Quality engineered products for a new engineering department

by Selectaglaze Ltd

In 2016 Imperial College London acquired the neighbouring disused Royal Mail Post Sorting Office. Architects Pascall+Watson specified secondary glazing to improve their performance. Over seven different types were installed to match the varying styles; large sweeping curved headed casements were treated with matching sightline Series 41 side hung casements, tall traditional box sash windows were treated with Series 20 and 25 vertical sliding units. Obscurity glass was specified, to prevent distractions for the researchers and staff. The windows overlooking the busy thoroughfares of Exhibition Road and Imperial College Road were fitted with a cavity to provide added acoustic insulation.

No featured products in this case study

Contact Selectaglaze Ltd by clicking the button below to find out which products were used in this case study.

More case studies from Selectaglaze Ltd

View all case studies(36)
Tunbridge Wells Hospital in Pembury, Kent

Tunbridge Wells Hospital in Pembury, Kent

The Holburne Museum, Bath

The Holburne Museum, Bath

Selectaglaze Scale Monumental Heights

Selectaglaze Scale Monumental Heights

A West London Historic Palace receives the Selectaglaze treatment.

A West London Historic Palace receives the Selectaglaze treatment.