape of the Faseny Suspended compliments the style of the scheme and was used to illuminate the desks.

Office Lighting Scheme Using Indirect Lighting. Office for National Statistics, Newports.

299 Lighting

Situated just outside of Newport, the HQ of National Statistics is the largest site owned by The Office for the National Statistics. The client was supported with lighting calculations, renders and full lighting design. The main traditional desk area and lecture theatre were designed using indirect lighting only. The Erie suspended was used throughout the whole floor plan of the Data Science Campus to distribute indirect light. In the stairwells and circulation areas, the large ring-shaped luminaire Ouse was used. It effortlessly 'floats' in the space and the bold black finish makes the fitting stand out.

Track Lighting for a Educational Space CAT B Fitout. UCL, Gordon Street, London

299 Lighting

The ongoing CAT B refurbishment of the impressive Victorian building situated in the heart of Bloomsbury sees a transformation of 7,900 sq ft of the Student’s Union, staff offices and a teaching spaces. The design concept is very consistent across the floors using a strong visual language. Following 3 main design patterns, the scheme uses linear lighting as the general lighting. The circulation areas with exposed soffits are lit with linear profiles Lopen Suspended and circular suspended lighting Talla. In the desk areas the Lopen Suspended was used to create softer illumination and absorb the sound.

Blue Lennon Granite for the Hard Rock Hotel

stoneCIRCLE

stoneCIRCLE fabricated and installed the stone for the Hard Rock Café in the transformation of the Cumberland Hotel into the Hard Rock Hotel, London. The hotel has a Rock Royalty Lounge, GMT Bar, a cocktail bar and a Rock Shop. There is also a new 370-seat Hard Rock Cafe with a performance space. All bar tops were Blue Lennon granite. Reception desks were Silestone Calacatta Gold quartz. stoneCIRCLE supplied and installed the large porcelain floor tiles, as well as the Noir St Laurent marble vanity tops and the tiling to the walls in the public restrooms.

Style Offers Expert Partitioning Advice to School - Highcliffe School

Style - Moveable Partition Specialists

Highcliffe School in Dorset originally requested a visit from Style’s service and repair team, to offer advice regarding a moveable wall that was no longer functioning. Having carried out extensive inspection and testing, Style’s technicians concluded that it was beyond repair and that the best solution would be to install a new, Stylefold 120 modern folding wall system. A key benefit of the Stylefold system is its ease of operation, offering maximum flexibility for the school to use the wall on a day-to-day basis to divide the main hall from the canteen service desk and newly installed chiller.

University of Reading - Lecture Theatre Seating

Audience Systems Ltd

This lecture theatre refurbishment included a new tiering structure to overstep existing tiering and improve sightlines, as well as versatile "Scholar" lecture theatre seats and desks. A bold colour scheme for the upholstery created an outstanding finished look to the auditorium. Neil Anderson, Contracts Manager at Morgan Sindall said, “Your team were excellent, and were always on hand to answer questions. You worked extremely hard to achieve the challenging programme set. Total commitment was displayed by your fixing teams. I would certainly have no hesitation in repeating the experience with you should the opportunity arise.”

IVC design double at Saongroup

IVC Commercial

Carpet tile and LVT from IVC have been used in a colourful, graphic scheme at the Dublin offices of Saongroup, a world leading online recruitment company. Demonstrating the ability of IVC to deliver solutions across product types, the installation saw over 1,000m2 of IVC floors used throughout office desk and common areas, using bold pattern and texture to separate areas. Specified by the highly talented Dublin-based interior design firm, Think Contemporary, the flooring scheme builds from a base of Shared Path carpet tiles from the Art Style collection.

Visual Planning Boards - ThinkingWall

Logovisual Ltd

We recently completed a large installation of our ThinkingWall frameless whiteboard as part of an office refurbishment in Nottingham. These visual planning boards were placed around an open plan office to provide working space behind desks. The ThinkingWall system allows multiple panels to be joined almost seamlessly creating one large writing surface at the desired size. In this case the visual planning boards were produced in a variety of different widths to suit particular wall spaces We kept he height of all ThinkingWall whiteboards the same to give a consistent look across the space.

Asset Management Company

Ted Todd Fine Wood Floors

We were approached by this central London Asset Management company when they were refurbishing their offices. They were looking for something that had character, and that was of the highest quality, that could be used for flooring, cladding, and bespoke desks. Seaforth, from our Rare Finds portfolio, was ultimately specified due to its unique story and qualities. We reclaimed Seaforth from a disused warehouse on the Liverpool docks. In World War 2, the dock endured heavy bombing which led to fire damage. This historical damage was still present when we reclaimed the 6 metre longleaf pine beams.

Premium decking

F H Brundle

Our ethos of "All this from one supplier" certainly held true in helping secure the business for a Rinato Premium decking, glass spigots and glass balustrade project. Rinato Premium solid core boards were used for this stunning application. The durable, stylish and weatherproof boards are manufactured from recycled polymer and require virtually no maintenance. Rinato Premium is particularly suited for balconies, where gaps between the boards can be closed using our double fixing clips. Base fix glass spigots, 10mm monolithic glass panels and split tube handrail was then used to complement and complete this amazing glass balustrade project.

Management Consultants

Signbox Ltd

Signbox transformed the London base of one of the world’s leading management consultant and professional services firms using an innovative wayfinding and environmental graphics solution. The scheme incorporated floor level directories, secondary wayfinding, suspended directional signs, room numerals, manifestations, desk signs and environmental supergraphics. Premium materials were utilised throughout, including laser-cut acrylic with embedded LEDs, aperture-cut metal trays with push-through lettering, scratch-resistant, Lintec opti-clear manifestation film, Digimura supergraphics a digitally printed wallcovering, fire rated to EN13501 and compliant to EN15102, internally-illuminated LED light sheets.

The Bower, Stockley Park

Washroom Washroom Ltd

The reception area had to set the tone for the rest of the building so we designed the bespoke Corian reception desk to mirror the angular lines of the unique feature staircases in the building’s central atrium. The new washrooms feature our full height Alto toilet cubicles, specified with a real wood walnut veneer finish. We designed the bespoke white Corian trough-style vanity units with an integral handbag shelf, back-painted glass splashbacks and Tego hinged mirror units. In the basement staff shower and changing area, our SGL Forza lockers provide staff with a durable, secure storage facility.

Decking - Lee Valley

Gripsure (UK) Ltd

Gripsure supplied nearly 4,000 metres of Yellow Balau Hardwood anti-slip decking to Lee Valley White Water Centre. The decking is a hardwearing product with an expected in-service life of more than 50 years. The attraction needed a new decking solution for its Terrace Bar & Café which gets a lot of footfall from visitors getting a meal or drink after water sports or from live music event held at the centre.

Decking - The Waterwheel Inn

Gripsure (UK) Ltd

The Waterwheel Inn have transformed a wild and over grown garden into a fantastic outdoor space for their guests to enjoy. They have created a tranquil and safe environment with decked walkways leading around ponds and a waterfall feature, surrounded by tropical plants and tree ferns. There is also a large five-by-eighteen-metre decked terrace to enable guest of the B&B and restaurant to dine outdoors. Because the garden sits in a shaded valley the option of timber decking was initially ruled out until they contacted Gripsure.

Expona Flow helps to refresh University Hospital Wales restaurant

Polyflor Ltd

High design commercial sheet vinyl flooring from UK manufacturer Polyflor’s Expona Flow PUR collection was recently used to create a vibrant new restaurant area at University Hospital Wales in Cardiff. Formerly known as the Heathfields restaurant, this hospital canteen has undergone a transformation and is now called Y Gegin. Approximately 600m² of Polyflor flooring was installed throughout the restaurant by Artisan Flooring. The grey-toned Silver Oak and Smoked Oak wood effect designs from Polyflor’s Expona Flow flooring collection were installed alongside each other throughout the servery stations, cashier desks, dining areas and around vending machines.

55 Colmore Row Birmigham

Westag & Getalit AG / Westag UK Ltd

Reception desk and access turnstiles fabricated from a combination of 3mm and 10mm GC2011 Titan White Getacore sheet material and GC2002 Semi translucent 3mm sheet material, back lit for maximum effect. The 3mm Getacore sheet Veneer product was chosen and specified for its very clean white appearance and large 4100 x 1250 size to minimize fabrication, the batch-less production guaranteed the two 3 & 10mm could be used together, whilst the sheet size again aided in the large back lit panels. Tempering of the product also helped guide choice virtually zero expansion is crucial over such large areas.

Showing 1-36 of 235

Feedback