NBS Source
List your products

cars

3,131 results found

Did you mean?

care
Sort by:

Showing 73-108 of 935

Huntingdon Road, Cycleway, Cambridgeshire

Charcon Hard Landscaping

As part of its transport strategy, Cambridgeshire County Council identified the Huntingdon Road cycleway for improvement. The cycleway needed separating from the main carriageway, whilst still allowing cars or bicycles to easily mount or dismount the kerb and safely regain control. The Council chose a hybrid cycleway design, raised above the existing carriageway using single kerb segregation.

Guildford - CORE DRIVE Gravel Driveway Installation

CORE Landscape Products

The clients had severe damp issues on the exterior wall of the house. The driveway sloped toward the property and the area had no working drainage system in place. The clients wanted a free draining surface that would not require constant maintenance and could handle the frequent car use that was suitable for a baby stroller along with a solution to the rising damp problems they were experiencing.

Student Accommodation Godiva Place

Procter Contracts

To design manufacture and install purpose made automated swing gate. Included, are purpose made railing panels and pedestrian swing gates. Gate opening size 3.00 x 7.00m wide. Project type – Refurbishment Location – Godiva Place, Coventry Main Contractor – Galiford Try Products Used - Bespoke Gates & Railing panels to the car park.

Heavy duty and porous asphalts for business park

Tarmac

Heavy duty surfacing was required for new access roads and car parking areas as part of a project to extend this business park located close to the A1 near Biggleswade. Using HGV resisting Ultiphalt HD asphalt on access roads combined with Ultidrive porous free draining asphalt on parking areas provided both sustainable drainage and long term durability.

TAPER-LOC System eases installation at The Imperial War Museum London

C.R. Laurence (CRL)

C.R. Laurence’s TAPER-LOC™ System has facilitated a speedy and simple installation of a new glass balustrade system at one of the UK’s most iconic museums. A carefully controlled environment such as a museum gallery needs sensitive thought to reduce disruption and the effects of construction on its exhibits and external environment. As the TAPER-LOC™ System required no cement, this significantly reduced unnecessary mess and untidiness so the installation had limited effect on its surroundings.

Movement Joint Resin Injection, London.

Newton Waterproofing Systems

At this new-build shopping centre in Shepherd's Bush, West London, the new underground car park was experiencing high levels of water ingress through two movement joints that had failed. Newton Specialist Contractor ASF Waterproofing, who are specialists in injection resins and structural repair work, were therefore called in order to provide a quick solution and fix the leaking joints.

LA Courthouse case study

C.R. Laurence (CRL)

The new United States Courthouse in LA is a 633,000-sq ft facility. All-glass glazing systems were utilized, including over 762 metres of TAPER-LOC® from CRL. Developed for use with laminated toughened glass, the TAPER-LOC® System delivers all-glass visuals that improve light diffusion, creating open and vibrant spaces. Contractors faced strict construction schedules due to its central location in Downtown LA. The TAPER-LOC® System can reduce installation time by more than 50% compared to wet-glaze systems. A torque tool simplifies glass adjustment, expediting the installation process in order to meet tight schedules.

Canning Town

The Safety Letterbox Company Ltd.

At The Safety Letterbox Company, we can manufacture a complete mailbox arrangement to house within the aluminium surrounds and replace a glazed screen. Panel boxes have a simple letterflap to the front face and house the mailboxes to the rear allowing the tenants ease of retrieving their mail and ensuring maximum security for the building. This arrangement complies with the Secured by Design Guidelines of eliminating the need for access into a building, even from the postman.

Stabilisatioin - Abweb and Abgrid, Quarry Bank Mill, Styal, Chshire, UK

ABG creative geosynthetic engineering

Quarry Bank is an old cotton mill in Cheshire, now operated by the National Trust it attracts large numbers of visitors daily. A permeable run off was required to allow the car park to be used without issue all year around as there had been problems with saturation previously. A solution was required without having to replace the first lift of soil that was already down. To stabilise the soft spots, Abweb back filled with the existing cappings meant further excavation was not required. Abgrid and Trigrid enabled the target CBR to be met with 30% less sub base needed.

Josta 2-tier racks HBOS Bristol

Cycle-Works Ltd

HBOS in Bristol had a real demand from its employees for better cycling parking facilities. They needed to increase the number of bikes they could park and also offer a location for cyclists to store their gear. By installing the space-saving Josta 2-tier racks, Cycle-Works were able to increase the cycle parking capacity in the underground car park at HBOS in Bristol to 176 bike spaces.

Stainless Steel Pedestrian Grating at Chelsea Bridge

Lang+Fulton

Lang+Fulton were approached by the architects to propose the most suitable stainless steel grating for pedestrian use at the new Vista apartments, close to Chelsea Bridge. The gratings were also required to safely secure the structural openings that ventilated the underground car park. A grating with a heel proof mesh of 55x11mm was recommended and was designed with support beams and anchor bolts. The stainless steel was pickled and polished.

Whissendine Primary School

Evergreens UK Ltd - LazyLawn®-EverRoof™

With our unique CAD design and cutting capabilities, you can incorporate exciting ideas into your playground flooring. Road design, which, whilst providing a road for toy cars to whizz around, can also be used for road safety training. We can incorporate zebra crossings, traffic lights, or any other road feature to provide a fun play area with a second use of teaching children the important facts and dangers of roads. On the fun side of things, we can incorporate hopscotches, number snakes, or mazes, which again, whilst providing outdoor flooring, also brings learning to the playground.

Whissendine Primary School

Evergreens UK Ltd - LazyLawn®-EverRoof™

With our unique CAD design and cutting capabilities, you can incorporate exciting ideas into your playground flooring. Road design, which, whilst providing a road for toy cars to whizz around, can also be used for road safety training. We can incorporate zebra crossings, traffic lights, or any other road feature to provide a fun play area with a second use of teaching children the important facts and dangers of roads. On the fun side of things, we can incorporate hopscotches, number snakes, or mazes, which again, whilst providing outdoor flooring, also brings learning to the playground.

The Grange Therapeutic School, Knossington

HMS Decorative Surfacing Limited

HMS were contacted by Andrew at K & A Scattergood in relation to a large Decra®Stone resin bonded paving installation at The Grange Therapeutic School in Knossington near Melton Mowbray. Works would include resurfacing the entire driveway and car parking area/building frontage, followed by the application of resin bonded paving to the latter. Set in the peaceful Leicestershire countryside, The Grange offers residential care and day school places for boys and girls between the ages of 8 and 17 with extra needs.

TT Admix Specified For Major New Build Construction

Triton Systems

Triton has supplied 3,280kg of TT Admix, its BBA certified concrete waterproofing system, to a prestigious new build project in West London. The project is a new car dealership situated between the M4 flyover and the site of Brentwood FC's new stadium. The construction comprises a watertight concrete base with welded sheet piled walls and a watertight concrete capping beam to provide a Type B integral waterproofing solution to BS 8102 (2009). On top of the slab is a steel framed structure.

Stone Cladding - St Lukes View, Liverpool - Jura Limestone

AlterEgo Facades (Stone Cladding & GRC Cladding Specialists)

Stone Cladding: Jura Beige Sandblasted Limestone - natural stone rainscreen cladding. Student Accommodation in Liverpool bounded by two key conservation areas on a site that was formerly used as a multi-storey car park. ARCHITECT: Rio Architects MAIN CONTRACTOR: Bowmer & Kirkland INSTALLER: FK Facades PRODUCT: AlterStone Jura Limestone Sandblasted CLADDING AREA: 350m2 START ON SITE: January 2017 COMPLETION: March 2017

Free State Speedshop - Amsterdam

Glazing Vision Ltd

Glass rooflights for commercial buildings are being specified more frequently, as architects are tasked with creating work spaces that are more engaging and that maximise productivity. Improving natural daylight within a building is a widely accepted way of fulfilling this brief. So, when Amsterdam based custom car tuners ‘Free State Speedshop’ approached architect Ruben Wennekers to design their new workshop premises, an important aspect of the brief was to maximise natural daylight.

Merceded-Benz Stockport

INTRAsystems

Opened in July 2019, Mercedes Stockport is the largest Mercedes showroom in Europe, with the capacity to showcase 140 of its finest cars in addition to a dedicated AMG suite and further capacity for 100 used vehicles. From Formula 1 simulators, biophilic wall and calming water feature to the dedicated customer bar, ATA Design has carefully considered the interior décor of the showroom to ensure the customer experience is synonymous with the aspirational Mercedes brand. That attention to detail is further evidenced in the careful specification of high-performance entrance matting

TAPER-LOC System at Bolton Academy

C.R. Laurence (CRL)

ESSA Academy, Bolton chooses TAPER-LOC™ System from C. R. Laurence to create a striking staircase within the ‘inside outside’ space. The staircase has been built within the hall of the academy, which exhibits a modern blend of stylish interior design glass features together with the spaciousness and open-air feeling of an outside area. The TAPER-LOC™ System enables a fast and efficient installation, which not only makes the job easier but keeps costs to a minimum.

TAPER-LOC System eases Balustrade installation at New Olympia swimming and leisure complex, Dundee

C.R. Laurence (CRL)

The brand new complex features a 50 metre competition pool, wave pool, rapid river, dive pool, flumes and fitness suite. The Main Pool incorporates a movable floor and end walls to enable it to be reconfigured into a 25 metre Training Pool for clubs and public lane swimming. The TAPER-LOC System was used to create a beautiful frameless balustrade in several areas of the pool and leisure complex. The clean lines of balustrade solution offered a simple but effective method to enclose the different types of seating and staircase arrangements.

Frederick Holmes School

Innova Care Concepts

The Frederick Holmes School in Hull was a new-build project we worked on a few years back. The school was designed to cater for students aged 2 to 19 with severe physical and learning disabilities. Classrooms and hygiene rooms needed full hoist coverage to allow students and staff to move anywhere within the room. We even let the school trial our hoist units whilst they were deciding which supplier to go with. Ultimately, the easiness of our hoist systems made them choose us to supply and install 32 X-Y hoist systems. Find out more on our website.

STEPS Rehabilitation Centre, Sheffield

Innova Care Concepts

We were originally contacted by STEPS Rehabilitation when they were researching products to include in their new-build centre. they chose to go with us because of how subtle and sophisticated our product range is. The team wanted to make their facilities feel as comfortable and cosy as possible, and we provided equipment that could match that on all fronts. We also supplied and installed a completely bespoke stainless steel hydrotherapy pool complete with air jets and colour-changing LED lights! See videos of our work at STEPS over on our website.

Lymm Fire Station Changing Place

Innova Care Concepts

Lymm Fire Station was completely unique project; it was new-build station that doubled up as an educational centre. It had all kinds of different environments and scenarios built-in to give visitors the ability to learn what to do in various emergency situations. As such, they wanted to include a Changing Place facility in the new building. We’ve been working with the Changing Places campaign for a long time, and we were able to design a fully-compliant facility complete with a wall-mounted X-Y hoist system. Read all about it on our website.

Calvert Trust, Kielder

Innova Care Concepts

The Calvert Trust was set up to provide a fully-accessible luxury holiday home for people with disabilities and their families to stay in. As such, they wanted to make sure that any accessible equipment included in their lodges and chalets was as discreet as possible. We worked with them on their Kielder campus, and created bespoke Integralift hidden hoist systems to go around the double bed from either side. You wouldn't even know they were there! Take a look at the photos on our website.

Norfolk Park SEN School

Innova Care Concepts

The school themselves chose us to supply and install 15 ceiling track hoist systems on this project. It was completely new building that would facilitate pupils with complex medical needs and autism, so creating an accessible, safe, secure environment was incredibly important. Through the entire design process, we made sure that our hoist systems would be providing the safest, easiest accessible solution to all students. Find out more about how we did it over on our website.

St Andrew's Hospice, Scotland

Innova Care Concepts

St Andrew’s Hospice was undergoing well-deserved £9 million refurbishment, and they wanted their new inpatient unit to feel like a home-from-home for all patients and their families. Our Integralift hidden hoist was specified by the architect because it could provide accessibility without being obvious in the room. The hospice had made it clear that all equipment needed to match the overall décor of the hospice and fit in with their signature colour scheme. We ended up supplying over 160 items that all matched with their specifications. See the incredible photos on our website!

Accord Hospice, Scotland

Innova Care Concepts

After working with Accord Hospice for many years, they came to us straight away when they got funding for a new 8-bed inpatient unit refurbishment. We brought some of their team to our private showroom to go through the product range and take a closer look at certain items they were interested in. Innova ended up supplying the hospice with bespoke fitted furniture, loose furniture, Integralift hidden hoist systems, and all kinds of specialist equipment in keeping with their modern, homely décor. Take a closer look…

Transport For London

ANS Group Global

The scheme included removing a car lane and making it a wide pavement with a rain garden in the centre. Even the paving on the pavement includes a special compound to absorb harmful particles from the air. Trees and grass was added in the rain garden to further improve things and ANS Living Walls have been installed along the face of ‘The Mall’ shopping centre on the other side of the road. The road itself has had speed ramps added and a bus stop.

Stokenchurch - Gravel Driveway Installation

CORE Landscape Products

The clients had a steep 1 in 5 slope that was difficult and dangerous to drive on during the winter conditions. The driveway sloped away from the property and swept around towards a newly constructed garage at the bottom of the slope. Mrs & Mrs Vaughan had two vehicles, a 4 x 4 and a sports car. They wanted a surface that would provide safe access for both pedestrians and vehicle’s approaching the driveway whilst keeping with the rural nature of the property.

A Stannah Goods Lift Solves Bike/Bin Storage in City Office Refurb

Stannah Lifts

Where do bikes and bins go in slick commercial buildings in space-strapped cities? A big question answered by a Stannah Goodsmaster 1000 CD Plus goods attendant lift in the revamped Kings House office building in central London. The 1000kg through-car lift moves bicycles and a 1100 litre wheelie bin between the ground floor and the basement storage facility in this extensively reconfigured and refurbished building located on King Street.

Dudley Care Home

Marley Ltd

When looking for a cost-effective, but premium roofing solution for a care home in Dudley, Riven Edgemere was specified to provide the perfect option, on budget and on time.

Caring Wood, Kent

Wienerberger Ltd

Caring Wood is a country home for three generations of the same family, incorporating formal, communal and private spaces, roofed with Keymer - Kent Peg Antique.

East Midlands Airport

Aggregate Industries - Asphalt

Continued growth of the airport facilities has lead to the requirement for additional car parking for both customers and staff. Stormwater discharges from the site were restricted and there was the additional constraint of ensuring that any new development would not place a further burden on the existing stormwater network that discharged via a series of on-site balancing ponds. East Midlands Airport and the Environment Agency were also keen to develop sustainable solutions that had a minimal impact on the local environment.

State Audit Bureau, Kuwait

AET Flexible Space

The Kuwait government client demanded state of the art technology including flexible underfloor HVAC services. This is the first building in Kuwait to feature underfloor air conditioning. The high specification new build complex comprises three ten-storey buildings linked by a full height Atria and Sky gardens, 33,000 sq m state of the art office space, IT based auditing facilities, a conference centre, training facilities, library and cafeteria, and car parking facilities.

Hydrotech Structural Waterproofing and Derbigum Warm Roof System – The Brunswick Centre, London

Alumasc Roofing

The Brunswick Shopping Centre in London required a refurbishment to bring it into the modern era. This included providing the waterproofing solutions to all the main piazzas, walkways and podiums. With over 50 years zero product failures Hydrotech Structural Waterproofing was installed, this included a build up of XPS Inverted Insulation and the Hydrotech Hot Melt itself. Beneath these piazzas is a cinema and car park, therefore waterproofing integrity was vital. Hydrotech Hot Melt Waterproofing is fully BBA approved.

LPS1175 Platinum Bi-folding Gate with top guidance

Frontier Pitts Ltd

The LPS 1175 SR1 (A1), SR2 (B3) & SR3 (C5) Platinum Bi-parting Bi-folding Gate with overhead top track is a security gate which is ideal for underground car parks and sites where there is a limited area for the gate to open and close. The gate has successfully withstood forcible attack to Security Rating 1 (A1) for 1 minute, Security Rating 2 (B3) for 3 minutes and Security Rating 3 (C5) for 5 minutes.

Showing 73-108 of 935

Feedback