NBS Source

Blackheath High School, London

by AET Flexible Space

Blackheath High School, an independent day school for girls and part of the Girls’ Day School Trust (GDST) network, recently invested £18 million to provide new state of the art facilities including a new library and resource centre. The project involved the design and construction of a three storey new build, aesthetically designed to blend with the existing Victorian structure.  The library and resource centre are located in the lower ground floor, sunk beneath the existing site and the new courtyard area. Air conditioning was required for the underground resource centre and an underfloor system was specified so that the ceiling space, featuring the unique pyramidal skylights, could be left exposed.  A single CAM-V33 Direct Expansion downflow unit serves the air conditioned zone and conditioned air is supplied into the space by 14 TU4 Fantiles.  The CAM-V receives spent air back for re-conditioning via high level transfer grilles.  A major challenge with this project was the 900mm high underfloor void within the main resource area, requiring special modification to the CAM baseframe and raised floor substructure. Architect – Ellis Williams Architects Main Contractor – Rooff Limited M&E Consultant – Hilson Moran M&E Contractor – Brith Services

No featured products in this case study

Contact AET Flexible Space by clicking the button below to find out which products were used in this case study.

More case studies from AET Flexible Space

View all case studies(73)
180 Great Portland Street, London

180 Great Portland Street, London

Battersea Studios 2, London

Battersea Studios 2, London

Manchester Civil Justice Centre

Manchester Civil Justice Centre

One Cavendish Place, London

One Cavendish Place, London