NBS Source
List your products

cabinets

363 results found

Sort by:

Showing 1-24 of 24

The Hepworth Gallery - Cafe and Education Areas of this Prestigious Gallery Include Stainless Steel Sinks, Worktops, Panels and Cabinet from GEC Anderson Limited

Anderson, GEC Ltd

GEC Anderson’s stainless steel worktops, sinktops, doors and splashbacks have been chosen for the modern Café Bar at The Hepworth Wakefield art gallery in West Yorkshire, for their contemporary and accurate appearance as well as their hygienic qualities associated with food service. The stunning building is formed of ten different sized trapezoidal blocks constructed using pigmented, self-compacting concrete and recently listed in The Times ‘Top 50 Galleries in the World’. The continuous stainless steel worktop installed behind the main serving counter of the Café Bar incorporates sinks, plinth, cupboards doors and splashbacks, all in brushed satin stainless steel.

Notting Hill Mews House

Bulthaup Mayfair

In this mews house, designed by Hogarth Architects, the bulthaup b3 kitchen includes tall cabinets with doors in sand beige aluminium which reflect the warm tones of the exposed timber ceiling joists. The base and wall cabinets are in our laser edged laminate finish in alpine white. Our designer worked closely with the project architect to build the cabinets around the feature window, cum backsplash with views out to the green space beyond. Architectural photography by Rob Sandiford – Pixangle

Country Home

Bulthaup Mayfair

This bulthaup b3 kitchen, in an open plan space leading onto a garden with countryside views, includes tall cabinets in solid, plank-effect oak, with a functional island in kaolin laminate. The solid oak bar-top compliments the tall run, giving the subtle palette warmth and texture. The pocket door unit in the centre of the tall cabinets is lined in oak veneer to allow a seamless aesthetic when open. The off-white composite stone worktop on the island blends with the kaolin base cabinets and back panels to convey the sense of a single piece of furniture.

Buckinghamshire Home

Bulthaup Mayfair

This large bulthaup b3 kitchen was designed for a family who enjoy cooking and entertaining. Practical, light reflecting glass backsplash, crisp alpine white laminate base cabinets, Clay laminate tall cabinets and natural oak bar top all work in harmony in this space which leads on the garden. The 10mm worktops are composite stone and appliances are by Miele. Architectural photography by Alexander James.

Family Home Chelsea 2

Bulthaup Mayfair

The bulthaup b3 kitchen in this Chelsea Town House blends anodised aluminium units in sand beige for the base cabinets with rough-sawn oak, white stained tall cabinets to give a warm, calm aesthetic. The kitchen opens to a dining living space which leads on to the garden via glazed sliding doors. Worktops are composite stone and the appliances are by Gaggenau. The glazed canopy around the extractor was custom designed by the project architects Lab Architects. Architectural photography by Alex James photography.

Victorian Home Highbury

Bulthaup Mayfair

Using a monochrome palette with accents in brass, this bulthaup project illustrates how the clean clear lines of minimal cabinetry allow period and feature details to stand out. The AGA range cooker sits neatly between the base cabinets and the bespoke brass extractor hood enhances this focal point. The cabinets are in b3 laminate, graphite on the tall run and alpine white for the base units. The countertops are in composite stone and the Carrara marble backsplash on the rear wall tie the scheme together aesthetically. Photography by Alexander James.

Townhouse Essex

Bulthaup Mayfair

This bulthaup b3 kitchen in laser edged laminate is the ultimate in minimalist simplicity. Sitting in the rear extension of a traditional townhouse in Colchester, the platinum grey cabinets provide functional storage and appliance housings in a simple U-shape with a laminate worktop overhang for bar seating. The walls, free of high level cabinets accentuate the height of the pitched ceiling with its central skylight bringing natural light into the centre of the space. Careful choice of materials and appliances along with meticulous attention to detail have resulted in a beautiful, minimal project

SieMatic S2 SLG Family Kitchen

SieMatic Holding GmbH

An extensive refurbishment to this family home included this beautiful open plan kitchen. The contrasts of the sterling grey, the graphite of the island and the stainless steel of the Gaggenau fridge, freezer and wine climate cabinet compliment each other very well in the light airy room.

Townhouse Highgate

Bulthaup Mayfair

This bulthaup b1 kitchen in alpine white lacquer is an excellent example of this simple, minimal, precision engineered furniture system. A range of handle free cabinets offer ample storage in drawers, pull-outs and cupboards. The 60mm worktops are in composite stone. Architectural photography by Alexander James.

Barrisol Acoustics® - Network Rail Headquarter - United Kingdom

Barrisol

The aim of this project, designed by architects « cabinet GMW », in Milton Keynes, was to renovate the workplace with giving it new modern offices, in accordance with the dynamism of the company. These new offices, planned to welcome up to 3000 staff, provide a natural sound comfort thank to Barrisol® microacoustic White matt.

Manchester Civil Justice Centre

AET Flexible Space

Nicknamed the “Filing Cabinet” because of the cantilever floors at the end of the building, the services were selected by Mott MacDonald as a versatile mixed mode ventilation system to ensure maximum value from free cooling and its capacity to be reconfigured easily and quickly. The building holds 25 awards for sustainability and innovation.

Le Petit Fort, Jersey

Bulthaup Mayfair

This bulthaup kitchen, in a RIBA award winning, conversion project, by Hudson Architects, has a sympathetic palette of earth tones in the anodised aluminium b3 furniture with brushed stainless-steel worktops. The AGA range sits neatly between the base cabinets below the picture window with views out to the Jersey countryside. The ceiling extractor sits discretely above the AGA to remove cooking fumes without spoiling the view.

City Gate House, London

AET Flexible Space

Underfloor air conditioning was supplied to create a high level of air conditioned comfort for this height restricted, densely occupied building. CAM-C units were adapted specifically for this project as the client required return air at high level, but was unable to adopt the CAM-V system due to noise levels exceeding the specification and no room to install a silencer unit. The CAM's were also enclosed in custom built stainless steel cabinets.

Knightsbridge Townhouse

Bulthaup Mayfair

This bulthaup b3 kitchen with laser-edged laminate fronted cabinets in ‘Kaolin’ white is the centrepiece of this lower ground floor living space. The worktops are composite stone and the feature backsplash to the rear wall is marble. The wooden bartop is solid oak with a white stain treatment to blend in with the rest of the colour palette used in the scheme. All appliances are from Gaggenau except for the ceiling extractor which is from Westin. Architectural photography by Alexander James.

St James's Apartments Development

Bulthaup Mayfair

The kitchens in this luxury boutique development of apartments in St James’s by Originate Architects, include bulthaup b3 furniture with Gaggenau appliances. Cabinets in black brown stained oak and anthracite aluminium combine well with the natural oak flooring to give a sophisticated but textural feel to the scheme. The white composite stone worktops and light aluminium wall panels maximise the natural and artificial light reflection in the space. Architectural photography by David Churchill

Heartlands Hospital - NHS Birmingham

Workspace (Scotland) LLP

WorkSpace was selected by the main contractor, Interserve, to manufacture and install the laboratory fitted work surfaces, cabinets and shelving within this new £8m pathology unit at Heartlands Hospital, Birmingham. This package included the design and manufacture of custom lab benching, support frames and service ducts. The new facility also provides specialist testing across the region for diseases such as Tuberculosis, cervical cancer, HPV, chlamydia and MRSA. Lord Carter of Coles and Trust Chairman, Lord Philip Hunt unveiled a plaque to mark the occassion.

Air conditioning technology Clima-Tect®

BASF Plc Basotect® Acoustic Melamine Foam

Rooms in computing centers with network cabinets are often fitted with false floors to accommodate the cabling. Through openings in the floors the cables are routed upwards. However, the cold air for cooling the servers escapes through these openings. With Clima-Tect®, these openings can be closed. Prepunched rectangles in the foam panels make it easier to pull out the cable openings so that the foam fits perfectly around the cables. Since Basotect® can be processed fiber-free, the sealing cushions can be installed while work is in progress.

Edinburgh Print Makers

Workspace (Scotland) LLP

The success of Edinburgh Printmakers has led to the charity outgrowing it’s current premises. Opening to the public in 2019, Edinburgh Printmakers have transformed the former North British Rubber Company HQ, Castle Mills, Edinburgh into a vibrant new creative hub showcasing exhibitions and events. WorkSpace were delighted to be involved with this contemporary and creative project. Our scope of works included a reception desk, 3 varied sizes of print browsers, plan chests, wall display cabinets, a mixture of base and wall units and window blinds.

Baker Street Apartment

Bulthaup Mayfair

The owner of this apartment in a historic 1930s building in Baker Street chose bulthaup b3 kitchen furniture in stainless and anthracite aluminium. The striking run of stainless steel tall cabinets on the rear wall was designed around several structural and mechanical features, to provide a sleek clean line, housing the Miele appliances and a hidden pocket door in the centre. The peninsular which sits between the kitchen space and the formal dining area incorporates bar seating below the stainless- steel worktop. Architectural photography by Alexander James

National Nuclear Archives

Workspace (Scotland) LLP

The new Nuclear Decommissioning Authority archives facility in Wick was fitted out by WorkSpace, working alongside Reiach & Hall and Morrison Construction. More than 70 years’ worth of information and up to 30 million digital records are to be stored at Nucleus in Wick, Caithness. Nucleus will also store local archives dating back to the 16th Century. In this remote location, we supplied and installed a wide variety of FF&E items such as high gloss feature walls, tea points, window blinds, glass cabinets, timber ventilation units and a reception counter.

Schoen Clinic - London

Workspace (Scotland) LLP

Family-owned German hospital group Schoen Clinic opened their first private medical facility located on Wigmore Street, London. The clinic includes 39 en-suite inpatient rooms across three top floors of the building, along with consultation rooms, therapy and office space on the first floor, and three theatres located in the basement. Our scope of work included bespoke joinery with Corian® worktops and sinks, a mixture of base and wall units with integrated glove and apron dispensers, IPS systems, lockable drugs cabinets and curtain tracks.

Bayswater Apartment

Bulthaup Mayfair

This open plan living space in a Bayswater apartment, designed by Brian Ma Siy Architects, features a simple straight run of bulthaup b3 cabinets in natural aluminium which blends, discreetly, with the rest of the interior scheme. The 10mm worktop is stainless steel with an integrated sink, cold-welded into its surface at our factory. The white glass backsplash offers a practical but light reflecting treatment to the rear wall area. With Gaggenau cooking appliances this project provides a functional, if compact kitchen, for a keen cook to work in. Photography by Brian Ma Siy

SieMatic S2 Remodelled Home

SieMatic Holding GmbH

This SieMatic S2 kitchen sits in a recently remodelled contemporary home. The large extension gives an abundance of light to the open plan living area whilst the kitchen occupies part of the original structure. Using a mixture of graphite grey high gloss and titan pine laminate cabinets, Glacier White Corian work surfaces help to balance the darker area with the new bright living space. The result is a surprisingly light and airy kitchen set around a large, dominant central island with seating on one side. The use of Miele appliances and a downdraft extractor finishes off this room well.

Showing 1-24 of 24

Feedback